Döntetleneket értek el a bajnokesélyesek

2012. április. 14., 19:52   |    

Döntetleneket értek el a bajnokesélyesek

Az OTP Bank Liga 24. fordulójának szombati játéknapján a DVSC és a Győr sem tudott nyerni, a Siófok és a Pápa a hajrában harcolta ki a sikert.

FGSZ Siófok - Pécsi MFC 2-1 (0-0)
Vezette:
Szabó Zsolt (Berettyán Péter, Horvth Roland)
Gólszerző: Simon a 90., Haraszti a 93., ill. Horváth a 70. percben

A Siófok a legutóbbi négy bajnokiján tíz pontot szerzett, ezzel biztonságos távolságba került a kieső zónától, a pécsiek viszont a vártnál gyengébben szerepeltek az elmúlt hetekben. Az első félidő kevés helyzetet hozott, a csapatok távolról próbálkoztak, de kevés sikerrel. A fordulás után a pécsiek támadóbb szellemben kezdtek el játszani, és a 70. percben megszerezték a vezetést: egy rövid felszabadítási kísérlet után Horváth Zsolt lőtt 28 méterről a léc alá (0-1). A Siófok a kapott gól után aktivizálta magát, és a 90. percben sikerült egyenlítenie, a Nyári Tibor buktatásáért megítélt büntetőt Simon Attila értékesítette (1-1). A hosszabbítás utolsó percében a győztes találatot is megszerezte a házigazda, egy jobb oldali beadás után Haraszti Zsolt 5 méterről fejelt a jobb sarokba (2-1)

MVM Paks - DVSC-TEVA 0-0
Vezette:
Andó-Szabó Sándor (dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás)

A debreceniek tavasszal is őrzik bajnoki veretlenségüket, de az utóbbi hetekben többször is döntetlent értek el, így két pontra csökkent az előnyük a második Győri ETO előtt. A paksiak kezdték jobban a mérkőzést, Vayer Gábor kétszer is helyzetbe került az első percekben, majd Bartha László is pontatlan volt egy befejezésnél. A folytatásban mindkét oldalon sok volt a hiba, elmaradoztak a helyzetek is, a debreceniek csak a meccs hajrájához közeledve váltak veszélyessé. Előbb Rezes László, majd Adamo Coulibaly hagyott ki egy-egy lehetőséget, majd a hazaiak részéről Kiss Tamás és Eppel Márton szerezhetett volna gólt, ám a jól védő Nenad Novakovic kapuját nem sikerült bevenniük - maradt a gólnélküli döntetlen.

Kecskeméti TE - ZTE FC 2-0 (1-0)
Vezette:
Bölcskei Balázs (Viszokai László, Kis Zoltán)
Gólszerző: Tököli az 5., Litsingi a 64. percben

A bajnokságban még nyeretlen ZTE csak 5 percig tudta tartani a döntetlent, ekkor Bertus Lajos beadása után Francis Litsingi visszafejelte a labdát az ötösre, Tököli Attila pedig előrevetődve a kapu közepébe bólintott (1-0). A ZTE-t megzavarhatta a gyors gól, mert nem tudta megakadályoni a kecskeméti mezőnyfölény kialakulását, a házigazdák azonban kihagyták a lehetőségeket, a szünetig maradt az egygólos előnyük. A 64. percben megszületett a második kecskeméti találat, Pekár László beadása után Litsingi levált védőjéről és 4 méterről a hálóba fejelt (2-0). A ZTE-nek a folytatásban a szépítésre sem nagyon volt esélye, a hazaiak megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Ferencváros - Győri ETO 2-2 (1-2)
Vezette:
Iványi Zoltán (Szpisják Zsolt, Albert István)
Gólszerző: Beliczky a 21., Stevanovic (öngól) a 78., ill. Trajkovic a 15., Djordjevic a 24. percben

Enyhe ferencvárosi mezőnyfölénnyel, de helyzetek nélkül kezdődött a meccs, majd felpörögtek az események: a 15. percben az első győri lehetőségből gól született, Marek Strestik indította Nikola Trajkovicot, aki lefutotta védőjét, majd a kifutó kapus mellett a hálóba helyezett (0-1). A 21. percben Aleksandar Javanovic lövését követően Sasa Stavanovic védett, de kipattant róla a labda, amelyet Jovanovic szerzett meg, lekészítette Beliczky Gergőnek, ő pedig 6 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (1-1). A 24. percben ismét vezetést szerzett az ETO, egy szöglet után Vladimir Djordjevic közelről a léc alá lőtt (1-2). A folytatásban is fordulatos, színvonalas volt a játék, a szünetig maradt az egygólos vendégvezetés. A fordulás után kiegyenlített volt a játék, a Győr növelhette volna előnyét, de nem élt a kínálkozó lehetőséggel, a Ferencváros viszont gólt tudott szerezni: a 78. percben, egy szöglet után Marko Simic emelte a kapura a labdát, Stevanovic előbb védett, majd a gólvonalon belülre húzta a felpattanó labdát (2-2). A győriek harmadszorra már nem tudták megszerezni a vezetést, a döntetlennel a DVSC megőrizte kétpontos előnyét a tabella élén.

Lombard Pápa Thermal - Haladás Sopron Bank 1-0 (0-0)
Vezette:
Takács János (L. Tóth Lajos, Demeter János)
Gólszerző: Seye a 88. percben

Szombathelyi helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, de a főként távoli lövésekből nem született gól. A Haladás legnagyobb lehetősége a 28. percben alakult ki, ekkor Kenesei Krisztián 7 méteres lövése után Szűcs Lajos bravúrral védett. A játékrész második felében a pápaiak vették át az irányítást, de gólig ők sem jutottak el. A második félidőben is zömmel távolról próbálkoztak a csapatok, majd a 80. percben Radó András kapta meg második sárgáját, emberhátrányba hozva a Haladást. Ennek ellenére a 82. percben a szombathelyiek jutottak büntetőhöz, ám Kenesei lövését Szűcs a jobb saroknál vetődve védte. A hajrában megszerezte a győztes gólt a Pápa, Lovrencsics Gergő bal oldali beadása után Seye 5 méterről fejelt a jobb sarokba (1-0).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS