Döntetlennel kupadöntős a Ferencváros

2015. április. 29., 20:09   |    

Döntetlennel kupadöntős a Ferencváros

A zöld-fehérek 1-1-es döntetlent értek el a Szolnok ellen a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján, és 3-1-es összesítéssel jutottak a fináléba, ahol az ellenfél a Videoton FC lesz.

A Ferencváros az első mérkőzésen kétgólos előnyt szerzett a szolnokiak ellen, de a visszavágó nem volt olyan egyszerű a házigazdák számára, mint amire talán sokan számítottak. A Fradi a 20. percben bevette a védekezésre berendezkedő Szolnok kapuját, egy szöglet után Roland Lamah elé pattant a labda, a támadó kihasználta a ziccert, és a hálóba passzolt (1–0).

A folytatásban is a hazaiak játszottak kezdeményezőbben, de hiába irányították magabiztosan a meccset, csak kapufáig jutottak, míg a Szolnok az egyik támadását a 75. percben góllal fejezte be: egy jobb oldali beadás után Dibusz Dénes kiöklözte a labdát, az érkező Papucsek Barna pedig az üres kapuba helyezett (1-1).

Ez maradt a végeredmény, a Ferencváros 3-1-es összesítéssel jutott a május 20-i döntőbe, ahol a Videoton FC-vel mérkőzik a végső győzelemért. Mint az már novemberben eldőlt, és az érintett klubok hozzájárulása után a napokban hivatalossá vált, a finálé helyszíne a Groupama Aréna lesz.

Magyar Kupa elődöntő, visszavágó:
Ferencváros-Szolnok 1-1 (1-0)
Gólszerző: Lamah a 20., ill. Papucsek a 75. percben
Továbbjutott a Ferencváros 3-1-es összesítéssel

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS