Egy győzelemre a Fradi a bajnoki aranytól

2021. április. 20., 09:39   |    

Egy győzelemre a Fradi a bajnoki aranytól

Kedden és szerdán játsszák az OTP Bank Liga 30. fordulóját, amelynek nyitányát a kiesés ellen küzdő két csapat, a ZTE és a Budafok egymás elleni csatája jelenti. A második mérkőzésen a Ferencváros bebiztosíthatja a bajnoki címét.

ZALAEGERSZEGI TE FC–BUDAFOKI MTE
(Kedd, Zalaegerszeg, 17.30)

A ZTE szombaton egy ponttal növelte előnyét a Budafokkal szemben, most három pont a különbség a két csapat között. Vitathatatlanul kulcsfontosságú találkozót játszanak egymással, hazai siker esetén a különbség hat pontra nő, három fordulóval a zárás előtt. Amennyiben viszont Csizmadia Csaba együttese győzni tud vendégként, pontszámban beéri riválisát. A ZTE valamivel jobb formában van, a legutóbbi három fordulóban négy pontot gyűjtött. Pályaválasztóként legutóbb kikapott a Honvédtól, de előtte döntetlent játszott a Ferencvárossal és legyőzte a Diósgyőrt. A Budafok december eleje óta mindössze egyszer tudott vidéken pontot szerezni, január végén, Diósgyőrben.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–ÚJPEST FC
(Kedd, Groupama Aréna, 20.00)

Ahogyan a legutóbbi két fordulóban, most is az a képlet: ha győz a Ferencváros, a Puskás Akadémia eredményétől függetlenül biztosan bajnok. A zöld-fehérek pályaválasztóként legutóbb döntetlent játszottak a felcsútiakkal, de előtte négy mérkőzésüket is megnyerték. Az Újpest ellen kitűnő a mérlegük, a legutóbbi öt egymás elleni mérkőzést kapott gól nélkül megnyerték, illetve nem veszítettek pontot 2019. február 9. óta. Pályaválasztóként legutóbb 2016 szeptemberében botlottak (3–3) az Újpest ellen. Michael Oenning együttese szombaton 3–0-ra megverte a Mezőkövesdet, ugyanakkor szeptember 27. óta csak kétszer (egyszer az MTK, egyszer pedig a Paks ellen) nyert idegenben.

MTK BUDAPEST–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szerda, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 15.15)

Azonos pontszámmal áll a két csapat a bajnoki tabellán, de az elmúlt heteket tekintve a szabolcsiak vannak jobb formában. A legutóbbi öt fordulóban nyolc pontot szereztek, szemben a kék-fehérekkel, akik csak ötöt. Michael Boris legénysége pályaválasztóként idén eddig csak egyszer, a ZTE ellen nyert, de a legutóbbi négy mérkőzéséből hármon nem kapott gólt. A Kisvárda a legutóbbi három idegenbeli bajnokijából kettőt is megnyert, az egyiket, a Honvéd ellenit éppen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

DIÓSGYŐRI VTK–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szerda, Diósgyőr, 17.30)

Az utolsó helyezett az elmúlt hetek legsikeresebb csapatát fogadja. A DVTK egy ponttal áll a Budafok és néggyel a ZTE mögött. Múlt kedden éppen a rivális Budafok otthonában zárta le hosszú nyeretlenségi sorozatát. A diósgyőriek november 6. óta – akkor még Feczkó Tamás irányította a csapatot, azóta Geri Gergely, majd Zoran Zekić is állt már a csapat élén – mindössze egyszer tudtak nyerni pályaválasztóként, mégpedig a Kisvárda ellen. Legutóbb kikaptak a Pakstól, előtte háromszor is döntetlent játszottak. A Puskás Akadémia vendégként legutóbb döntetlent játszott a Puskás Akadémia ellen, előtte viszont négyszer is győzött.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–MOL FEHÉRVÁR FC
(Szerda, Mezőkövesd, 20.00)

A Mezőkövesd az egyedüli csapat az OTP Bank Liga mezőnyében, amelyik nem szerzett pontot a legutóbbi három fordulóban. Emiatt visszaesett a nyolcadik helyre. Pályaválasztóként legutóbb kikapott a Kisvárdától, ellenben előtte november 21. óta nyolc bajnoki meccsen hét győzelem, egy döntetlen volt a mérlege. A MOL Fehérvár Szabics Imre irányításával még veretlen, vendégként a bajnokságban döntetlent játszott Kisvárdán, majd a Magyar Kupa elődöntőjében legyőzte az MTK-t.

PAKSI FC–BUDAPEST HONVÉD
(Szerda, Paks, 20.15)

A negyedik helyezett Paks hét pontot szerzett a legutóbbi három fordulóban, ennek köszönhetően még a dobogóra is van esélye. Pályaválasztóként ugyanakkor a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet nyert meg. Október 24. óta minden hazai bajnokiján szerzett gólt – akkor éppen a Honvéddal játszott gól nélküli döntetlent. A kispestiek a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer nyertek, de akkor idegenben, Zalaegerszegen győztek.

OTP Bank Liga NB I. 30. forduló

Sorsolás
04-26 20:00
2024. 04. 26. 20:00
ZTE Aréna
04-27 14:30
2024. 04. 27. 14:30
Paksi FC Stadion
04-27 17:00
2024. 04. 27. 17:00
DVTK Stadion
04-27 19:30
2024. 04. 27. 19:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
04-28 15:15
2024. 04. 28. 15:15
Kisvárdai Várkerti Stadion
04-28 17:45
2024. 04. 28. 17:45
Új Hidegkuti Nándor Stadion

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS