Egy félidő elég volt az Újpestnek

2007. szeptember. 29., 18:25   |    

Egy félidő elég volt az Újpestnek

A Soproni Liga tizedik fordulójának valamennyi szombati találkozóján született gól. Az Újpest és a Debrecen magabiztosan győzött, a Paks és a REAC az utolsó percben szerzett három pontot, a Nyíregyháza Siófokon nyert, a Győr pedig döntetlent játszott Kaposvárott.

Negyvenöt percig remekeltek a lila-fehérek

A Megyeri úton gyorsan vezetést szerzett az Újpest. A 4. percben Foxi Kethevoama emelt Tisza Tibor elé, aki 15 méterről a kapu jobb oldalába küldte a labdát (1-0). A 9. percben már kétgólos volt a lila-fehérek előnye: Vermes Krisztián gurított Denis Arthur Mboudguihoz, ő pedig 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2-0). A hazai csapat nem vett vissza, s a 22. percben újabb gólt szerzett: Foxi indította Tiszát, aki 13 méterről a háló jobb oldalába helyezett (3-0). Sőt, az újpestiek még az első játékrészben megszerezték a negyedik gólt is, a 42. percben Tisza átadását követően Foxi 9 méterről lőtt a bal alsó sarokba (4-0). A második játékrészben aztán már visszavett az újpest, nem támadott olyan vehemensen, de győzelmét így sem fenyegette veszély.

Az utolsó pillanatban dőlt el

Pakson a vendégek kezdtek aktívabban, de az első tíz perc után kiegyenlítetté vált a játék. A 45. percben aztán a házigazdák hálójába került a labda: Horváth Gábor beadása után a menteni igyekvő Éger László saját kapujába gurított (0-1). A második félidőben gyorsan egyenlített a zöld-fehér gárda, a 48. percben Kocsis Gábor buktatta Heffler Tibort a fehérvári 16-oson belül, amiért természetesen büntető járt. Buzás Attila állt a labda mögé, s a bal alsó sarokba helyezett (1-1). A találkozó végén a vendéglátók a győztes gólt is megszerezték, a 93. percben Kiss Tamás hozta helyzetbe Tököli Attilát, aki nyolc méterről a kapu közepébe passzolt (2-1).

A Nyíregyháza győzött Siófokon

Siófokon a 13. percben a Nyíregyháza szerzett vezetést, Lippai Ákos bal oldali beadása után Szilágyi Norbert nyolc méterről lőtt a jobb alsó sarokba (0-1). A félidő második felében aktívabbá váltak a vendéglátók, de egyenlíteniük nem sikerült. A Siófok a második játékrészben nagy lelkesedéssel próbálta ledolgozni hátrányát, de a Nyíregyháza védelme minden gólszerzési lehetőséget meghiúsított, így az újoncok találkozóján a vendégek szerezték meg a három bajnoki pontot.

Sima Loki-győzelem

Hazai pályán nagyszerűen kezdett a Debrecen, a 2. percben Dzsudzsák Balázs indítása után Kerekes Zsombor lőtt 13 méterről a kapuba (1-0). Gyorsan jött a második gól, a 7. percben Leandro De Almeida adott Dzsudzsákhoz, ő pedig 14 méterről a bal felső sarokba bombázott (2-0). A házigazdák a 33. percben megszerezték harmadik góljukat is, Dzsudzsák szöglete után Sándor Tamás fejelt négy méterről a kapuba (3-0). A Loki negyedik gólja az 52. percben született meg. Balogh Balázs a 16-oson belül buktatta Kerekest, a s tizenegyest Aco Stojkov váltotta gólra (4-0). A 61. percben szépített a Tatabánya, Takács Marcell kilenc méterről gurított a kapuba (4-1).

Nem bírtak egymással a zöld-fehérek

Kaposvárott, két zöld-fehér együttes összecsapásán az első győri támadásból gól született. A 3. percben Bajzát Péter adott középre jobbról, az érkező Jäkl Antal pedig hét méterről a kapu bal oldalába fejelt (0-1). A házigazdák a 37. percben egyenlítettek, Dusan Vasiljevic jobb oldali beadása után Oláh Lóránt hét méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-1). A második negyvenöt percben a győriek többet veszélyezettek, ám újabb gólt nem tudtak szerezni, s meg kellett elégedniük egy ponttal a nagyon szervezetten és elszántan futballozó kaposvári együttes ellenében.

Pajkos János lemondott a meccs után

Küzdelmes mérkőzést láthattak a nézők Diósgyőrben. Az első félidőben a hazaiak támadtak többet, a fővárosiak kontrákkal veszélyeztettek, de előny egyik gárdának sem sikerült szereznie. A második félidő is egyenlő erők küzdelmét hozta, s már úgy tűnt, mindkét fél egy-egy pontot szerez. A 90. percben azonban Nyerges Krisztián 18 méterről a kapuba talált (0-1) – s így REAC győzni tudott Miskolcon. Csapata veresége után Pajkos János, a Diósgyőt szakvezetője lemondott.

Újpest FC – FC Sopron 4-0 (4-0)
Gólszerző: Tisza a 4., Mboudgui a 9., Tisza a 22., Foxi a 42. percben

Paksi FC – FC Fehérvár 2-1 (0-1)
Gólszerző: Buzás (11-esből) a 48., Tököli a 93. illetve Éger (öngól) a 45. percben

Gabona-Trans Kaposvár – Győri ETO FC 1-1 (1-1)
Gólszerző: Oláh a 37. illetve Jäkl a 3. percben

BFC Siófok – Nyíregyháza 0-1 (0-1)
Gólszerző: Szilágyi a 13. percben

DVSC-TEVA – FC Tatabánya 4-1 (3-0)
Gólszerző: Kerekes a 2., Dzsudzsák a 7., Sándor T. a 33., Stojkov (11-esből) az 52. percben

Diósgyőri VTK – REAC 0-1 (0-0)
Gólszerző: nyerges a 90. percben

(A mérkőzések jegyzőkönyvei megtekinthetők a Bajnokságok menüpont alatt, az Eredmények címszónál.)

(Fotó: nb1.hu)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS