Edzőtáborban az NB I-es és az NB II-es játékvezetői keret tagjai

2014. július. 15., 20:02   |    

Edzőtáborban az NB I-es és az NB II-es játékvezetői keret tagjai

Négynapos edzőtáborral készült az NB I-es és NB II-es játékvezetői és asszisztensi keret a közelgő bajnoki rajtra.

Ideális helyszínen, a Puskás-stadion tőszomszédságában lévő Danubius Hotel Arénában töltött el tartalmas napokat az MLSZ JB több mint száz fős csoportja: a profi játékvezetők, a másodosztályú bírók, az NB I-es és az NB II-es asszisztensek, valamint a nemzetközi minősítésű hölgyek, továbbá az ellenőri keret tagjai.

A nyitónapon Berzi Sándor, az MLSZ JB elnöke üdvözölte a hagyományos idény előtti összetartás motivált résztvevőit. Puhl Sándor alelnök ismertette a keretváltozásokat: továbbra is tizenketten alkotják az NB I-es profi játékvezetői keretet, új élvonalbeli asszisztens a baranyai Georgiu Theodoros, akinek édesapja Georgiu Grigorisz éveken át FIFA-kerettag volt. Az NB II-ben folytatja pályafutását játékvezetőként Takács Tamás (Békés) és Zierkelbach Péter (Baranya), míg asszisztensként Vígh-Tarsonyi Gergő (Pest), Szalai Balázs (Komárom-Esztergom), Szilágyi Norbert (Szabolcs-Szatmár-Bereg) és Punyi Gyula (Borsod-Abaúj-Zemplén) léphetnek magasabb osztályba.

Hanacsek Attila, az MLSZ JB alelnöke tanulságos statisztikákkal értékelte a 2013/2014-es idényt. A program további részében egyénenként elemezték a szezont.

A második napon a 25 kérdésből álló írásbeli szellemi tesztet kivétel nélkül mindenki kitöltötte, a megszerezhető 100 pontból 90 volt a limit. Csiki Károly, a szövetség versenyigazgatója előadásában felvázolta a sportág megítélését, helyzetét és a versenykiírás részleteiben is elmélyedt. A csoportos foglalkozások első epizódja a lesek megítélésére épült, ahol szűk körben klipeket analizáltak, később pedig plenáris formában vonták le a tanulságokat a résztvevők. Este közösen tekintették meg a Debrecen–Újpest Szuperkupa-döntőt, melyet Kassai Viktor vezetett, Tóth II Vencel és Kispál Róbert asszisztensként működött közre, a tartalék-játékvezető Erős Gábor volt, az alapvonali játékvezetői teendőket Vad II István és Fábián Mihály látták el.

A harmadik napon előbb a csapatmunka és az együttműködés, majd a karhasználat és a kezezéses szituációk kerültek terítékre. A konklúziót követően a Puskás-stadion rekortánján és gyepszőnyegén az úgynevezett practical session keretében különböző speciális gyakorlatokat hajtottak végre a játékvezetők, imitált meccshelyzetekben leseket bíráltak el, az alapvonali játékvezetők pedig a gól - nem gól szituációkat bírálták el.

A zárónapon a világbajnokság tapasztalatait összegezte Puhl Sándor, akit jeles jubileuma alkalmából köszöntöttek: húsz esztendeje vezette a Brazília-Olaszország vb-döntőt. Ráadásul a születésnapja is apropót szolgáltatott arra, hogy száztíz szeletes tortával lepjék meg a meghatódott sportvezetőt. Az edzőtábor zárása után a szélrózsa összes irányába utaztak el a játékvezetők, az asszisztensek és az ellenőrök, akik a német-argentin vébé-finálét már otthonukban tekintették meg. A program résztvevők kellőképpen ráhangolódtak a négy napos összetartással a közelgő bajnoki rajtra, rajtuk tehát nem múlik, hogy felharsanjon az első sípszó július 25-én, Nyíregyházán.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS