DVSC: hasonlóra ebben az évezredben még nem volt példa!

2014. augusztus. 04., 11:08   |    

DVSC: hasonlóra ebben az évezredben még nem volt példa!

A Puskás Akadémia először szerzett pontot a Pancho Arénában. Az MTK a legutóbbi hét bajnoki meccsén győzött. Joan Carrillo kiválóan rajtolt a csapattal, de José Gomes még jobban kezdett 2013 tavaszán. Nagy Olivér Kecskemét-specialista. A Ferencváros tíz megnyert bajnoki mérkőzés után botlott meg. Grumicsnak nagyon megy a Megyeri úton.

PUSKÁS AKADÉMIA–PÉCSI MFC 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Lencse (7., 11-esből), Čaušić (87., öngól), illetve Márkvárt (37.), Kővári (62.)

– A Puskás Akadémia csapata először szerzett bajnoki pontot a Pancho Arénában.
– Benczés Miklós együttese mindazonáltal immár a legutóbbi hat hazai mérkőzésén nyeretlen, ezek közül négyet játszott Felcsúton.
– Az Akadémia játékosai közül eddig csak Lencse László szerzett gólt a mostani bajnokságban. Az egy éve igazolt csatár 25 eddigi mérkőzésén 17 gólt jegyez a Puskás Akadémia színeiben, ezzel természetesen magasan a klubtörténet legeredményesebb csatára az élvonalban.
– Március 29. óta először szerzett felcsúti játékos tizenegyesgólt az OTP Bank Ligában. Akkor (a Diósgyőr ellen) is Lencse volt az ítéletvégrehajtó.
– A két csapat áprilisban is döntetlenre játszott egymással a Puskás FC pályaválasztása mellett, igaz, akkor Székesfehérváron játszottak.
– Véber György első pontját szerezte a PMFC vezetőedzőjeként.
– A dunaszerdahelyi DAC-tól a pécsi klubhoz visszatért horvát Andrej Čaušić a beállása után az első labdaérintéséből öngólt szerzett.



MTK–DVSC-TEVA 1-0 (0-0)
Gólszerző: Horváth Zs. (89.)

– A DVSC-Teva 2010 májusa óta nem győzött az MTK vendégeként NB I-es mérkőzésen.
– Garami József csapata csupán egy bajnokiját veszítette el pályaválasztóként 2014-ben, az összes többit megnyerte. A mostani volt ezek közül az első, amelyet nem a Hidegkuti, hanem a Bozsik Stadionban játszott.
– Horváth Zsolt, a kék-fehérek jogvégzett támadója sorozatban a második bajnokin is gólt szerzett. Amióta az MTK-hoz igazolt, hasonlóra még nem volt példa. Az előző tavasszal egyébként mindössze egy MTK-játékos szerzett egymást követő bajnokikon is gólt, Vass Patrik.
– Az MTK a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén nem kapott gólt. Hasonlóra élvonalbeli bajnoki mérkőzéseken a 2006–2007-es idény dereka óta nem volt példa.
– Az MTK a legutóbbi hét bajnoki meccsén győzött. Ilyesmire 2006 augusztusa és októbere között volt legutóbb példa.
– A legjobbjait ismét pihentető DVSC-Teva még nyeretlen. Tavaly a Győri ETO is hasonlóképpen kezdett címvédőként.
– A DVSC nem tudta megnyerni az első két bajnoki meccséből egyiket sem. Hasonlóra ebben az évezredben még nem volt példa! Legutóbb 2000 nyarán kezdett így a csapat.



VIDEOTON FC–DUNAÚJVÁROSI PASE 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Filipe Oliveira (19.), Sándor Gy. (56.), Nikolics (62.)

– A Videoton FC tavaly is két győzelemmel, kapott gól nélkül állt az első két forduló után, de akkor „csak” 4-0-s gólkülönbséggel. Viszont Nemanja Nikolics akkor is szerzett gólt mindkét fordulóban.
– A székesfehérváriak legutóbb 2013 októberében nyertek kétszer 3-0-ra egymást követő bajnokikon.
– Joan Carrillo kiválóan rajtolt a csapattal, de José Gomes még jobban kezdett 2013 tavaszán, két meccsen 6 pont, 8-0-s gólkülönbség volt a mérlege, majd a harmadik bajnokiján 6-0-ra nyert.
– Sándor György, a Videoton FC csapatkapitánya szerezte csapata második gólját. Érdekes, hogy a 2013–2014-es idényben egy gólt ért el, azt is a szezon második hazai meccsén lőtte.
– Feczesin Róbert, aki csereként állt be a Vidibe, 2010. május 23. óta először játszott magyarországi bajnoki mérkőzésen.
– Az újonc Dunaújváros PASE mind a két eddigi találkozóját idegenben vívta, mindkettőt elveszítette 3-0-ra.
– Eredetileg a vendégek kapusaként Milinte Árpád neve szerepelt a jegyzőkönyvben, ám a rutinos hálóőr a bemelegítés után betegsége miatt nem vállalta a játékot, helyette Nagy Gergely védett.



NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–MVM PAKS 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Eppel (17.), Heffler (41.), Könyves (75.)

– A tavalyihoz hasonló szezonrajtot produkált a paksi csapat, akkor is megnyerte az első két bajnokiját.
– Heffler Tibor mind a két fordulóban szerzett gólt. A csapat legutóbbi négy bajnokijából hármon is a kapuba talált.
– Nem rossz Könyves Norbert mérlege sem: a legutóbbi hétből négy bajnokin is gólt szerzett.
– Csertői Aurél irányításával az MVM Paks nyolc idegenbeli bajnoki mérkőzéséből csak kettőt veszített el.
– A két csapat negyedszer találkozott Nyíregyházán élvonalbeli bajnoki mérkőzésen, a hazaiak továbbra is nyeretlenek.
– Az MVM Paks ezt megelőzően legutóbb áprilisban, Diósgyőrben nyert legalább három góllal vendégként (4-0).
– A 89. percben egy fiatal férfi rohant a pályára. A rendőrök bilincsben vitték el a helyszínről.



KECSKEMÉTI TE–SZOMBATHELYI HALADÁS 0-1 (0-1)
Gólszerző: Nagy O. (2.)

– Április 19. óta a Haladás egyetlen mérkőzésén sem szerzett valamelyik csapat két gólt.
– A szombathelyiek április 4. óta először nyertek idegenbeli bajnoki mérkőzésen.
– Artner Tamás csapata 2013. november 10. óta először maradt kapott gól nélkül idegenbeli bajnokin.
– A nyáron igazolt Nagy Olivér az első gólját szerezte a Haladás mezében. A középpályás legutóbb, még a Paks tagjaként, október 26-án talált bajnoki meccsen a kapuba. Kecskeméten, a Széktói Stadionban!
– A KTE a legutóbbi három hazai bajnoki mérkőzésén egyetlen pontot sem szerzett.
– 2014-ben mindössze két hazai bajnokin nem szerzett gólt a lila-fehér alakulat, először áprilisban a Ferencváros, majd most a Haladás ellen.
– Ezt megelőzően a Haladás mindössze egyszer nyert Kecskeméten bajnokit, 2010. április 17-én.



LOMBARD PÁPA FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 1-0 (0-0)
Gólszerző: Popin (62.)

– A pápaiak újonc szerb csatára, a 203 centis óriás, Szasa Popin győztes góllal debütált az OTP Bank Ligában.
– A Lombard Pápa bajnoki találkozón először győzött hazai pályán a Ferencváros ellen.
– Április 5. óta, kilenc bajnoki mérkőzésen, mindössze két győzelmet aratott a Lombard Pápa. De a két legyőzött az Újpest és a Ferencváros!
– Mátyus János az első győzelmét aratta élvonalbeli vezetőedzőként.
– A Ferencváros tíz megnyert bajnoki mérkőzés után botlott meg, s szenvedett vereséget.
– Amióta Thomas Doll a zöld-fehérek vezetőedzője, a csapat bajnoki mérkőzésen mindössze másodszor maradt szerzett gól nélkül.
– A Ferencvárostól kölcsönkapott Csilus Tamás a Pápát, öccse, Ádám – aki élete első élvonalbeli mérkőzésén szerepelt – a zöld-fehéreket erősítette.



GYŐRI ETO FC–BUDAPEST HONVÉD 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Priskin (19.), Rudolf (76., 11-esből), Pátkai (79.), illetve Youla (27.)

– Horváth Ferenc csapata sorozatban a hatodik hazai bajnoki mérkőzését nyerte meg. A legutóbbi három hazai meccsén 12 gólt szerzett az ETO.
– Három hónapon belül kétszer játszott a Honvéd Győrben. A mérleg két vereség, 3-7-es gólkülönbség.
– A Bp. Honvéd tavaly november 24. óta csak a Győri ETO-tól kapott bajnoki mérkőzésen három gólt. De a győriektől kétszer is. (Sőt: egyszer hármat, másszor pedig négyet.)
– Priskin Tamás 2006. április 22. óta először szerzett gólt a magyar bajnokságban. Akkor a Pápának lőtt kettőt, érdekes, hogy az azt megelőző fordulóban viszont a Honvéd kapujába talált be.
– Noha Rudolf Gergely és Priskin Tamás a válogatottban is játszottak már többször egymás mellett, ugyanazon a tétmérkőzésen most szereztek először mindketten gólt.
– Az első fordulóban a Honvédot segítette a dunaújvárosi Villám kiállítása. Most a kispestiek közül állított ki a játékvezető (Alcibiade, 73.), s ez a piros lap is a létszámhátrányos csapat vereségéhez vezetett.
– A guineai Souleymane Youla mindkét eddigi magyarországi bajnokiján gólt szerzett. A 32 éves csatár korábban a belga, a francia és hosszú éveken át a török élvonalban, valamint Bajnokok Ligájában is szerepelt.



ÚJPEST FC-DIÓSGYŐRI VTK 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Suljić (61.), illetve Grumics (53.)

– Továbbra sem javult sokat az Újpest hazai mérlege: a márciusi, Diósgyőr elleni bajnoki győzelem óta négy pontot szerzett a csapat, öt találkozón.
– Suljić az Újpest legutóbbi három bajnokiján kivétel nélkül szerzett gólt. Nem mellesleg: csapatából csak ő talált a kapuba.
– Április 19. óta az Újpest egyetlen magyar játékosa sem tudott gólt szerezni a bajnokságban. Immár hét mérkőzésen.
– A Diósgyőri VTK kilenc emberrel fejezte be a mérkőzést, miután Egerszegi Tamás (67.) és Debreceni András (76.) is piros lapot kapott.
– Tomiszlav Szivics együttese kétszer is remekelt idegenben az Európa Ligában, ugyanakkor idegenben a legutóbbi három bajnokiján nyeretlen.
– Miroszlav Grumics a 2013-as őszi idényben a Pécsi MFC-vel járt Újpesten. Akkor is 1-1-re végződött a mérkőzés, s ő akkor is szerzett gólt.
– A DVTK a márciusi, Megyeri úti vereség óta minden idegenbeli bajnokiján szerzett gólt.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS