Egy góllal kapott ki a Honvéd, döntetlent játszott Pozsonyban a Videoton

2012. július. 19., 19:38   |    

Egy góllal kapott ki a Honvéd, döntetlent játszott Pozsonyban a Videoton

Az Európa Liga selejtezőjének második fordulójában a kispestiek 1-0-s vereséggel zárták az Anzsi Mahacskala elleni találkozót.

Az Európa leggazdagabb klubjai közé tartozó Anzsinál nem hiányoztak a kulcsjátékosok, Samuel Eto'o, Jurij Zsirkov és a brazil Jucilei is tagja volt a kezdőcsapatnak. A mérkőzés első félideje a hazaiak jelentős fölényét hozta, az oroszok a 22. percben a vezetést is megszerezték - éppen Jucilei révén. Nem sokkal később a Honvéd előtt is adódott egy nagy lehetőség, Tchami lövése után a kapufáról vágódott ki a labda. A második félidőben jóval kiegyenlítettebb lett a találkozó, a hazaiak helyzetei elmaradtak, a Honvéd egyenrangú ellenfél volt, s bár egyenlítenie nem sikerült, újabb gólt a házigazdák sem szereztek, maradt az 1-0-s végeredmény.

A Videoton Pozsonyban, a Slovan Bratislava otthonában lépett pályára, és 1-1-es döntetlent ért el. A hazaiak a 26. percben szereztek vezetést, de a fehérváriak négy perccel később egyenlítettek, ekkor Filipe Oliveira 15 méterről lőtt a léc alá. A folytatásban a szlovákok többet birtokolták ugyan a labdát, de mezőnyfölényük meddő volt, a Videoton jól védekezett, és veszélyes ellentámadásokra is futotta erejéből, az utolsó pillanatokban Torghelle Sándor lábában volt a győztes gól. Az eredmény azonban már nem változott, a Videoton kedvező helyzetben, 1-1-es döntetlenről várja a jövő heti, hazai visszavágót.


Európa Liga, selejtező, 2. forduló:
Anzsi Mahacskala - Budapest Honvéd 1-0 (1-0)
Gólszerző: Jucilei a 22. percben

Slovan Bratislava - Videoton 1-1 (1-1)
Gólszerző: Sebo a 26., ill. Oliveira a 30. percben


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Magabiztos kecskeméti sikerrel kezdődött a 32. forduló
Bajnokságok / Kupák
OTP Bank Liga: eldőlhet az európai kupaindulás sorsa
Bajnokságok / Kupák
Újabb rekordokat dönthet a Ferencváros

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS