DVTK: légiósok főszerepben

2013. június. 14., 19:55   |    

DVTK: légiósok főszerepben

Jó őszt és gyenge tavaszt tudhat maga mögött a Diósgyőri VTK együttese. A borsodiak a visszajutásukat követő második idényben három helyet estek vissza a 2011–2012-es szezonhoz képest.

A 2011 nyarán visszakerült DVTK a következő tavasszal hetedik helyen zárt az élvonalban. Úgy festett, az a szereplés jó alapot teremt arra, hogy a piros-fehérek – akiknek nagy erőt ad lelkes, s a magyar viszonyok között kiemelkedően népes szurkolótáboruk – megvessék a lábukat a középmezőny első felében. A 2012-es ősz még nagyjából ezt a reményt táplálta, noha az idegenbeli szereplés elégtelensége miatt a hazai pályán remeklő gárda nem tudott a nyolcadik helynél előrébb végezni. A tavasz ellenben nagyon rosszul sikerült, a DVTK a döntetlenek csapata lett, mindössze két bravúros eredmény, a Videoton és az akkor nagy formában lévő KTE hazai legyőzése kozmetikázta a mérleget.

A csapatot Sisa Tibor irányította az idény első 15 mérkőzésén, őt a már addig is a klubnál dolgozó Szentes Lázár váltotta november 22-én. Az áprilisi, meglepő, s főleg meglepő különbségű siófoki vereség után, április 18-án az egykori válogatott csatár helyét a horvátországi származású, belga állampolgárságú Kovác Zoltán vette át. Sisa Tibor 15 mérkőzésen 20, Szentes Lázár 8 mérkőzésen 11, Kovác Zoltán 7 mérkőzésen 7 pontot gyűjtött csapatával. Az edzőváltásokat az eredmények nem igazolták vissza.

A DVTK kerete erősödött az előző idényhez képest, Rudolf Gergely, Elek Ákos és tavaszra Kádár Tamás személyében válogatott kerettagok kerültek az egyesülethez. Ugyancsak erősítést jelentett sérüléséig a 2011-ben a Videotonnal bajnoki címet nyert Gosztonyi András. A keret erősségéhez képest gyengén teljesített a DVTK, különösen az idény második felében.

A három edző 25 játékost küldött pályára, 10 külföldi volt közöttük. Utóbbiaktól, különösen tavasszal, nagyban függött a csapat eredményessége, az idény során 17 gólt szereztek a légiósok és 14-et a magyarok. A házi gólkirály holtversenyben a búcsúzó Luque és Tisza Tibor lett, 6-6 góllal. A legtöbb mérkőzésen Gohér Gergő játszott (29). A legtöbbet játszók tizenegye: Rybánsky 26 – Vági 25, Takács P. 23, Gohér 29 – Gosztonyi 21, Elek 27, Luque 22, Fernando 26 – Seydi 22, Bacsa 28, Tisza 25. Gallardo Gosztonyihoz hasonlóan 21 mérkőzésen szerepelt. A Diósgyőrben március 1. és május 10. között csak légiósok szereztek gólt.

A bajnoki helyezés: 10.
30 mérkőzés, 9 győzelem, 11 döntetlen, 10 vereség, 31-39-es gólkülönbség 38 pont.
Pályaválasztóként: 15 mérkőzés, 8 győzelem, 5 döntetlen, 2 vereség, 23-18-as gólkülönbség 29 pont
Vendégként: 15 mérkőzés, 1 győzelem, 6 döntetlen, 8 vereség, 8-21-es gólkülönbség 9 pont

Helyezés a hazai mérkőzések tabelláján: 5.
Helyezés az idegenbeli mérkőzések tabelláján: 13.
Helyezés az első 15. fordulóban játszott mérkőzések alapján: 8.
Helyezés a második 15. fordulóban játszott mérkőzések alapján: 13.

A Videoton FC elleni hazai siker volt a DVTK egyik legjobb tavaszi meccse:



A Honvéd is vereséggel távozott Miskolcról:



A DVSC-Teva elleni a hajrában sikerült egyenlítenie a diósgyőri együttesnek:


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS