Döntetlennel kezdtük az Isztria Kupát

2015. március. 04., 13:47   |    

Döntetlennel kezdtük az Isztria Kupát

Női A-válogatottunk az írek ellen kezdte meg szereplését a horvátországi viadalon. A mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget.

A magyar válogatott címvédőként érkezett az Isztria Kupára, de a torna lebonyolítási rendszere rengeteget változott egy év alatt, a tavalyi négyhez képest idén 12 válogatott vesz részt a viadalon.

Az írek elleni nyitómeccs első félideje kiegyenlített játékot hozott, az ellenfél valamivel többet birtkolta a labdát, de a labdaszerzéseinkből indított kontráink rendre veszélyesek voltak. Az első komolyabb magyar lehetőség végén Jakabfi Zsanett lövését kellett védenie az ír kapusnak. Nem sokkal később az írek előtt adódott lehetőség, így Bíró Barbarának is akadt védenivalója. A gólnélküli első félidő után, a második játékrész elején vezetéshez jutott a magyar válogatott, egy kezezés után megítélt büntetőt Vágó Fanni értékesített.

A gól után megduplázta erőfeszítéseit az ír válogatott, egymás után érkeztek a felívelt labdák a kapunk elé, a védőinknek meggyűlt a bajuk a fizikálisan erős támadókkal. A 72. percben egy felívelt labda után Tóth Gabriellát keményen leütközték, és ebből megszerezték az egyenlítést az írek. A hajrában is az ellenfél irányított, igaz, az utolsó pillanatokban Zágor Bernadett lábában volt a győztes gól, ám kimaradt a lehetőség, így maradt az 1-1-es döntetlen.

- A döntetlen reális eredmény, egy nagyon erős, nálunk jóval magasabban rangsorolt ellenféllel szemben szereztünk pontot. Ideális ellenfél volt az ír válogatott, egy erős csapattal szemben gyakorolhattunk be edzéseken már többször átvett csapattaktikai elemeket. Néhány játékosom még tompábban futballozott a szokásosnál, de végig szervezetten, fegyelmezetten, motiváltan játszottunk, ez jó alap lehet a folytatásra - mondta Markó Edina az mlsz.hu-nak.

Írország-Magyarország 1-1 (0-0)
Magyarország: Bíró Barbara - Gál Tímea, Tóth Gabriella, Szeitl Szilvia, Mosdóczi Evelin - Smuczer Angéla (Szuh Erika, 81.), Csiszár Henrietta - Jakabfi Zsanett (Zágor Bernadett, 48.), Vágó Fanni, Sipos Lilla (Kaján Zsanett, 73.) - Zeller Dóra

[galleryRel id="84742|HUN-IRL 1-1]

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS