Győzelemmel mutatkozott be Feczkó Tamás a DVTK kispadján

2019. szeptember. 14., 20:41   |    

Győzelemmel mutatkozott be Feczkó Tamás a DVTK kispadján

Sereghajtó maradt a Kaposvár, legyőzte a Lokit az Újpest, a Honvédot pedig a MOL Fehérvár FC.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Puskás Akadémia FC–Kaposvári Rákóczi FC 2–0 (0–0)
Felcsút, Pancho Aréna, v.: farkas
gólszerző: Vanacek (47., 49.)
sárga lap: Szolnoki (6.), illetve Vachtler (45.), Fodor (73.), Nagy T. (89.)
Puskás Akadémia FC: Hegedüs L. – Szolnoki (Spandler, a szünetben), Meissner, Hadzsijev, Nagy Zs. – Urblík, Van Nieff – Sós, Knezevic (Vlasko, 82.), Gyurcsó (Kiss T., 74.) – Vanecek
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Hegedűs D., Nagy T., Fodor M. – Szakály A., Nagy J. (Nagy K., 55.) – Nagy R. (Poplatnik, 51.), Beliczky, Csiki (Borbély, 79.) – Ádám

A mérkőzés elején valamelyest a Kaposvár volt aktívabb, komoly lehetőség azonban egyik kapu előtt sem alakult ki. Idővel a felcsútiak kerültek meddő mezőnyfölénybe, de nem tudták átjátszani a vendégek védelmét, így az első bravúrra közel fél órát kellett várni, akkor a kaposvári hálóőr egy megpattanó labdát hárított.

A folytatás nagy vendég helyzettel, majd rögtön utána válaszként Vanecek duplájával kezdődött. Hátrányban nagyobb sebességi fokozatba kapcsolat az újonc, azonban nem sikerült szépítenie, az idő múlásával pedig alább hagyott a lendülete, így a hazaiak könnyedén őrizték meg előnyüket.

Budapest Honvéd–MOL Fehérvár FC 0–1 (0–0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Kassai
gólszerző: Hodzic (82.)
sárga lap: Lovric (17.), Batik (84.), illetve Hodzic (36.), Hadzic (48.), Huszti (59.), Elek (68.)
Bp. Honvéd: Tujvel – Batik, Kamber, Lovric – Uzoma, Kesztyűs, Nagy G., Banó-Szabó (Vadócz, 56.), Aliji (Kukoc, 85.) – Ben-Hatira (Cipf, 85.), Moutari
MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Nego, Juhász R., Musliu, Hangya – Hadzic (Futács, 61.), Elek – Huszti, Kovács I. (Milanov, 75.), Petrjak – Hodzic (Nikolov, 89.)

A jó iramú, küzdelmes első félidőben a kapuk csupán egy-egy alkalommal forogtak veszélyben, miután a támadásokat egyik csapat sem tudta lövéssel befejezni. Az első húsz percben a fehérváriak voltak aktívabbak, utána azonban kiegyenlítődött a mezőnyjáték.

A szünet után energikusabb kispesti csapat érkezett, ennek köszönhetően a hazaiak irányították is a játékot, de komolyabb helyzetet változatlanul nem tudtak kidolgozni. Csakúgy, mint a több hibával játszó vendégek. A második félidő közepén egy cserével egyben szerkezetet is váltott a Fehérvár, a súlypont pedig áthelyeződött a kispestiek térfélre. A Honvéd idővel reagált erre, de a 82. percben remek akció végén Hodzic góljával mégis vezetést szerzett a vendégcsapat. A hajrában a Honvéd hiába frissített két cserével, a ráadásban csak kapufáig jutott, egyenlítenie már nem sikerült.

A Honvéd ötödször kapott ki ebben a szezonban a bajnokságban, a fehérvári együttestől pedig sorozatban a hetedik vereségét szenvedte el.

Újpest FC–Debreceni VSC 3–2 (0–1)
Illovszky Rudolf Stadion, v.: Erdős
ólszerzők: Koszta (74.), Feczesin (86., 93. – a másodikat tizenegyesből), illetve Garba (23.), Adenji (85.)
sárga lap: Feczesin (56.), Bjarnason (67.), Ristevski (77.), Heris (80.), illetve Garba (50.)

Újpest: Banai – Pauljevic, Heris, Ristevski, Burekovic – Sankovic, Onovo (Koszta, 69.) – Simon K. (Bjarnason, 59.), Rácz (Perosevic, 59.), Nwobodo – Feczesin
Debrecen: Nagy S. – Kusnyír, Szatmári Cs., Pávkovics, Ferenczi J. – Haris – Varga K., Tőzsér, Trujic (Csősz, 70.) – Szécsi, Garba (Adenji, 61.)

Az Újpest kezdett jobban, a 23. percben a nigériai Haruna Garba góljával mégis a vendégek szereztek vezetést, és előnyüket megtartották a szünetig.

A második félidőben eleinte mindkét oldalon adódtak kisebb lehetőségek, majd a csereként beállt Koszta Márk egyenlített. A hajrában egy gyors gólváltás után úgy tűnt, döntetlen lesz a végeredmény, ám a hosszabbítás perceiben Kosztát buktatták a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Feczesin Róbert értékesítette, így végül a pontosabban támadó újpestiek győztek.

Kisvárda Master Good–Mezőkövesd Zsóry FC 1–2 (0–1)
Kisvárda, v.: Bognár
gólszerzők: Tischler (48.), illetve Zizivadze (12., 63.)
piros lap: Cukalasz (45+2.), illetve Karnyicki (45+2.)
sárga lap: Grozav (45+2.), Lucas (83.), Tischler (88.), illetve Cseri (45+2.), Karnyicki (37.), Takács T. (92.)

Kisvárda Master Good: Felipe – Melnyik (Hej, 84.), Kravcsenko, Ene, Protics – Cukalasz, Lucas – Sassá (Tischler, a félidőben), Karaszjuk (Bumba, 71.) Kovácsréti – Grozav
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Eperjesi, Pillár, Neszterov, Silye (Vadnai, 54.) – Cseri (Takács T., 88.), Berecz, Karnyicki, Vajda S. – Zizivadze, Nagy D. (Bertus, a szünetben)

Az első negyvenöt percre nem lehetett azt mondani, hogy eseménytelen lett volna – a Mezőkövesd egy szép szögletvariációból viszonylag korán vezetést szerzett – izgalom maradt a lefújás utánra is. A futballisták a játékoskijáróban kakaskodtak egymással, a játékvezető pedig mindkét oldalon kiosztott egy-egy sárga-, illetve piros lapot.

A fordulást követően néhány perccel a csereként pályára lépő Tischler egyenlített, de nem sokkal később a vendégeknél Zizivadze duplázott. A georgiai támadó közel állt a mesterhármashoz, de a félidő derekán hiába lépett ki ziccerben, Felipe hatalmas bravúrral meccsben tartotta a hazaiakat. A 74. percben Tischler kis híján másodszor is egyenlített, fejese azonban a lécen csattant.

A hajrában a hazaiak nagy erőket mozgósítottak a pontmentés érdekében, de a Mezőkövesd kivédekezte az utolsó perceket.

Diósgyőri VTK–Zalaegerszegi TE 1–0 (1–0)
Diósgyőr, v: Iványi
gólszerző: Brkovic (38.)
kiállítva: Devecseri (66.), Kocsis (88.)
sárga lap: Iszlai (13.), Bacsa (90.), illetve Devecseri (17., 66.), Kocsis (36., 88.), Bobál D. (92.)

DVTK: Danilovic – Polgár, Brkovic, Karan, Tamás M. – Márkvárt, Iszlai – Korbély (Bacsa, 82.), Hasani, Prosser (Sesztakov, 79.) – Rui Pedro (Szabó B., 75.)
ZTE: Demjén – Bolla, Lesjak, Devecseri, Tamás K. – Kocsis, Mitrovic (Bobál G., a szünetben), Bedi – Barczi (Hudák, 69.), Radó, Stieber (Bobál D., 67.)

Alapvetően kiegyenlített, de nem túl látványos küzdelmet hozott az első félidő, melynek hajrájában a DVTK fokozta a nyomást, és ennek eredményeként meg is szerezte a vezetést. A szünetig és a fordulás után igyekezett az egyenlítés érdekében változtatni a ZTE, amely azonban Devecseri Szilárd kiállítása után már nemcsak gól-, hanem emberhátrányban is volt.

A négy mérkőzés óta nyeretlen hazaiak elsősorban az eredmény megtartására törekedtek, míg a vendégeknél nem volt meg a recept arra, hogy kevesebb mezőnyjátékossal hogyan egyenlítsenek. Az utolsó percekre ráadásul csak kilenc zalai futballista maradt a gyepen, így végül maradt az egygólos diósgyőri siker.

Paksi FC–Ferencvárosi TC 0–4 (0–3)
Paks, v.: Pintér
gólszerző: Zubkov (33.), Nguen (36.), Varga R. (45., 83. - az elsőt 11-esből)
sárga lap: Remili (65.), Osváth (72.), illetve Boli (48.)
piros lap: Gévay (73.)

Paks: Holczer – Osváth, Gévay, Fejes, Szabó – Könyves (Remili, 61.), Papp (Windecker, 80.), Bartha (Fejős, 77.), Balogh – Hahn, Böde
Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, Frimpong, Heister – Sigér (Ihnatyenko, 79.), Haratyin – Varga R., Nguen (Bőle, 66.), Zubkov – Boli (Szignyevics, 75.)

A találkozó előtt Böde Dánielt köszöntötték, aki először lépett pályára előző csapata, a Ferencváros ellen azt követően, hogy nyáron hét év után visszatért Paksra. A csapatkapitány a Paks színeiben a 150., összességében a 350. élvonalbeli összecsapását játszotta.

A mérkőzés elején hol az egyik, hol a másik együttes irányított, mindkét kapusnak egy kisebb védést kellett bemutatnia. Fél óra után érezhetővé vált a fővárosiak mezőnyfölénye, amely gyorsan gólokká is érett: előbb Nguen kiugratása után Zubkov volt eredményes, majd a norvég szélső használt ki egy nagy paksi védelmi megingást. Noha a Paks előtt is adódott nagy lehetőség a szünetig Könyves révén, a hazai csapat nem tudott faragni a hátrányából. Sőt, Szabó szabálytalansága után Varga Roland büntetőből gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát.

A fordulást követően is a Ferencváros uralta a játékot. A fővárosi együttes a második játékrészben már a hétközi kupaszereplésre tartalékolt – bár Varga révén szabadrúgásból növelni tudta előnyét –, a hajrára tíz főre fogyatkozó Paks pedig nem tudott élni kevés kínálkozó lehetőségével.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS