A Pécset is legyőzte a listavezető DVTK

2023. február. 20., 20:58   |    

A Pécset is legyőzte a listavezető DVTK

Legyőzte a Budafok csapatát az MTK, míg a Szeged kikapott a Dorog vendégeként. A Gyirmót győzni tudott Mosonmagyaróváron, az Ajka pedig 1-1-et játszott Csákváron a Merkantil Bank Liga 24. fordulójában. A hétfői rangadón az éllovas DVTK 3-2-re nyert a harmadik helyen álló PMFC ellen.

Elhozta a három pontot Nyíregyházáról a Tiszakécske a Merkantil Bank Liga 24. fordulójában. A vendégek Kiss Norbert révén korán, a 10. percben vezetést szereztek, de a szünetre Myke (43.) gólja miatt 1–1-es állással vonultak. Végül Zamostny Balázs (80.) döntötte el a mérkőzést.

Az első félidőben két gólig jutó Gyirmót (Soltész Dominik, 11. – büntetőből; Simon András 39.) szintén 2–1-es győzelmet aratott idegenben, a Mosonmagyaróvár otthonában. A hazaiak szépítő találatát Nagy Zoárd jegyezte a 84. percben.

Sima, 3–0-s sikert ért el a Kazincbarcika a Kozármisleny ellen. Kurdics Levente (4.), Lippai Tibor (68.) és Pálinkás Gergő (82.) voltak a gólszerzők.

Döntetlent játszott egymással a Haladás és a Siófok. Előbb Rácz Barnabás (41.) volt eredményes, majd Molnár Rajmund (58.) révén már két góllal vezetett a szombathelyi együttes, ám a Siófok Debreceni Ákos (62.) és Horváth Péter (72.) találatával felzárkózott.

Az ETO, a Soroksár, a Csákvár, illetve az Ajka is csak egy pontot gyűjtött a fordulóban. Köböl Milán Krisztiánnak (31.) köszönhetően szünetben még vezetett a Soroksár az ETO ellen, de Csinger Márk (81.) megmentett egy pontot a hazai együttesnek. Hasonló volt a forgatókönyv Csákváron is, ahol szintén a vendégek, az ajkai együttes talált be előbb, Doncsecz Levente (13.) volt eredményes, majd Hornyák Marcell (83.) egalizált.

A Dorog egy góllal, Preklet Csaba (82.) találatával nyert, így otthon tartotta a három pontot a Szeged ellen.

Szintén egygólos győzelmet aratott az MTK, amely csapat a Budafok vendége volt. A tabella második helyét elfoglaló kék-fehérek Zuigeber Ákos (44.) lövésével nyertek.

Bár sokáig gól nélküli döntetlenre állt a találkozó, végül a Békéscsaba győzedelmeskedett hazai pályán a Szentlőrinccel szemben. A csabaiakat egy öngól is segítette, Keresztes Bencétől (86.) került a labda saját kapujába, majd Czékus Ádám (92.) állította be a 2–0-s végeredményt.

A forduló rangadóját hétfőn játszotta az éllovas DVTK és a harmadik helyen álló Pécs. A miskolciak szereztek vezetést az első félidő végén, de a PMFC még a szünet előtt egyenlített. A második játékrészben is a hajrára maradtak a gólok,  a DVTK a 75. és a 79. percben is betalált, majd egy kiállítás miatt tíz főre fogyatkozott. A pécsiek a 92. percben szépítettek, de a pontszerzésre már nem volt esélyük, a Diósgyőr 3-2-re győzni tudott, és megerősítette a vezető helyét a tabellán.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS