Egy nap a fogyatékossággal élők és a hátrányos helyzetűek labdarúgásáért

2019. május. 30., 14:21   |    

Egy nap a fogyatékossággal élők és a hátrányos helyzetűek labdarúgásáért

Nyolcadik alkalommal szervez fesztivált az MLSZ a Grassroots Szociális Labdarúgó Programban futballozó fogyatékossággal és hátrányos helyzetben élők számára.

A szombati Esély Fesztiválon a hat szociális terület (látássérültek, hallássérültek, értelmi fogyatékossággal élők, értelmileg akadályozottak, állami gondoskodásban élők és hajléktalanok) négy-négy csapata játszik villámtornákat egymással hat kispályán, körmérkőzéses rendszerben. 

– A már hagyományossá vált Esély Fesztiválnak idén ismét a Vasas Pasaréti úti Sportcentrum ad otthont – mondta Petrika Ibolya, az MLSZ Grassroots szociális programjának vezetője az mlsz.hu-nak. – A résztvevők kitüntetésként élik meg, hogy ott lehetnek az eseményen és azt is, hogy megismerkedhetnek a másfajta fogyatékossággal élő társaikkal.

Az MLSZ Grassroost igazgatósága a nyári hónapokban minden évben országos eseményeket rendez a fogyatékkal és hátrányos helyzetben élők számára. Ezek közül a Fesztivál az első, amit nyári tábor követ majd június utolsó hetében. 

Az Esély Fesztiválon a szervezők kiemelten kezelik az UEFA által megkövetelt Fair Play szellemiséget, amely az ellenfél tiszteletén alapul.

– Örülünk, hogy az előrejelzések szerint a sportvezetés részéről sokan tiszteletüket teszik a rendezvényen, többek között Deutsch Tamás MOB-alelnök, Szekeres Pál miniszteri biztos és Nyilasi Tibor MLSZ-elnökségi tag is kilátogat a fesztiválra. 

A VIII. Esély Fesztivál programja: 

08.00 – 08.45: Csapatok érkezése, nevezési lapok leadása 

09.25: Zenére bevonulás 

09.30 – 09.50: Megnyitó 
    – Köszöntők /Deutsch Tamás, Szekeres Pál/
    – A Fesztivált megnyitja Nyilasi Tibor  
    – Közös zenés bemelegítés /Kállai Ildikó fitness világbajnok irányításával/

10.15 – 14.30: Mérkőzések

11.30 – 13.30: Ebéd

14.45: Eredményhirdetés


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS