Döntetlennel folytatta EL-szereplését a Ferencváros

2019. november. 07., 23:16   |    

Döntetlennel folytatta EL-szereplését a Ferencváros

A zöld-fehérek 0-0-s döntetlent játszottak a CSZKA Moszkva ellen az Európa-liga csoportkörének 4. fordulójában a Groupama Arénában.

Európa-liga, H csoport, 4. forduló:
Ferencváros-CSZKA Moszkva (orosz) 0-0
Kiállítva: Nababkin (91.)
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Botka, Blazic, Civic - Haratyin, Ihnatyenko - Zubkov, Skvarka (Varga R., 84.), Tokmac (Frimpong, 90.) - Boli (Isael, 82.)
CSZKA Moszkva: Akinfejev - Karpov, Gyivejev, Magnússon (Nababkin, 81.) - Mário Fernandes, Ahmetov (Bistrovic, 58.), Bijol (Kucsajev, 63.), Obljakov - Sigurdsson, Vlasic - Csalov

A Ferencváros játékosai betartották két héttel ezelőtti, a moszkvai diadalukat követően tett ígéretüket, amely szerint úgy kezdték a mérkőzést, ahogyan az orosz fővárosban abbahagyták: magabiztosan tartották a labdát és nem hagyták kibontakozni az orosz ellentámadásokat. Az első félidőben 44 percig egyik kapu sem forgott veszélyben, ekkor Tokmac adott be tökéletesen, de Boli óriási helyzetben a kapu mellé fejelt. A második félidő óriási kimaradt vendég lehetőséggel indult, de a 62. percben Blazic hagyta ki a "szezon helyzetét": a védő egy szabadrúgáshoz húzódott előre, a lepattanó labda némi kavarodás után éppen elé került, de az ötösről senkitől sem zavartatva gyakorlatilag a másik irányba vetődő, a lábával még kinyúló Akinfejevbe lőtt. Három perccel később Dibusz hibáját kis híján kihasználták a vendégek, de a ferencvárosi szurkolók fellélegezhettek. A hajrában a Ferencváros már inkább az eredmény tartására figyelt - Rebrov is ennek tükrében cserélt már a végén - és végül sikerült is az egy pont megszerzése. 

Szerhij Rebrov tanítványai immáron öt ponttal rendelkeznek, és harcban vannak a továbbjutást érő második helyért a hatpontos bolgár Ludogoreccel, amely súlyos vereséget szenvedett az Espanyol vendégeként. Sikerüknek köszönhetően a spanyolok már biztosan ott vannak a legjobb 32 között. A következő fordulóban a Ferencváros november 28-án az Espanyolt fogadja.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS