Döntetlen Felcsúton és Fehérváron, élen maradt a Paks

2023. november. 26., 21:43   |    

Döntetlen Felcsúton és Fehérváron, élen maradt a Paks

Döntetlenek napja az OTP Bank Ligában: a Puskás Akadémia és a Ferencváros 1-1-et játszott Felcsúton, így a Paks maradt az élen a tabellán. A Fehérvár FC fordulatos meccsen, Katona Mátyás mesterhármasával ért el 3-3-as döntetlent hazai pályán a Kecskemét ellen.

Puskás Akadémia FC-Ferencvárosi TC 1-1 (0-1)

Egyértelműen uralta az első negyedórát a középpályát ekkor könnyedén átjátszó FTC, és a fölény egy bal oldali szögletnél góllá érett: Zachariassen csúsztatás után közelről passzolt a kapuba. A hátrányba került PAFC határozottabb labdaszerzésre átváltva azonnal megpróbált támadásokat vezetni, néhány percig nyomást is tudott gyakorolni ellenfelére, de gólhelyzeteket nem alakított ki. Később megint a Ferencváros futballozott fölényben, többet kísérletezett gólszerzéssel és végig kontrollálta a játékrészt. A második félidő elejét ismét megnyomta a fővárosi csapat, magasan támadta le ellenfelét, amely nehezen tudta kihozni a labdát. Aztán megint csökkent az FTC nyomása, a Puskás Akadémia pedig egyenlített: Nagy Zsolt nagyszerű sarkazós passzal hozta helyzetbe a kilépő Colleyt, aki nem hibázott. Nem sokkal később Nagy maga is közel állt a gólszerzéshez, 15 méterről a kapufát találta el a bal felső saroknál. A mérkőzés hátralévő részében mindkét csapat győzelemre játszott, a Ferencváros kapuba is talált egy alkalommal, de lesről, így maradt a pontosztozkodás. Azzal, hogy csak egy pontot szerzett, az FTC - amely éllovasként kezdte a 14. fordulót - a Paks mögé szorult, igaz, egy meccsel kevesebbet játszott. A Puskás Akadémia viszont maradt a harmadik helyen a tabellán.

Fehérvár FC - Kecskeméti TE 3-3 (1-1)

Gyors gólváltással kezdődött a találkozó, a vendéggólra szinte azonnal jött a hazai találat. A folytatásban is lüktető volt a játék, a csapatok gólra törően futballoztak. A Kecskemét járt közelebb a vezetés újbóli megszerzéséhez, volt is egy videóbíró (VAR) által jogosan visszavont találata, miközben a Fehérvárt vélhetően megzavarta Kalmár Zsolt sérülés miatti elvesztése. Katona Mátyás zúgó kapufája vezette fel a második félidőt, majd az ő második góljával előnybe került a hazai együttes. Nem esett kétségbe a Kecskemét, tovább támadott és a hajrához közeledve két cserejátékos, Nagy Olivér és Szendrei Ákos találataival megfordította a meccset. Ismét hátrányba került a Fehérvár, de ment előre az egyenlítésért és Katona a harmadik góljával döntetlenre mentette a meccset.

OTP Bank Liga NB I. 14. forduló

Sorsolás
2023. 11. 24. 20:00
Paksi FC Stadion
2023. 11. 25. 14:45
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 11. 25. 17:00
ZTE Aréna
2023. 11. 25. 19:30
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 11. 26. 17:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 11. 26. 19:30
Székesfehérvári Sóstói Stadion

Tabella

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS