Döntetlennel kezdett Portugáliában a női U17-es válogatott

2013. május. 07., 20:20   |    

Döntetlennel kezdett Portugáliában a női U17-es válogatott

Az őszi Eb-selejtezőre készülő női U17-es válogatottunk Portugáliában edzőtáborozik a héten, első mérkőzését kedden játszotta le a házigazdákkal.

Lévay Andrea alakulófélben lévő csapata a héten újabb edzőtáborozáson vesz részt, méghozzá Portugáliában, Marina Grandhén. A heti programban szereplő két felkészülési meccs közül az elsőt kedden délután játszotta a csapat, a házigazdák elleni találkozón a Mészár Krisztina - Andriska Renáta (Nyúzó Boglárka, 59.), Vancsik Viktória, Rozmis Gabriella, Nagypál Fatima - Bokor Adrienn (Csányi Diána, 41.), Szabó Viktória - Szakonyi Emese (Horti Boglárka, 59.), Horváth Boglárka (Krascsenics Csilla, 57.) Magyarics Zoé - Kós Petra (Krascsenics Petra, 41.) összetételben szerepelt a válogatott.

A mérkőzés rosszul kezdődött, a harcosan játszó portugálok egy távoli lövéssel már az 1. percben megszerezték a vezetést. A mieink az első félidő derekára rendezték a sorokat, ebben a periódusban már jól játszva, több kecsegtető helyzetet is sikerült kialakítani. Lévay Andrea a szünetben több poszton is cserélt, és a változások hamar eredményre vezettek, a 42. percben a frissen beállt Csányi Diána szerzett labdát a félpályánál, kiválóan ívelt a védők között beinduló Krascsenics Petra elé, aki bevitte a labdát a 16-osra, majd a kapus mellett a bal sarokba lőtt, 1-1-re alakítva az állást. A portugálok egy szabadrúgás után visszavették az előnyt, de az 59. percben egy ritkán látható szép akció végén Csányi Diána lőtt látványos gólt, beállítva a 2-2-es végeredményt.

- Két hasonló képességű, és hasonló felfogásban játszó csapat meccsén igazságos döntetlen született. A portugálok harcosan kezdtek, míg mi kissé ijedten játszottunk az elején, s csak a félidő közepére kezdtünk megnyugodni, onnantól viszont jelentősen feljavult a teljesítményünk. Gratulálok a lányoknak, mert nagyot küzdöttek, bízom benne, hogy a mai tapasztalatok felhasználásával csütörtökön sikerül meglepnünk ellenfelünket, és győzelemmel zárjuk az edzőtábort - mondta a mérkőzés után Lévay Andrea.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS