Egy győzelem, egy vereség a Konferencia-ligában

2022. augusztus. 04., 23:58   |    

Egy győzelem, egy vereség a Konferencia-ligában

Két magyar csapat is pályára lépett az Európa Konferencia-liga harmadik selejtezőkörében. A Kisvárda 3-0-s vereséget szenvedett Norvégiában a Molde vendégeként, míg a MOL Fehérvár hazai pályán 5-0-s győzelmet aratott a moldovai Petrocub Hincesti felett.

Európa Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés

Molde FK (norvég) – Kisvárda 3-0 (0-0)

Aker Stadion, v.: Sztojcsevszki (északmacedón)

gólszerzők: Hussain (63.), Fofana (80.), Linnes (82.)

Molde: Karlström – Hansen, Haugan, Risa – Linnes, Grödem (Hussein 58.), Monnsverk, Breivik (Ödegard 88.), Haugen (Knudtzon 73.) – Zekhnini (K. Eriksen 58.), Fofana

Kisvárda: Odincov – Hej, Kravcsenko (Vranjanin 86.), Kovacic, Leoni – Ötvös, Karabelov (Lucas 72.) – Navrátil (Asani 72.), Makowski (Melnyik 62.), Camaj (Ilievszki 86.) – Mesanovic

Norvégiába látogatott a Kisvárda az Európa Konferencia-liga harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén. Ellenfelük, a Molde jelenleg vezeti a norvég pontvadászatot, valamint két évvel ezelőtt csupán egy fordulón múlt, hogy nem jutottak be a Bajnokok Ligája főtáblájára, éppen a Ferencváros ellen búcsúztak a sorozattól.

A rétságiak tudták, hogy nehéz mérkőzés vár rájuk, azonban nem rémültek meg a feladattól. Bár a hazaiak irányították a játékot már az első félidőben is, a magyar csapat fegyelmezetten védekezett, és olykor egy-egy labdaszerzést követően megpróbált helyzeteket is kialakítani, de veszélyes lehetőségig nem jutott.

A fordulást követően is tartották magukat a vendégek, a 63. percben azonban egy lesgyanús szituációt követően a Molde megszerezte a vezetést, és mivel a sorozat ezen szakaszában még nem alkalmazzák a VAR-t, Hussain gólja érvényesnek bizonyult.

A találatot követően a Kisvárda változtatott a taktikáján, és agresszívebben futballozott, azonban ennek következtében a védelme kinyílt, és a 80. percben Fofana, míg a 82. percben Linnes talált be.

A Kisvárda tehát 3-0-s vereséget szenvedett, és bravúrra lesz szüksége a jövőheti visszavágón, hogyha életben akarja tartani továbbjutási reményeit.

MOL Fehérvár FC – Petrocub Hincesti (moldovai) 5-0 (3-0)

MOL Aréna Sóstó, v.: Thorarinsson (izlandi)

Gólszerzők: Dárdai (20.), Kodro (23. – 11-esből), Stopira (35.), Petrjak (66.), Zivzivadze (88. – 11-esből)

MOL Fehérvár FC: Kovács D. – Fiola, Stopira, Sabanov – Nego (Kojnok, 82.), Pinto (Makarenko, 62.), Bumba (Pokorny, 70.), Hangya, Dárdai P. (Bamgboye, a szünetben), Petrjak – Kodro (Zivzivadze, a szünetben)

Petrocub Hincesti: Avram – Jardan, Mudrac, Platica – Revenco, Cotogoi, Poirniche (Gaur, 70.), Iosioi, Bejan (Lupan, 30.) – Cojocaru (Fedorov, 73.), Ambros

Az előző körben az azeri Qabalát búcsúztató MOL Fehérvár a moldovai bajnokság tavalyi második helyezettjével, a Petrocub Hincesttel csapott össze. A Petrocub az előző körben az albán Lacit búcsúztatta.

A párharc esélyese egyértelműen a magyar csapat, ennek ellenére az első komoly helyzetet az ellenfél dolgozta ki, a 18. percben Ambros találta el a hazai kapufát. Kis túlzással ez volt a Petrocub első és utolsó nagy lehetősége, innentől kezdve a Fehérvár irányított.

Két perccel később a hazai csapat meg is szerezte a vezetést, egy rosszul sikerült kirúgás után Dárdai csapott le a labdára, majd Kodro harciasságának köszönhetően újra elé került a labda, és értekesítette a helyzetet. Nem sokkal később a vendégek kapusa, Avram szabálytalankodott a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt pedig Kodro gólra váltotta. A 35. percben Dárdai szögletét követően a harmadik gól is megszületett, Stopira fejelt remekül.

A félidőben több helyen is cserélt a hazaiak vezetőedzője, Michael Boris, a változtatások pedig beváltak, hiszen Bamgboye is veszélyesen játszott, valamint a Kodro helyére érkező Zivizivadze tizenegyesből volt eredményes. A 66. percben Petrjak is betalált, az ukrán légiós első gólját szerezte a nemzetközi kupaporondon.

A Fehérvár végül 5-0-s győzelmet aratott, és rendkívül előnyös helyzetben várhatja a visszavágót.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS