Egy hónapja Blazicon kívül csak Paintsil szerzett akciógólt a Fradiban

2018. május. 21., 16:17   |    

Egy hónapja Blazicon kívül csak Paintsil szerzett akciógólt a Fradiban

A Videoton hetedszer nyert vendégként a bajnoki idényben, ezekből hatszor legalább három gólt szerzett. A Mezőkövesd a legutóbbi nyolc idegenbeli bajnokiján 17 pontot gyűjtött. 2016. augusztus 21, a Videoton elleni 1–5 óta először kapott ki vendégként a DVSC négy góllal az élvonalban. A DVTK mindkét eddigi tavaszi győztes mérkőzésén öngól jelentette a döntő találatot. Nebojsa Vignjevicsnek ez volt az ötvenegyedik döntetlenje a bajnokságban az Újpest kispadján. A Honvéd a hetedik tizenegyes-góljánál tart, ez rekord a mostani idényben. Érdekességek az OTP Bank Liga 31. fordulója után.

VASAS FC–VIDEOTON FC 0–3 (0–1)
Gólszerzők: Sz. Scsepovics (5.), Kovács (57.), Tamás (91.)

– Kovács István 896 nap után szerzett ismét gólt az OTP Bank Ligában. A mostani gólja előtt 2015. december 5-én a Debrecen kapujába talált be.

– Sztefan Scsepovics a negyedik góljánál tart tavasszal (és magyarországi pályafutása során), az első és eddigi utolsó találatát is a Vasas ellen jegyezte.

– Az első labdaérintéséből gólt szerző Tamás Krisztián a Videoton mezében az első, élvonalbeli pályafutása során a második gólját lőtte. Tavaly a Gyirmót tagjaként a Ferencváros kapuját vette be.

– A Videoton hetedszer nyert vendégként a bajnoki idényben. Ezekből hatszor legalább három gólt szerzett.

– Marko Nikolics csapata másodszor nyert tavasszal vendégként, mind a kétszer Budapesten, a Honvéd és a Vasas ellen győzött.

– Az utolsó helyre visszacsúszott Vasas október 17. óta tíz hazai bajnoki mérkőzésén mindössze öt pontot szerzett.

– Michael Oenning együttese immár 270 perce nem szerzett gólt hazai pályán. De ha nem számítjuk a felcsúti Mevoungou öngólját, még rosszabb a helyzet: Berecz Zsombor március 17-i találata óta már 379 játékperc telt el.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–MEZŐKÖVESDI ZSÓRY FC 1–2 (0–2)
Gólszerzők: Hegedűs J. (82.), illetve Pillár (11.), Cseri (40.)

– Bár a Puskás Akadémia vereséget szenvedett, a forduló többi mérkőzésének eredményei úgy alakultak, hogy matematikailag is biztossá vált a bennmaradása. A mezőkövesdieknek, két fordulóval a zárás előtt, öt pont az előnye a tizenegyedik Balmazújvárossal, s hat a Vasassal szemben. Pintér Attila csapata nagy esélyt szalasztott el: ha győzött volna, mindössze kétpontnyira állna a harmadik helyezettől.

– A Mezőkövesd az egyetlen csapat a mezőnyben, amelyik a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot szerzett.

– Kuttor Attila együttese vendégként november 4. óta csak a Ferencváros otthonában szenvedett vereséget. A legutóbbi nyolc idegenbeli bajnokiján 17 pontot gyűjtött. A Videoton a legutóbbi nyolc idegenbeli bajnokiján 11, a Ferencváros tíz pontot szerzett.

– A Puskás Akadémia tavasszal először szenvedett vereséget a Pancho Arénában bajnoki találkozón.

– A Mezőkövesd története során először nyert az OTP Bank Ligában a Puskás Akadémia vendégeként, sőt először szerzett gólt.

– Hegedűs János eddigi három élvonalbeli góljából kettőt a mostani tavaszon lőtt, áprilisban bevette a Honvéd hálóját is.

– A felvidéki Pillár Róbert ugyancsak a másik gólját szerezte a 2017–2018-as szezonban, korábban a Vasas ellen ért el gólt. Cseri Tamás a negyedik gólját rúgta a mostani idényben, a házi góllövőlistán ezzel második Koszta Márk mögött.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ FC–DEBRECENI VSC 4–0 (1–0)
Gólszerzők: Andrics (36.), Vajda (47.), Rus (65.), Arabuli (89.)

– A Balmazújváros tavasszal két mérkőzésen hat pontot szerzett a megyei rivális ellen.

– Horváth Ferenc együttese pályaválasztóként, az OTP Bank Ligában és a Magyar Kupában, október 28. óta nem veszített mérkőzést, a mérlege négy győzelem, hét döntetlen.

– Az újonc másodszor ért el négy gólt egy bajnoki mérkőzésen élvonalbeli történetében. Az első „áldozat” a Diósgyőr volt 2017. augusztus 5-én.

– A Balmazújváros négy nyeretlen bajnoki találkozó után szerzett ismét három pontot.

– A hazai játékosok közül Arabuli a nyolcadik, Andrics a hatodik, Vajda a negyedik, Rus az első gólját szerezte. Az Arabuli, Andrics, Vajda trió a klub eddigi élvonalbeli góljainak több mint a felét szerezte.

– A Debrecen másodszor kapott ki tavasszal az OTP Bank Ligában.

– 2016. augusztus 21, a Videoton elleni 1–5 óta először kapott ki vendégként a Loki négy góllal az élvonalban.

DIÓSGYŐRI VTK–PAKSI FC 1–0 (1–0)
Gólszerző: Bartha (26., öngól)

– Diósgyőr hat elveszített bajnoki után, március 31. óta először szerzett pontot. A spanyol edzőnek, Miguel Fernandeznek, Fernandónak ez volt az első sikere.

– A borsodiak először nyertek új stadionjukban.

– A piros-fehérek tavasszal korábban csupán a Ferencváros ellen tudott győzni.

– A DVTK mindkét eddigi tavaszi győztes mérkőzésén öngól jelentette a döntő találatot.

– A Diósgyőr közel egy órán keresztül emberhátrányban játszott, Lipták Zoltán kiállítása (35. perc) miatt.

– A Paks az első vereségét szenvedte el tavasszal vendégként.

– Csertői Aurél csapatának legutóbbi három vereségéből kettőnél öngól jelentette a különbséget a két csapat között.

SWIETELSKY HALADÁS–ÚJPEST FC 1–1 (1–0)
Gólszerzők: Németh (9.), illetve Zsótér (49.)

– A Haladás továbbra is veretlen új stadionjában, bajnoki mérkőzésen.

– A zöld-fehérek harmadszor játszottak tavasszal döntetlent, mindannyiszor pályaválasztóként.

– Németh Márió a második gólját szerezte a bajnoki idényben, az elsőt még júliusban a Videotonnak lőtte.

– A Haladás játszotta a legkevesebb, az Újpest a legtöbb döntetlent a mezőnyből, így az „iksz” inkább a hazaiak szempontjából váratlan eredmény.

– Nebojsa Vignjevicsnek ez volt az ötvenegyedik döntetlenje a bajnokságban az Újpest kispadján, pontosan ugyanannyiszor győzött. Negyvennégy vereséget számlál.

– A lila-fehérek vendégként március 10. óta nyeretlenek, de csak a Videotontól kaptak ki.

– Zsótér Donát a második bajnoki gólját érte el az idényben, az elsőt, még ősszel, a Bp. Honvédnak lőtte.

BUDAPEST HONVÉD–FERENCVÁROSI TC 1–1 (0–0)
Gólszerzők: Lanzafame (69., - 11-esből), illetve Blazic (49.)

– A Bp. Honvéd a megszerzett egy ponttal feljött a harmadik helyre, de a legutóbbi négy hazai mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni, mindössze két pontot szerzett összesen.

– Tavasszal, Bobál Dávid egyetlen góljától eltekintve, csak Danilo (3), Eppel Márton (6) és Davide Lanzafame (6) szerzett gólt a Honvédban. Az olasz csatár a teljes idényben tizenhét találatnál jár, utolérte a góllövőlista élén Varga Rolandot.

– A Honvéd a hetedik tizenegyes-góljánál tart, ez rekord a mostani idényben. A Puskás Akadémia hat, a Ferencváros és az Újpest öt-öt gólt lőtt eddig büntetőből.

– Miha Blazic a hetedik góljánál tart az idényben, kiemelkedően a leggólerősebb védő az OTP Bank Liga mezőnyében. Az elmúlt egy hónapban csak Joe Paintsil szerzett akciógólt rajta kívül a ferencvárosiak közül. A legutóbbi négy mérkőzésen, amelyen az FTC gólt szerzett, Blazic is a kapuba talált. Vagy éppen csak Blazic talált a kapuba.

– Thomas Doll együttese az elmúlt két hónapban nyolc bajnokijából csak kettőt nyert meg, hatszor döntetlent játszott.

– A zöld-fehérek továbbra is nyeretlenek vendégként a tavaszi idényben.

– 2012 márciusa óta először végződött döntetlenre a két csapat egymás elleni bajnoki mérkőzése.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS