Döntetlent játszott Feröeren a Ferencváros

2023. július. 12., 00:21   |    

Döntetlent játszott Feröeren a Ferencváros

Gól nélküli döntetlennel ért véget a Fradi első mérkőzése a Bajnokok Ligája selejtezőjében a házigazda feröeri KÍ Klaksvík ellen. A zöld-fehéreknek a továbbjutást a budapesti visszavágón, július 19-én kell kiharcolniuk.

A jelentős nyári játékosmozgás ellenére a Fradi kezdőcsapatában csak két új szerzemény kapott helyet, köztük az OTP Bank Liga gólkirálya, Varga Barnabás. A zöld-fehérek nem számítottak könnyű összecsapásra, intő jel volt, hogy a KÍ tavaly hazai pályán 3-1-re legyőzte a norvég FK Bodø/Glimt együttesét a BL-selejtezőben.

A kedd esti találkozót küzdelmes első játékrész jellemezte. Az első percekben Varga Barnabás előtt adódott lehetőség, de kimaradt a helyzet. A félidő hajrájában viszont a feröeri csapat volt veszélyesebb, több klaksvíki szöglet is komoly gólveszélyt jelentett a magyar kapu számára. A legnagyobb hazai helyzetet a 44. percben a 33-szoros norvég válogatott Vegard Forren hagyta ki, fejese után a labda a keresztlécről pattant ki.

A második félidő képe nem változott sokat az elsőhöz képest, a számos csere sem hozott gólt. A mérkőzés végéig kialakított néhány lehetőséget a magyar bajnok, de gólt nem tudott szerezni, 0-0-s döntetlennel zárult a találkozó. A visszavágóra július 19-én (szerdán) 18 órától kerül sor a Groupama Arénában.

Bajnokok Ligája-selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
KÍ Klaksvík – Ferenvárosi TC 0-0 (0-0)

Djúpumýra stadion

KÍ Klaksvík: Johansson – B. Petersen, Vatnsdal, Forren – Jönsen, Andreasen, Pavlovic (Danielsen – 56.), Da Silva – Frederiksberg, Kassi (Gussias – 88.), Kronberg (Mikkelsen – 78.)

Ferencváros: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Cissé, Civic – Baráth, Esiti (Sigér – 73.) – Marquinhos (Owusu – 67.), Zachariassen (Makreckis – 92.), A. Traoré (Lisztes – 67.) – Varga B.

gól: –

sárga lap: Da Silva (29.), Forren (81.) ill. Zachariassen (36.), Baráth (65.), Makreckis (95.)

 

 

 

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS