DVTK - páratlan széria

2013. október. 22., 23:50   |    

DVTK - páratlan széria

A modern időkben nem fordult elő olyasmi a magyar NB I-ben, hogy egy csapat hét meccsen keresztül úgy maradjon hibátlan, hogy közben gólt sem kap.

A DVTK nem kezdte jól a szezont, az első négy fordulóban egyetlen győzelmet sem aratott, négy gólt szerzett és nyolcat kapott. Augusztus végén azonban egy ma is tartó páratlan sorozat kezdődött, a Lombard Pápát 1-0-ra, az Újpestet, a Puskás Akadémiát, a Honvédot és a Kaposvárt 2-0-ra, a Mezőkövesdet 5-0-ra, legutóbb a Paksi FC-t pedig ugyancsak 2-0-ra verte Tomiszlav Szivics együttese. Ezekben a hetekben a 13. helyről a másodikra jött fel a csapat.

Legutóbb a 2010-2011-es idényben ért el ehhez fogható szériát a Diósgyőr, de akkor még az NB II-ben szerepelt, így a zsinórban elért 14 győzelem (amiből tizenkettőt "nullra" nyert a csapat és csak kettőn kapott gólt) nem olyan értékes, mint a mostani hibátlan szereplés az OTP Bank Ligában.

Az előző szezonban hétmeccses veretlenségi sorozat okozott focilázat Miskolcon, de akkor öt bajnokija is döntetlennel ért véget a csapatnak. Azt megelőzően 1978-ban egy hatmeccses győzelmi (nyolcmeccses veretlenségi) széria jelentette a DVTK eddigi legjobb élvonalbeli sorozatát, míg 1979-ben kilenc bajnokin maradt veretlen a gárda (hat győzelem, három döntetlen).

Nemcsak a DVTK, hanem bármely más élvonalbeli együttes számára történelmi lenne egy ilyen széria. Az utóbbi két idényben is akadtak nagyszerű sorozatok, a 2011–2012-es szezon utolsó hét fordulójában a DVSC-Teva mindössze egy gólt kapott, mint ahogy egy mérkőzésen kapott csak gólt a Bp. Honvéd egy 2013 április-májusi, hétmérkőzéses szakaszban is, de kapott gól nélkül és hibátlanul egy csapat sem vészelt át hét bajnoki fordulót.

A magyar NB I-ben 1986 őszén Bodnár László, a PMFC kapusa 732 percen keresztül nem kapott gólt, ezzel magyar rekorder a modern időkben. A pécsiek kapott gól nélküli sorozata ugyanakkor nem volt hibátlan széria, 0-0-ás döntetlenek is "becsúsztak" a szériába.

Kádár Tamás, a diósgyőriek válogatott védője az mlsz.hu-nak elmondta: bár a keret tele van jó képességű játékosokkal, egy-egy labdarúgót nem lehet kiemelni az elmúlt hetekből, a rekordszéria inkább a csapategységet dicséri.

- Úgy gondolom, hogy egy olyan közösség alakult ki mostanra, amelynek minden tagja kész a másikért küzdeni, a "mindenki egyért, egy mindenkiért" mottó abszolút illik a társaságra. Ez önmagában talán nem lenne elég egy ilyen teljesítményhez, kell hozzá az is, hogy csapatunkban remek képességű focisták, válogatott játékosok, valamint volt korosztályos válogatott labdarúgók szerepelnek. A keret átlagéletkora 24-25 év, tehát fiatal a társaság, mégis a csapategység az egyik fő erősségünk. Az edzőnk nem kér tőlünk pluszt, mindenkitől csak annyit, hogy a saját posztján nyújtsa azt, amit tud, és akkor nem lehet gond – mondta 15-szörös válogatott védő.

- Úgy érzem a szerencse is mellénk állt a mostani szezonban, a korábban kapufára, vagy kapu mellé lőtt lövéseink nagy része most bemegy, de természetesen ez önmagában nem elég, hangsúlyozom, hogy az egymásért való küzdeni akarás játssza a főszerepet a szériánkban. Igyekszünk tovább haladni azon az úton amit elkezdtünk, és akkor nem lehet gond a későbbiekben sem - fogalmazott Kádár Tamás.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS