Egy gól döntött a Kelet-Nyugat rangadón

2010. november. 30., 16:41   |    

Egy gól döntött a Kelet-Nyugat rangadón

Az MLSZ NB II bizottsága kedden délután Telkiben rendezte meg a Ness Hungary NB II Kelet-Nyugat gálamérkőzést, amely egyben a másodosztály ligaválogatottjának kialakítását is szolgálja. A mérkőzés jelentős érdeklődés mellett zajlott le, a találkozót a keleti válogatott nyerte meg.

Az összecsapáson a keletiek válogatottját Horváth Ferenc, a Nyugati csoport legjobbjaiból összeállított együttest Pető Tamás készítette fel, miután egy-egy kiválasztó táborban mindkét szakember felmérte kiszemeltjeit.

Kelet válogatottja az Esterházy Mátyás (Szabó Ádám, 66.) - Vadász Viktor, Kardos Norbert, Tóth Imre (Nagy Tamás, 78), Korhut Mihály - Hullám Attila, Farkas Péter (Lannert Bence, 46), Gulyás Máté (Albert Ádám, 78.), Éles Szilárd, Pákolicz Dávid (Ponczók Tamás, 69.), Petneházy Márk (Bene Attila, 56.) összeállításban szerepelt a találkozón, míg a nyugatiak a Somodi Bence (Dibusz Dénes, 66.) - Pothárn Szabolcs, Hegedűs Norbert, Burucz Barna, Fejes András - Nagy Olivér, Farkas Ádám, Domokos Bálint, Balázs Richárd (Wittrédi Dávid, 72.) - Flörich Roland (Tatai József, 63.), Lovrencsics Gergő összetételben léptek pályára.

Az első félidő kiegyenlített játékot és kevés helyzetet hozott, a szünetig egyik csapat sem tudott előnyre szert tenni. A második játékrész elején a Nyugat válogatottja került közelebb a gólszerzéshez, de Farkas Ádám lövését követően a kapufa megmentette a kapott góltól a keletieket. A 65. percben Horváth Ferenc együttese szerzett vezetést, egy bal oldali beadás után a csereként beállt Bene Attila fejelt a hálóba, és mint a lefújáskor kiderült, a találat győzelmet jelentett a Kelet számára.

A Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében a helyszínen tekintette meg a találkozót dr. Csányi Sándor elnök, Berzi Sándor alelnök, valamint Egervári Sándor szövetségi kapitány, akik a mérkőzést követően az NB II Bizottság elnöke, Kutasi Róbert társaságában a legjobbaknak járó díjakat is átadták.

A találkozót követően a legjobb kapusnak Esterházy Mátyást (Újpest FC) választották, Domokos Bálint (Bajai LSE) lett a legjobb mezőnyjátékos, valamint átvehetett egy serleget a győztes csapat felkészítője, Horváth Ferenc is.

A kezdeményezés ezúttal is rendkívül sikeresnek bizonyult, a mérkőzésre a fagyos időjárás ellenére is kilátogattak az első- és másodosztályú sportszervezetek irányítói, valamint vezetőedzői is.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Rangadót nyert, az élvonal kapujában a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS