Döntetlen Pápán és Kispesten, győzött az Eger és a Videoton FC

2013. április. 20., 20:33   |    

Döntetlen Pápán és Kispesten, győzött az Eger és a Videoton FC

Szombaton négy meccset játszottak az OTP Bank Ligában, az éllovas Győri ETO pontokat vesztett Pápán, az Egri FC megszerezte első idei győzelmét, a Videoton pedig győzelmével feljött a tabella második helyére.

Budapest Honvéd - KTE-Phoenix Mecano 0-0
Vezette:
Oláh Gábor (Farkas Balázs, Varga Gábor)

Az első félidőben a hazai csapat járt közelebb a gólszerzéshez, főként Lanzafame futballozott veszélyesen, de az olasz támadó sem talált a kapuba. A folytatásban is a Honvéd irányította a játékot, de ebben a játékrészben már jóval kevesebb lehetősége akadt a szervezettebben védekező Kecskemét ellen, amely végül "kihúzta" a meccset kapott gól nélkül, s így egy ponttal távozott a Bozsik Stadionból.



Egri FC - Kaposvári Rákóczi 1-0 (1-0)
Vezette:
Veizer Roland (Berettyán Péter, Szalai Dániel)
Gólszerző: Farkas a 34. percben

Kevés helyzettel, főleg mezőnyjátékkal telt el az első félidő nagy része, mígnem az egriek a 34. percben vezetést szereztek: Farkas Ádám 22 méterről, szabadrúgásból lőtt a jobb felső sarokba (1-0). A második félidő elején emberhátrányba kerültek az egriek, Jiri Kabele gyűjtötte be második sárgáját. A kaposváriak a folytatásban végigtámadták a meccset, két kapufát is lőttek, de az egyenlítő találat nem született meg. Az egriek megszakították szeptember óta tartó nyeretlenségi sorozatukat, és harmadik szezonbeli győzelmüket szerezték meg.

Videoton FC - MVM Paks 2-0 (1-0)
Vezette:
Bognár Tamás (Tóth Vencel, Takács Gábor)
Gólszerző: Gyurcsó a 25, Caneira a 68. percben

A Videoton FC esélyeshez méltóan végig irányította a mérkőzést, már az első percekben jókora nyomást gyakorolt a paksi kapura, de ekkor még nem tudott gólt szerezni. A 25. percben megszületett a hazai gól, Gyurcsó Ádám a 16-os bal oldalától, szabadrúgásból csavarta a jobb felső sarokba a labdát (1-0). Hazai helyzetekben a folytatásban sem volt hiány, több kapufát is lőttek a fehérvári játékosok, majd a 68. percben megduplázták az előnyüket, Gyurcsó szabadrúgása után Marco Caneira 5 méterről fejelte a jobb sarokba a kapu elé ívelt labdát (2-0). A hajrához közeledve a Paks is szerezhetett volna gólt, de az eredmény már nem változott, a Videoton győzelmével feljött a második helyre a tabellán.



Lombard Pápa - Győri ETO FC 1-1 (0-1)
Vezette:
Vad II István (Viszokai László, Márkus Tamás)
Gólszerző: Griffiths a 90., ill. Trajkovics a 16. percben

A Pápa kezdte kezdeményezőbben a meccset, de az első nagy lehetőség a Győr előtt adódott, a 14. percben a Németh Milán kezezéséért megítélt büntetőt Varga Roland végezte el, Szűcs Lajos azonban védte a bal sarokra tartó labdát. Két perccel később már Szűcs sem segíthetett, Tarmo Kink jobb oldali beadása után Varga csúsztatott Nikola Trajkovicshoz, aki félfordulatból a jobb sarokba lőtt (0-1). A pápaiak kedvét nem vette el a gól a támadásoktól, a szünetig több helyzetük volt, mint a vendégeknek. A második félidőben az ETO eldönthette volna a meccset, de Trajkovics nagy helyzetben hibázott, és ez a hajrában meg is bosszulta magát, a 90. percben a csereként beállt George Griffiths egy szabadrúgás után a Stevanovic kapusról kipattanó labdát passzolt közelről a hálóba, beállítva az 1-1-es végeredményt.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS