E-sport: Borkai Ádám az Eb-döntőért játszik

2024. március. 11., 21:32   |    

E-sport: Borkai Ádám az Eb-döntőért játszik

Az idei labdarúgó Európa-bajnoksággal párhuzamosan rendezi meg az UEFA az új formátumú eEURO2024-et, amelynek magyarországi selejtezőkörében Borkai Ádám harcolta ki, hogy képviselhesse a magyar színeket.

Az idei eEURO lebonyolítása eltér az előző sorozatokétól, ezúttal nem több fős csapatok képviselik az egyes országokat, hanem egyetlen játékos, mivel ettől az évtől 1v1-es rendszerben küzdenek meg egymással a játékosok - idén az EA SPORTS FC™ 24 játékban.

A magyarországi selejtezőkörben a hazai e-sportszcénában jól ismert, korábban az NB I-ben és az utánpótlás-válogatottban is szereplő egykori profi labdarúgó, Borkai Ádám harcolta ki a jogot arra, hogy részt vegyen az európai selejtezőkörben, és kiharcolhassa a nyolc játékos részvételével sorra kerülő nyári Eb-döntőben való szereplés jogát.

Borkai Ádám március 16-17-én játszik a csoportkörben hat másik ország legjobb e-sportolója ellen, és csak a hétfős csoport első helyezettje jut ki a nyári döntőbe.

– Közel öt éve játszom versenyszerűen az EA SPORT játékával, az elmúlt években is értem el kisebb-nagyobb sikereket, például sikerült bekerülnöm a világranglista legjobb 100 játékosa közé is – mondta az mlsz.hu-nak Borkai Ádám. – A mostani eEURO kiváló lehetőség arra, hogy magasabb szintre léphessek, egy kiugró eredménnyel akár egy nagy célomhoz, a külföldi szerződéshez is közelebb kerülhetnék. Ennek megfelelően készülök az UEFA versenyének következő szakaszára, naponta nyolc-tíz órát gyakorlok a márciusi mérkőzések előtt, és nagy hangsúlyt fektetek a mentális felkészülésre is. A verseny jelenlegi szakaszában, amikor már a versenyre nevezett országok legjobbjai játszanak egymással, bármi megtörténhet: hasonló tudású játékosok szerepelnek egymás ellen, és végül a mentálisan legerősebb versenyzők maradnak majd talpon, akik folyamatosan magas koncentráció mellett képesek lejátszani a mérkőzéseiket.

A versennyel és a mérkőzések közvetítéssel kapcsolatos információk Ádám Instagram-oldalán lesznek elérhetők: https://www.instagram.com/boresz/

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS