Eb-bronz után: a játékosok még csalódottak

2013. június. 28., 20:25   |    

Eb-bronz után: a játékosok még csalódottak

A magyar amatőrválogatott bronzérmes lett az UEFA Régiók Kupáján, közismert nevén az amatőr Európa-bajnokságon. A csapat tagjai úgy érzik, fényesebben is csilloghatna az érmük.

A csehországi elitkört hibátlan teljesítménnyel záró magyar amatőrválogatott az olaszországi nyolcas döntőben is jól szerepelt, második lett csoportjában, és bronzéremmel zárta a tornát. Feczkó Tamás együttese a fináléba kerülésért a házigazda olaszokkal mérkőzött meg, és egy kiegyenlített mérkőzésen 1-0-ás vereséget szenvedett, így lemaradt az aranymeccsről. Az Eb-bronz Magyarország eddigi legjobb Régiók Kupája-eredménye, a csapat tagjai mégis csalódottan utaztak haza, mert meggyőződésük szerint egy verhető olasz együttestől kaptak ki a döntőbe jutásért vívott összecsapáson.

- Egy nappal az olaszok elleni meccs után néhányan már kezdenek feloldódni, én viszont nehezebben dolgozom fel, hogy nem sikerült megvalósítanunk a célunkat - mondta az mlsz.hu-nak Kóka Róbert. - Szép eredmény a bronzérem, de az aranyért jöttünk Olaszországba, ráadásul meggyőződésem, hogy sokkal erősebb csapatunk volt, mint az olaszoknak, mégsem sikerült legyőznünk őket. Végig éreztük, hogy idegenben játszunk, a körülmények nem voltak az igaziak, az edzőpálya állapotától kezdve a szálláson át az ellátásig elmondható, hogy sokkal jobbra számítottunk, a házigazdák nem törekedtek rá, hogy a lehető legjobban érezzük magunkat. A játékvezetés is messze elmaradt a csehországi elitkörben tapasztalt bíráskodástól, itt mindhárom mérkőzésen rendre bennünket sújtottak az ítéletek. Az olaszok elleni meccsen alig volt tiszta játékidő, az ellenfél végig esett-kelt, színészkedett, a bírók pedig partnerek voltak ebben, esélyünk sem volt arra, hogy felpörgessük a mérkőzést. Furcsa ítéletek születtek, a kiállításunkra pedig nehezen találok megfelelő szavakat...



A Nyírbátor 28 éves játékosa szerint a Régiók Kupáján szereplő labdarúgók egységes csapatot alkottak, bizonyították, hogy akár magasabb szinten is megállnák a helyüket.

- Igazi csapatként küzdöttünk, mindenki a háttérbe tudta szorítani az egyéni érdekeket, kiváló társaság alakult ki a keretben. Ilyen teljesítménnyel többen is feljebb léphetnének, de ahhoz, hogy egy játékos eljusson az első- vagy másodosztályba, a játéktudás mellett szerencsére és némi segítségre is szükség van. Az elmúlt héten többen is olyan teljesítményt nyújtottak, amivel megállnák a helyüket magasabb osztályban, bízom benne, hogy többünknek sikerül feljebb jutni - tette hozzá Kóka Róbert.

Ezzel a megállapítással a csapathoz az elitkör után csatlakozó Hadházi Dávid is egyetértett, ő úgy fogalmazott az mlsz.hu-nak: nem csupán egy-két játékos, hanem a keret nagy megállná a helyét a másodosztályban.

- Bízom benne, hogy tudunk profitálni az Eb-bronzéremből, talán jobban előtérbe kerül a nevünk, akár magasabb osztályú kluboknál is. Ha ez mégsem így lesz, akkor is sokat jelentett ez a torna számunkra, életre szóló élményekben volt részünk, a nemzetközi rutin pedig egész biztosan jól jön majd a jövőben a hazai bajnokikon is - tette hozzá a Nyírbátor 24 éves focistája, aki ugyancsak kitért az érdekes felfogásban bíráskodó játékvezetőkre, ugyanakkor elismerte, hogy a döntőbe jutásért rendezett meccsen az olaszok ránk tudták erőltetni akaratukat.

- Magunkat is becsapnánk, ha kizárólag a bírókra fognánk az olaszoktól elszenvedett vereséget. A gyorsan kapott gól kissé görcsössé tette a csapatot, nem tudtunk mit kezdeni az olaszok stílusával. Lelassították, tördelték a játékot, szinte kizárólag a védekezést tartották szem előtt. A kiállítás után még nehezebbé vált a dolgunk, innen már nem tudtunk visszajönni. Biztos vagyok benne, hogy néhány hét múlva már sikerként könyveljük el az Eb-bronzot, mert nagy dolgot vittünk véghez azzal, hogy Európa harmadik legjobb amatőrválogatottja lettünk - tette hozzá Hadházi.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS