Döntetlen az örökrangadón, ZTE-siker Gyirmóton

2022. február. 19., 21:50   |    

Döntetlen az örökrangadón, ZTE-siker Gyirmóton

Gyirmót FC Győr-ZTE FC 0-1 (0-1)
Gólszerző: Koszta (18.)
Gyirmót FC Győr: Rusák - Major (Szegi, 72.), Csörgő, Hajdú, Zeke - Vass Á. - Haszani, Nagy P., Klimovics (Herjeczki, 72.), Cvetanoski (Simon, 56.) - Varga B. (Medgyes, 56.)
ZTE FC: Demjén - Lesjak, Szerafimov, Kálnoki Kis, Sankovic - Tajti (Huszti A., 94.), Halilovic - Bedi, Spoljaric (Gergényi, 88.), Meshack - Koszta (Szalay, 75.)

A találkozót egyperces gyászszünettel kezdték a csütörtökön 88 éves korában elhunyt Fenyvesi Máténak, a Ferencváros VVK-győztes, Európa-bajnoki bronzérmes labdarúgójának emlékére. Mindkét gárda fegyelmezett védekezéssel kezdte az összecsapást, mégis korán, már a 18. percben vezetést szerzett a Zalaegerszeg egy szögletet követően. Támadásban maradtak a vendégek, a Gyirmót a félidő hajrájában "adott először életjelet" magáról, ekkor azonban Demjén bravúrral hárította Varga próbálkozását. A szünet után sem változott a játék képe, Csertői Aurél cserékkel próbálta felpezsdíteni a hazaiak játékát, de nem járt sikerrel, a ZTE viszonylag könnyedén őrizte előnyét. A Gyirmót a hajrában sem tudta nyomás alá helyezni riválisát, amely így mindhárom pontot elvitte.

Kisvárda Master Good-Paksi FC 3-3 (2-2)
Gólszerzők: Mesanovic (3.), Melnyik (12.), Asani (75.), illetve Papp (44., 45+6.), Böde (71.)
Kisvárda: Dombó - Peteleu (Hej, a szünetben), Kravcsenko, Prenga, Matheus Leoni - Ötvös, Melnyik - Zlicic (Karabeljov, 66.), Bumba (Navratil, 69.), Camaj (Asani, 66.) - Mesanovic
Paks: Rácz - Osváth (Böde, a szünetben), Tamás O., Szélpál, Lenzsér, Medgyes - Balogh B. (Kinyik, 80.), Papp (Kesztyűs, 72.), Szabó B. (Haraszti, 72.) - Sajbán, Ádám (Kovács N., 85.)

Három perc sem telt el, amikor a Kisvárda egy kapushiba nyomán az első lövéséből vezetést szerzett. A korán kapott gól érezhetően visszavetette a vendégeket, akik így szűk negyedóra után már kétgólos hátrányban voltak, ráadásul csak a videobírónak köszönhetően nem nőtt tovább a különbség. A szünet előtt váratlanul szépített a Paks, ez pedig teljesen átalakította a játék képét. Bár a góllövőlistán éllovas Ádám Martin kihagyta a büntetőjét, az ezt követő szögletből Papp Kristóf második góljával a szünet előtt mégis összejött az egyenlítés. A folytatásban kiegyenlített játékot láthatott a publikum még úgy is, hogy a Kisvárda bizonytalanabb, míg a Paks magabiztosabb volt, de ez helyzetekben nem nyilvánult meg. A 71. percben aztán a csereként beállt Böde Dániel fejesével sikerült fordítania a Paksnak, amely viszont nem örülhetett sokáig, mivel a hazaiak alig négy perc múlva szintén betaláltak. A hajrában a Kisvárda futballozott fölényben, de minden helyzetét elpuskázta, így a győztes találatot már nem sikerült megszereznie. A harmadik helyen álló hazaiak immár kilenc kör óta veretlenek, míg a zöld-fehérek továbbra is minden bajnoki találkozójukon betaláltak.

MTK Budapest-Ferencvárosi TC 0-0
MTK: Mijatovic - Varju, Szépe, Rajkovic, Sluka - Kata (Szakály D., a szünetben), Kadlec (Kovácsréti, 82.), Spirovski (Stieber, a szünetben), Ramadani, Kovács M. (Mezei, 58.) - Grozav (Miovski, a szünetben)
Ferencváros: Dibusz - Wingo, Blazic, S. Mmaee, Botka (Civic, 59.) - Laidouni, Vécsei - Zachariassen, Nguen, Marquinhos (Auzqui, 60.) - Boli (Bassey, 60.)
 
A mozgalmas, jó tempójú első félidőben a Ferencváros az akcióiból több lehetőséget dolgozott ki, de azok nem jelentettek veszélyt Mijatovic kapujára. Az MTK ritkán jutott el a vendég tizenhatos környékére, mert a ferencvárosiak mezőnyben gyorsan visszaszerezték az elvesztett labdákat. A szünetben hármat cserélt az MTK, amely a vendégek fokozódó nyomása miatt rövid időre beszorult a saját térfelére. Bő tíz perc után azonban nemcsak kijött a szorításból a hazai együttes, hanem helyzetei is adódtak. A 69. percben parázs jelenetek játszódtak le az MTK kapuja előtt, kétszer a hazai védők blokkoltak, kétszer Mijatovic védett, egyik alkalommal óriási bravúrral. Lendületben maradt az FTC, fölénye a 79. percben érett góllá - Zachariassen talált be -, amit fél perccel később érvénytelenített Karakó játékvezető, mert a vendégek akcióját lesállás előzte meg a bal oldalon. A hajrá a Ferencvárosé volt, de a helyzeteiben akkor már nem volt gólveszély. Ez volt a 220. bajnoki örökrangadó, 90 FTC- és 78 MTK-siker mellett az 52. döntetlen született. A felek a legutóbbi öt találkozójukat tekintve negyedszer végeztek döntetlenre - az FTC egy győzelme mellett -, a most zajló kiírásban másodszor is 0-0 lett a csatájuk.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS