Döntetlent játszottak a kiesőjelöltek, újra nyert a Fradi

2022. május. 04., 20:41   |    

Döntetlent játszottak a kiesőjelöltek, újra nyert a Fradi

Gyirmót FC Győr-Paksi FC 3-3 (0-2)
Gólszerzők: Varga B. (71.), Kovács D. (83.), Ventúra (93.), illetve Medgyes S. (31.), Ádám M. (39., 50.)
Gyirmót FC Győr: Rusák - Major (Vass, 75.), Csörgő, Széles, Zeke - Klimovic (Kovács D., 70.), Radics, Ventúra - Medgyes Z. (Bezborodko, a szünetben), Varga B., Herjeczki (Simon A., a szünetben)
Paksi FC: Nagy G. - Kinyik (Gévay, 83.), Tamás O., Kovács N. (Szabó B., a szünetben) - Haraszti (Böde, a szünetben), Szabó J., Balogh B., Windecker (Nagy R., 64.), Medgyes S. - Sajbán, Ádám M. (Osváth, 74.)

A Honvéd keddi vereségével a sereghajtó Gyirmót előtt felcsillant a remény arra, hogy életben tartsa bennmaradási esélyeit. A statisztikák alapján erre jó esélye volt, mivel Csertői Aurél együttese ebben a szezonban csak a Paks ellen büszkélkedhetett százszázalékos mérleggel. A Gyirmót reményei azonban úgy tűnt, gyorsan elszállnak, ugyanis a Paks az első félidő derekára - noha a mezőnyben kiegyenlített küzdelem zajlott - pontrúgások után szerzett két góllal magabiztosan vezetett. A vendégek második találatát Ádám Martin szerezte, neki ez már a 30. gólja volt az idényben, legutóbb erre az élvonalban Nyilasi Tibor volt képes 41 évvel ezelőtt. A tolnaiak csatára nem sokkal a térfélcserét követően le is hagyta a Ferencváros legendáját. A Gyirmót a folytatásban gyakorlatilag teher nélkül futballozhatott, ennek meg is lett az eredménye, sorra szerezte a gólokat a hajrában - volt köztük két érvénytelenített találat is -, az egy pontot és az azzal járó halvány reménysugarat jelentő gól a 93. percben született. A vendégeknél a gólkirályjelölt Ádám Martin már 31 találatnál jár, az élvonalban hasonlóra legutóbb Fazekas László volt képest, a Újpest legendája az 1979/80-as idényt 36 góllal zárta.

MTK Budapest-Puskás Akadémia FC 0-0
MTK Budapest: Mijatovic - Varju, Rajkovic, Nagy Zsombor, Herrera (Sluka, a szünetben) - Spirovski (Kovács M., 66.), Horváth A. (Mezei, 66.) - Stieber (Kovácsréti, a szünetben), Miovski, Vancsa (Grozav, 66.) - Futács
Puskás Akadémia: Markek - Szolnoki, Spandler, Stronati - Slagveer (Skribek, 67.), Van Nieff, Urblik (Komáromi, 77.), Nagy Zsolt (Deutsch 86.) - Favorov, Zahedi (Kozák, 77.), Baluta (Corbu, 67.)
 
A közepes színvonalú első félidőben a Puskás Akadémia játszott mezőnyfölényben, de a vendégek utolsó passzaiba rendre hiba csúszott, illetve kapura lövéseik pontatlanok voltak. A hazai akciók eközben még a befejezés közelébe sem jutottak. A szünet után a felcsútiak felpörgették a tempót - Mijatovicnak védenie is kellett -, ettől egycsapásra élvezetesebb lett a játék. Az MTK továbbra is védekezni kényszerült, csupán kontrákból veszélyeztetett, Kovácsréti lövését lábbal védte Markek. A 70. perc után azonban már egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, gólt viszont egyik csapatnak sem sikerült szereznie. A felcsútiak immár nyolc kör óta veretlenek, viszont ebben a sorozatban ez már a hatodik pontosztozkodásuk. A fővárosiak négy pontra megközelítették az éppen bennmaradó, 10. helyezett Budapest Honvédot.

Ferencvárosi TC-ZTE FC 5-3 (3-0)
Gólszerzők: Bedi (8., öngól), Nguen (21., 11-esből), Botka (27.), Boli (77.), Marin (94.), illetve Tajti (53.), Zsóri (66., 87., előbbit 11-esből)

Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka, S. Mmaee, Civic - Esiti (Besic, 69.) - Auzqui (Zubkov, 55.), Loncar (Marin, 55.), Vécsei, Pászka - Nguen (Sigér, 81.), Boli (Redzic, 81.)
ZTE FC: Demjén - Huszti (Lesjak, 75.), Serafimov, Kálnoki-Kis, Mocsi (Spoljaric, 75.), Bedi - Ubochioma, Posztobányi, Sankovic (Halilovic, a szünetben), Tajti (Papp L., 88.) - Zsóri (Szalay, 88.)
 
Lendületesen kezdett a hazai csapat, amely a 8. percben öngóllal jutott vezetéshez - Vécsei csúsztatása után Bedi ért pechesen a labdába -, majd a félidő közepén hat perc leforgása alatt kettővel növelte a különbséget. Előbb Nguen értékesített egy büntetőt, majd Botka jó ütemben és üresen érkezett fejjel egy szabadrúgásra. Magabiztos előnye birtokában felszabadultan játszhatott a Ferencváros, a szünet előtt azonban életjelet adott magáról a vendégcsapat is: Ubochioma ziccerben lőtt kapufát, majd Dibusz védett két lövést. A szünet után kényelmesebb tempóra váltott a bajnok, és erre gyorsan ráfizetett: az 53. percben Tajti szépített szabadrúgásból, majd a 66. percben Zsóri váltotta gólra azt a büntetőt, amelyet ő harcolt ki. Lendületben maradt a ZTE, de az egyenlítés helyett a 77. percben a hazaiak villantak: Nguen lekészített labdáját Boli lőtte a kapuba. A hajrában a ferencvárosi védelem kihagyását kihasználva ismét Zsóri volt eredményes, majd az élvezetes összecsapást egy cserejátékos, Marin utolsó percben szerzett gólja zárta. A Ferencváros sorozatban ötödik bajnoki mérkőzését nyerte meg, és a pontvadászatban immár 12 találkozó óta tart a veretlensége, három döntetlen mellett a kilencedik győzelmét aratta.

Tabella

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS