Egy döntetlen, egy vereség ez Európa Ligában

2015. július. 16., 22:58   |    

Egy döntetlen, egy vereség ez Európa Ligában

A DVSC-Teva 2-2-es döntetlent játszott a Skonto Riga otthonában, míg a Ferencváros 1-0-ra kikapott a Groupama Arénában a bosnyák Zeljeznicartól.

A debreceniek már a 9. percben vezetést szereztek a lett fővárosban, Balogh Norbert beadását követően Tisza Tibor lőtt a kapuba. Bár a meccs elején a Loki irányította a játékot, a lettek a folytatásban aktívabbá váltak, és egy középpályás labdavesztést kihasználva, a 27. percben Arturs Karasausks révén megszerezték az egyenlítő találatot. A hazai gól után a DVSC alakított ki helyzeteket, Tisza Tibor kapufát is lőtt, de gólt a házigazdák szereztek, a 47. percben Karasausks megszerezte második találatát, ezzel a Skonto átvette a vezetést. A második félidő jelentős debreceni fölényt hozott, végül több kimaradt lehetőség után az egyik nyári igazolás, a csereként beállt Geoffrey Castillion kiegyenlített, kialakítva a 2-2-es végeredményt.

A Ferencváros este a bosnyák Zeljeznicart fogadta, és annak ellenére egygólos vereséget szenvedett, hogy végig nagy fölényben futballozott. Az első félidőben két-három gólt is szerezhettek volna a zöld-fehérek, de elpuskázták a lehetőségeket. A kevesebb helyzetet hozó második játékrészben is irányították a játékot, igaz, nehezen találtak fogást a szervezetten védekező bosnyákokon. A vendégek a 90. percben jegyezték első igazán veszélyes helyzetüket, de ebből mindjárt gólt is szereztek, Dzenis Beganovic lőtt 15 méterről a jobb sarokba. A Zeljeznicar ezzel a találattal 1-0-ra nyert, ami azt jelenti, hogy a Ferencvárosra nagyon nehéz visszavágó vár Szarajevóban.

Európa Liga, 2. selejtezőkör:

Skonto Riga - DVSC-Teva 2-2 (1-1)
G.: Karasausks a 27. és a 47., ill. Tisza a 9., Castillon a 72. percben

Ferencváros - Zeljeznicar 0-1 (0-0)
G.: Beganovic a 90. percben

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS