Egy góllal győzött a Debrecen és a Videoton

2012. augusztus. 26., 20:32   |    

Egy góllal győzött a Debrecen és a Videoton

Az OTP Bank Liga 5. fordulójának vasárnapi játéknapján a nemzetközi porondon még érdekelt két csapat nehezen szerezte meg a három pontot.

DVSC-Teva - Lombard Pápa 1-0 (0-0)
Vezette:
Takács János (Varga Zsolt, Radványi Ádám)
Gólszerző: Szakály a 76. percben

Az első félidőben a debreceniek irányították a játékot, de komolyabb helyzeteket nem tudtak kialakítani, ezzel szemben a Lombard kontrái gyakran hordoztak veszélyt magukban. A szünet után is a hazaiak támadtak, és a 76. percben a vezetést is megszerezték, Varga József felívelése után a védők teljesen egyedül hagyták Szakály Pétert, aki kényelmesen átvette a labdát, majd 5 méterről továbbított a bal sarokba (1-0). A hajrában hiába kockáztatott a Pápa, gólt nem sikerült szereznie, a DVSC negyedik győzelmét aratta a szezonban.

Videoton - Szombathelyi Haladás 2-1 (0-0)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor (Kispál Róbert, Szőts Gergely)
Gólszerző: Gyurcsó a 61., Gyurcsó a 64., ill. Andorka a 81. percben

Az első félidő első 25 percében a Videoton nagy erőket mozgósított a vezetés megszerzéséért, de hiába szorította saját kapuja elé a Haladást, a gólszerzés nem sikerült. A folytatásban is a fehérváriak irányítottak, de a szombathelyi együttes sem mondott le a támadások lehetőségéről. A 61. percben egy bal oldali beadást követően a védők nem tudtak felszabadítani, az érkező Gyurcsó Ádám közelről az üres kapuba helyezett (1-0). Három perccel később Haraszti Zsolt balról adott középre, ismét Gyurcsó volt jó helyen, és ezúttal sem hibázta el a ziccert (2-0). A 76. percben Szolnoki Roland egy súlyos szabálytalanság után piros lapot kapott, négy percre rá kihasználta emberelőnyét a Haladás: Radó András ívelt a kapu előtt érkező Andorka Péter fejére, a csatár közelről a hálóba bólintott (2-1). A hajrában a Haladás támadott az egyenlítésért, de a Videoton megtartotta az előnyét, és megnyerte a mérkőzést.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS