Döntetlenjével kiesőhelyen telel az MTK

2013. december. 07., 22:08   |    

Döntetlenjével kiesőhelyen telel az MTK

Az OTP Bank Liga 17. fordulójának szombati játéknapján három döntetlen mellett két hazai siker született.

Újpest FC - Puskás Akadémia 3-3 (0-1)
Vezette:
Solymosi Péter
Gólszerző: Lázár a 60., Litauszki a 79., Simon a 88., ill. Margitics a 31., Szekeres a 62., Lencse a 67. (11-esből)

A vendégek nem ijedtek meg az utóbbi hetekben jó formát mutató hazaiaktól, már az első félidőben is kialakítottak néhány lehetőséget, a 31. percben pedig megszerezték a vezetést is, egy jobb oldali akció végén Dusan Vasiljevic megszerezhette volna a labdát, de rosszul passzolt hátrafelé, Margitics Andor lecsapott a labdára, majd 15 méterről a bal alsóba lőtt (0-1). A 38. percben Kabát Péter kapufát lőtt, majd a második félidő 15. percében egyenlített az Újpest, egy szöglet után Lázár Bence közelről lőtt a hálóba (1-1). Három perccel később visszavette az előnyt a Puskás Akadémia, egy jobb oldali beadás után Szekeres Adrián levette a labdát, majd 5 méterről a hálóba lőtt (1-2). A 67. percben elúszni látszottak a hazai pontszerzési remények, a Puskás egy 16-oson belüli kezezésért jutott büntetőhöz, amit Lencse László értékesített (1-3). A 79. percben Balogh Balázs beadását követően Litauszki Róbert talppal továbbította a labdát a hálóba (2-3). A 87. percben 10 főre fogyatkozott az Újpest, Suljic kapta meg második sárgáját. A hazaiak emberhátrányban is egyenlíteni tudtak, Bavon Tshibuabua jobbról adott középre, Simon Krisztián kibújt védője mellől és közelről a hálóba továbbított, beállítva a 3-3-as végeredményt.



PMFC-Matias - MVM Paks 1-1 (0-1)
Vezette:
Kassai Viktor
Gólszerző: Mohl a 61. (11-esből), ill. Simon a 9. percben

A remek formában lévő pécsiek az NB I leghosszabb ideje nyeretlen együttesét, a Paksot fogadták, a formák dacára a 9. percben a tolnai alakulat jutott vezetéshez: Könyves Norbert jobb oldali beadását követően Simon Attila szép mozdulattal, sarokkal lőtt a kapuba (0-1). A pécsiek nem találták a ritmust, amikor pedig helyzetbe kerültek, Molnár Péter, a paksiak kapusa hárított. Az 58. percben Balogh Béla ütésért piros lapot kapott, a 61. percben a tíz emberre fogyatkozott Pécs kiegyenlített, a Miroszlav Grumics fellökéséért megítélt büntetőt Mohl Dávid váltotta gólra (1-1). A hajrában mindkét oldalon adódtak helyzetek, egy-egy kapufát is láthatott a közönség, gólt viszont nem, maradt a döntetlen.



KTE-Phoenix Mecano - Kaposvári Rákóczi 2-1 (2-1)
Vezette:
Becséri Dániel
Gólszerző: Kovács az 1., Gréczi a 21., ill. Thian a 38. percben

Egy perc sem telt el a meccsből, amikor megszerezte a vezetést a Kecskemét: Balázs Zsolt szabadrúgása után Kovács Olivér csúsztatott 6 méterről a kapuba (1-0). A 21. percben megduplázták az előnyt a hazaiak, Gréczi Gábor tört be a 16-oson belülre a balösszekötő helyén, majd 10 méterről lőtt, a labda a bal kapufáról vágódott a hálóba (2-0). Még a szünet előtt szépítettek a somogyiak, Thian bombázott mintegy 25 méterről a kecskeméti kapuba (2-1). A kecskemétiek a második félidőben okosan tartották az előnyüket, sőt Patvaros Zsolt kapufát is lőtt, így a Rákóczi örülhetett jobban, hogy a helyzetekből már nem lett gólt.

MTK Budapest - DVTK 2-2 (1-0)
Vezette:
Bognár Tamás
Gólszerző: Kanta az 50., Horváth az 55., ill. Bacsa az 57., Nikházi a 81. percben

Az első félidőben a vendégek részéről jegyezhettük fel a veszélyesebb lehetőségeket, de szünetig nem született gól. Nem úgy a fordulás után, ekkor tíz perc alatt háromszor is a kapuba került a labda: az 50. percben Kanta József 10 méterről leadott lövése után szerzett vezetést az MTK (1-0), öt perccel később, egy szöglet után Horváth Zsolt fejelt a hálóba (2-0). A DVTK az 57. percben szorossá tette a meccset, egy beadás után a hazai védők között helyzetbe kerülő Bacsa Patrik továbbította a hálóba a labdát (2-1). A 2-2-es végeredményt Nikházi Márk állította be, a korábban az MTK-ban futballozó középpályás 6 méterről vette be a hazai kaput (2-2). A döntetlen azt jelenti, hogy mindkét csapatnak hatmeccsesre nőtt a nyeretlenségi szériája, de míg a DVTK jelenleg dobogós, az MTK kieső helyen várja a tavaszt.



Lombard Pápa - Budapest Honvéd 1-0 (1-0)
Vezette:
Erdős József
Gólszerző: Griffiths a 2. percben

Mindössze másfél perc telt el a meccsből az első gólig, a hazaiak szereztek vezetést: Lazar Arszics bal oldali beadása után Georges Henri Griffiths 5 méterről a léc alá lőtt (1-0). A folytatásban is a hazaiak dolgoztak ki több helyzetet, igaz, a Honvéd is aktív volt az ellenfél kapuja előtt, volt kapufája is. A fordulás után sem sikerült egyenlíteniük a kispestieknek, pedig a 90. percben is volt erre lehetőségük, de Szűcs Lajos lábbal védte Holender Filip lövését. Maradt az 1-0, a pápaiak győzelmükkel megelőzték a Honvédot a tabellán.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS