Döntetlen az örökrangadón, kieső helyen az MTK

2016. december. 10., 20:16   |    

Döntetlen az örökrangadón, kieső helyen az MTK

A címvédő Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a vendég MTK csapatával a labdarúgó OTP Bank Liga idei utolsó, 19. fordulójában.

Ferencvárosi TC-MTK Budapest 1-1 (1-0)
Gólszerző: Baki (36., öngól), illetve Torghelle (81.)

A 20. percig kellett várni az első veszélyes lehetőségre, a hazaiak osztrák légiósa, Marco Djuricin az oldalhálóba lőtt. A túloldalon Torghelle Sándor elgurította keresztbe a kapu előtt a labdát, majd ismét az FTC helyzetei következtek: Hajnal Tamás fejese, Böde Dániel lövése, majd Vladan Cukic kapáslövése és Leandro kísérlete is góllal kecsegtetett. A 36. percben Baki Ákos menteni akart Nagy Dominik elől, ám saját kapujába juttatta a labdát, ezzel a Ferencváros megszerezte a vezetést. Később Djuricin éles szögből leadott lövése süvített el a kapu előtt. A második felvonás elején Csukics megkapta második sárga lapját, ezért az FTC emberhátrányba került. A hazaiak a 81. percig tartották magukat, ám akkor Torghelle a hálóba fejelt egy szabadrúgást, ezzel egyenlített az MTK. A hajrában a gólvonaltól fél méterre helyezkedő Nagy Dominik kezére pattant a labda, de a játékvezető nem ítélt büntetőt, majd Torghelle hibázott el egy nagy ziccert, így maradt a döntetlen az év utolsó bajnoki találkozóján. Ez volt a két csapat között a 113 és fél éve tartó rivalizálás során a 263. tétmérkőzés, az FTC 104, az MTK 101 alkalommal győzött, a mostani volt az 58. döntetlen. A bajnoki összecsapások is enyhe ferencvárosi fölényt mutatnak: az eddig lejátszott 211 mérkőzés közül - 48 döntetlen mellett - 85 a zöld-fehérek, 78 pedig a kék-fehérek sikerével végződött.

Ezen a mérkőzésen tevékenykedett utoljára az egyik játékvezető-asszisztens, a 45 éves Erős Gábor, aki 22 éves pályafutása során a többi között a 2008-as pekingi olimpia fináléjában, a 2011-es Bajnokok Ligája-döntőben, valamint a 2010-es dél-afrikai világbajnokság egyik elődöntőjében is segítette Kassai Viktor munkáját.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS