Döntő mérkőzés jön a Fradi és az MTK között

2018. május. 24., 22:22   |    

Döntő mérkőzés jön a Fradi és az MTK között

A Ferencváros 1–0-ra győzött a címvédő MTK Hungária vendégeként a JET-SOL Liga női labdarúgó NB I döntőjének második, csütörtöki mérkőzésén, így egyenlített a párharcban.

Jet-Sol Liga, bajnoki döntő
MTK–Ferencváros 0–1 (0–0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v: Kiss Anikó Tünde
G: Mosdóczi (49. – 11-esből)

MTK: Szőcs – Tóth B., Turányi, Demeter, Pinczi (Czellér, 74.) – Nagy L. (Oláh A., 81.), Papp D., Farádi-Szabó, Szabó Zs. – Csányi – Berman (Mátyás, 62.). Vezetőedző: Szabados György

FERENCVÁROS: Németh J. – Mosdóczi, Csigi, Szeitl, Zlidnis – Csiki (Bognár E., 83.) – Poljak, Fenyvesi E., Szabó V. – Bulatovics (Horváth Zs., 89.), Kocsán (Pusztai, 76.).Vezetőedző: Dörnyei Balázs

Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása: 1–1

Sorozatban negyedik éve rendezik a Ferencváros és az MTK Hungária részvételével a női NB I, a Jet-Sol Liga döntőjét. A két nyert meccsig tartó párharc második felvonásán, csütörtökön 20.00 órától a Hidegkuti Nándor Stadionban találkozott a két csapat.

Győzelmével bajnok lett volna az MTK, ám a kiegyenlített mérkőzésen a zöld-fehérek a második félidő elején büntetőből megszerezték a győztes gólt. 

Pedig nem így indult a mérkőzés, hiszen Lauren Berman már a harmadik percben nagy helyzetet alakított ki egy egyéni szóló végén, ám csak a kapufát találta el közelről. Az első félóra végén egy szép Ferencváros akció lezárásaként Fenyvesi lőtt 17 méterről, nagy erővel a kapu fölé – ez volt az első igaz ferencvárosi lehetőség. 

A fordulás után magasabb fordulatszámra kapcsoltak a csapatok az első félidő tapogatózó játéka után, és ebből a Fradi jött ki jobban: rögtön a félidő elején Mosdóczit buktatták a tizenhatoson belül, a sértett pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt (0–1). 

A 68. percben könnyen eldőlhetett volna a mérkőzés, ám a szépen kijátszott Ferencváros-helyzet végén Szabó 12 méteres lövését Szőcs hárította. Két perccel később már a túloldalon alakul ki lehetőség, de Németh kapus a helyén volt Mátyás estében, közelről leadott lövése után. 

A mérkőzés legszebb jelenete a 83. percben játszódott le, amikor Bulatovics tálalt sarokkal a jobbösszekötő helyén kilépő Pusztaihoz, aki a kapufára bombázta a labdát. 

A döntő harmadik, utolsó mérkőzését jövő pénteken 17 órától rendezik, és a Ferencváros lesz a házigazda a Kocsis Sándor Sportközpontban. Amelyik csapat megszerzi a győzelmet, az lesz egyben a Jet-Sol Liga 2017–2018-as szezonjának bajnoka is – a két nyert meccsig tartó döntők történetében korábban még soha nem került sor harmadik összecsapásra. 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS