Egy győzelemre a címvédéstől a Ferencváros, négygólos Puskás Akadémia-siker Mezőkövesden

2024. április. 14., 20:48   |    

Egy győzelemre a címvédéstől a Ferencváros, négygólos Puskás Akadémia-siker Mezőkövesden

A Ferencváros 3-2-re nyert a ZTE otthonában az OTP Bank Liga 28. fordulójában, és már 14 ponttal vezeti a tabellát, vagyis jövő héten bebiztosíthatja a bajnoki címét. A Puskás Akadémia 4-0-ra nyert Mezőkövesden, az MTK és a DVTK 1-1-es döntetlent játszott egymással.

MTK Budapest-Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)

A mérkőzés elején az MTK kapusa nagyot hibázott, mert előre ívelésébe belelépett Szabó, azonban a labda elkerülte a hazai kaput. Demjén nem sokkal később aztán szép védéssel javított Pozeg Vancas fejesénél. Az idő múlásával mezőnyben kiegyenlítetté vált a játék, de az iram nem volt nagy a nyárias kánikulában. Az ivószünet után viszont egy szemet gyönyörködtető, egyérintős akcióból Bognár talált a kapuba. A fővárosiak majdnem megduplázták az előnyüket, ugyanis Kosznovszky 12 méteres lövése éppen csak elkerülte a bal felső sarkot. Térfélcserét követően is a kék-fehérek futballoztak veszélyesebben, elsősorban a nagy kedvvel játszó Bognárnak köszönhetően. A miskolciak erőtlen támadó játékán a szünetben végrehajtott kettős csere sem segített, ahogy a későbbi változtatásoktól sem kapott új lendületet. Az utolsó húsz percre kezdett fölénybe kerülni a Diósgyőr, ennek ellenére az MTK járt közelebb a gólhoz, ugyanis Németh próbálkozása a keresztlécen csattant. A hajrában aztán már egyre inkább beszorította ellenfelét a vendég együttes, amelynek végül a csereként beállt Pernambuco fejesével sikerült pontot mentenie, de akár a győzelmet is megszerezhette volna. A pontosztozkodással a fővárosiak immár öt kör óta veretlenek, míg a miskolciak sorozatban negyedik bajnoki találkozójukon maradtak nyeretlenek. A találkozót vezető Vad II István fontos mérföldkőhöz ért pályafutása során: 300. élvonalbeli mérkőzésén fújta a sípot. 

Zalaegerszegi TE FC-Ferencvárosi TC 2-3 (0-2)

A Ferencváros az első perctől nagy iramot diktált, fölénye pedig szűk negyedóra elteltével góllá érett Traore fejesével. A kék-fehérek első komolyabb próbálkozására húsz percet kellett várni, Dibusz viszont szép vetődéssel hárította Mim lövését. Ezt leszámítva továbbra is a fővárosiak irányítottak és még az ivószünet előtt megduplázták az előnyüket a Fehérvártól télen igazolt Kodro révén, akinek ez volt az első találata új csapatában. A szünetig hátralévő időben sem változott a játék képe, támadott Ferencváros, amely bár harmadszor is betalált, de Kodro második gólját les miatt érvénytelenítették. Térfélcserét követően ugyanúgy a vendégek akarata érvényesült, azonban támadásaikban sokkal kevesebb intenzitás volt a biztos vezetés birtokában. A zalaiak ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is bátran megindultak előre, ha labdát szereztek, veszélyt viszont nem nagyon tudtak okozni Dibusz kapuja előtt. A hazaiak erőfeszítéseit mégis siker koronázta, Mance lövésével sikerült szépíteniük, így a hajrá izgalmasnak ígérkezett. Az egyre lelkesebb ZTE-ben előbb a csereként beállt Kiss ziccert rontott a gólpassza után, de Mance hasonló helyzetben nem hibázott, így összejött az egyenlítés a túlságosan kiengedő Ferencváros ellen. A slusszpoén azonban még hátra volt: a gólkirály Varga fejesét ugyan keresztlécre ütötte a hazai kapus, de a kipattanót könnyedén passzolta a kapuba Ben Romdhane, így a címvédő mégis három ponttal távozott Zalaegerszegről. A Ferencváros sikerével újabb nagy lépést tett sorozatban hatodik és összességében 35. bajnoki címe felé, mert a második Paks szombati veresége után most 14 pontra növelte az előnyét. Ha a zöld-fehérek jövő hétvégén legyőzik a Kisvárdát (vagy ha a Paks pontot veszít), már matematikailag is bajnokok lesznek.

Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 0-4 (0-3)

A forduló korábbi mérkőzései úgy alakultak, hogy a Mezőkövesd most még nem eshetett ki, a Zalaegerszeg, a Kecskemét és az Újpest vereségével ugyanakkor lehetősége lett volna nagyon komoly hátránya csökkentésére. A Puskás Akadémia letámadásával azonban nem tudott mit kezdeni, alig jutott el ellenfele térfelére, szűk fél óra elteltével pedig hátrányba került: bal oldali beadást követően Levi fejelt közelről a kapuba. A gólszerzőt nem sokkal később percekig tartó kezelés után le kellett cserélni, mert összefejelt Pillárral és ömlött a vér az eltört orrából. Pillár fejkötéssel folytatta. A szünetig még két gólt szerzett a vendég csapat, amely a második félidőben is nagy fölényben játszott. Előbb a másodszor eredményes Puljic növelte az előnyt bombagóllal, majd Nagy Zsolt szép csel után lőtte ki a jobb alsó sarkot. Utóbbi találatot azonban les miatt érvénytelenítették. Időnként próbált támadást vezetni a Mezőkövesd, de nem tudott veszélyt teremteni ellenfele kapuja előtt, és a sima vereségével közelebb került a kieséshez.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS