Döntetlent játszott az oroszokkal az U21-es válogatott

2014. október. 10., 16:59   |    

Döntetlent játszott az oroszokkal az U21-es válogatott

Az első félidőben megérdemelten szereztünk vezetést az oroszok elleni felkészülési mérkőzésen Telkiben, végül azonban be kellett érnünk a döntetlennel.

Az 1994-es születésű játékosokból álló válogatott az oroszok korosztályos csapatával játszott felkészülési mérkőzést Telkiben. Szalai László, a csapat frissen kinevezett szakvezetője a mérkőzés előtt elmondta, hogy az összetartás elsősorban az ismerkedésről szól, szeretné, ha a játékosok elsajátítanák az általa elképzelt taktika alapjait. Az együtteshez a találkozó előtt Tamás Krisztián is csatlakozott, ő az elmúlt napokban az A-válogatottal készült, de végül nem utazott el Bukarestbe az együttessel.

A mérkőzés első 20 percében a magyar válogatott enyhe mezőnyfölényben futballozott, a játékrész felétől pedig egyértelműen ellenfele fölé kerekedett. A 25. percben megszereztük a vezetést, a nagy kedvvel futballozó Kleinheisler László nyert párharcot a felezővonal közelében, Tamás Krisztiánt szöktette a bal oldalon, aki jól játszott az üres területbe mozgó Novák Csanád elé. A kecskeméti támadó elhúzta a labdát a kapus mellett, majd 5 méterről a hálóba lőtt (1-0). Néhány perccel később ismét Kleinheisler előtt adódott lehetőség, a fehérvári középpályás tisztára játszotta magát a 16-oson belül, majd a bal kapufát találta el, a kipattanó a miénk lett, visszakerült Kleinheisler elé, aki a hálóba talált ugyan, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt.



A második félidőben belehúztak az oroszok, és alig több mint egy perccel a kezdő sípszó után, egy ziccerig kijátszott akció végén megszerezték az egyenlítő találatot. A második félidő kiegyenlített játékot hozott, a mieink kissé elfáradtak a végére, így elmaradtak a nagyobb lehetőségek, a lefújásig maradt az 1-1-es döntetlen.

- Az elmúlt két napban elkezdtünk egy tanulási folyamatot, igyekeztem átadni a játékosoknak, hogy milyen játékot, milyen hozzáállást várok tőlük a közös munka során - mondta a mérkőzés után Szalai László. - Egy rossz szavam nem lehet a pályán látott teljesítményre, jó szellemben, motiváltan játszottunk, az első félidőben megérdemelten szereztünk vezetést, és a helyzetek alapján akár két-három gólt is szerezhettünk volna a szünetig. A második félidőben kissé elfáradtunk, a támadójátékunk visszaesett, ezért végül a kapott gól után nem sikerült újítani, és megnyerni a találkozót. Hosszú út áll előttünk, de az első jelek biztatóak, s bár ezúttal nem az eredmény volt a lényeg, az orosz válogatott ellen elfogadható eredménynek számít a döntetlen.

Magyarország-Oroszország 1-1 (1-0)
Magyarország: Nagy Gergely - Botka Endre, Jagodics Bence, Szilvási Péter, Hangya Szilveszter - Kocsis Gergő, Hudák Martin (Angyal Zsolt, 46.), Kleinheisler László (Zsirai Martin, 91.) - Bese Barnabás, Novák Csanád (Tóth Barna, 75.), Tamás Krisztián (Prosser Dániel, 46.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS