Egy lépésre a csoportkörtől a Ferencváros

2023. augusztus. 23., 22:48   |    

Egy lépésre a csoportkörtől a Ferencváros

A magyar bajnoknak már csak egy párharcot kell nyernie ahhoz, hogy a Konferencia-liga csoportkörében szerepelhessen ősszel.

A máltai bajnok elleni kettős győzelem után a Ferencváros a litván Zalgiris Vilnius ellen lép pályára a Konferencia-liga utolsó selejtezőkörében. Az első találkozót a litván fővárosban rendezik. A Ferencváros Lisztes Krisztián, Cristian Ramírez és Amer Gojak nélkül utazott el Vilniusba, ahol két évvel ezelőtt nyerni tudott a Zalgiris ellen, akkor kettős győzelemmel jutott tovább a két csapat BL-selejtezős párharcából.

Most hasonló céllal lép pályára Litvániában a Ferencváros, amely újból csoportkörbe jutna a nemzetközi porondon, de most első alkalommal tenné ezt a Konferencia-ligában.

– A klub számára lenne nagy lépés, ha ismét csoportkörbe jutnánk. Igenis van értéke az Európa-konferencialiga csoportkörének is, elég megnézni, milyen nagy múltú csapatok jutottak el legutóbb a legjobb tizenhat vagy nyolc együttes közé. Mindkét fél számára nagy lesz a tét csütörtök este, küzdelmes mérkőzésre számítok. Két éve játszottunk itt, akkor kettős győzelemmel jutottunk tovább. Azóta alaposan kicserélődött, erősödött a hazai csapat. Sokkal szervezettebbek, és egyénileg is erősebbek. A mi kezdőcsapatunk ott van a fejemben, ezek alapján gyakoroltunk az elmúlt napokban – mondta Máté Csaba a szerdai sajtótájékoztatóján.

A Zalgiris-Ferencváros mérkőzés csütörtökön 19.00 órakor kezdődik.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS