Egy pápai bravúr eldöntené a kiesést

2013. május. 17., 12:01   |    

Egy pápai bravúr eldöntené a kiesést

A 28. fordulóval folytatódik az OTP Bank Liga 2012–2013-as idénye. Ma eldőlhet, hogy az Eger mellett a Siófok búcsúzik az élvonaltól, a Pápa pedig megmenekül. Előbb a Haladás fogadja a Pápát, majd a Paks látja vendégül a Debreceni VSC-t.

SZOMBATHELYI HALADÁS–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC
(Május 17., péntek, 17.00)

A pápai csapat az utolsó három forduló előtt nyolc ponttal áll a Siófok előtt, így ha nyer ma Szombathelyen, biztosítja a bennmaradását. Ha kikap, vagy ha döntetlent játszik, marad még matematikai esélye a Balaton-parti legénységnek, amelynek ebben az esetben meg kell nyernie a hátralévő mindhárom mérkőzését, beleértve a két csapat jövő heti, pápai, egymás elleni találkozóját is. A Lombard idegenbeli mérlege nem ígéri, hogy a csapat esélyes a szombathelyi győzelemre. A sárga-kékek az idény során 13 mérkőzésükből mindössze egyet nyertek meg vendégként, szeptember 15-én Kecskeméten győztek Goran Marics duplájával. Három döntetlen mellett kilenc vereség csúfítja a mérleget. A legutóbbi hat, vendégként játszott meccsén kikapott a Pápa, úgy, hogy még gólt sem szerzett. A legnagyobb esély a „Kovács László-faktorban” van: az egykori válogatott kapus a harmadik meccsén irányítja a csapatot az idényben vezetőedzőként, vele a mérleg – igaz, mindkét meccset Pápán játszotta az együttes – nem kiesőjelölthöz, hanem bajnokesélyeshez passzoló: két győzelem, hat pont, 9-0-s gólkülönbség. A Haladás nagyjából az elmúlt években megszokott hazai mérleget produkálja (2010–2011: 9-4-2, 2011–2012: 7-6-2, 2012–2013: eddig 5-6-2), de ahhoz, hogy pontosan megismételje az előző idény mérlegét, le kell győznie a Pápát és az utolsó fordulóban a Bp. Honvédot is. Artner Tamás együttese a legutóbbi négy hazai találkozójából – a Ferencváros, a Videoton, a DVSC-Teva és a KTE ellen – csak egyet nyert meg, 360 perc alatt mindössze két gólt szerzett. A két csapat őszi, pápai mérkőzése 1-0-s hazai győzelmet hozott, a gólt Marics lőtte, büntetőből.

MVM PAKS–DVSC-TEVA
(Május 17., péntek, 19.00)

Mindkét együttes számára ez a rosszabbik felállás: a paksiak idegenben, a debreceniek otthon teljesítettek eddig jobban. A tolnai zöld-fehérek 35 pontjukból csak 14-et szereztek otthon, a hajdúsági piros-fehérek 43 pontjukból csak tízet gyűjtöttek vendégként. A Loki, amely a 2011–2012-es idényt veretlenül játszotta végig, a mérkőzései több mint felét (13-ból 7) elveszítette idegenben. Kondás Elemér együttese, amely hazai pályán az előző fordulóban legyőzte a Videotont, s amely a jövő szerdán a Győri ETO ellen Magyar Kupa-döntőt játszik, október 7. óta, immár sorozatban nyolc találkozón nyeretlen vendégként. A Paks az eddigi négy tavaszi hazai bajnokijából csak egyet, a Diósgyőr ellenit nyerte meg a sérülés miatt majd hiányzó Tököli Attila góljával. A két csapat őszi, debreceni mérkőzése 1-0-s paksi győzelmet hozott, azt a gólt is Tököli lőtte.

A további program

Szombat:
Ferencváros–MTK Budapest, Győr 14.00
Egri FC–Újpest FC, Vác 16.00
FGSZ Siófok–PMFC-Matias 16.00
Videoton FC–Kaposvári Rákóczi 18.30

Vasárnap:
Diósgyőri VTK– KTE Phoenix Mecano 16.30
Budapest Honvéd–Győri ETO FC 18.30

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS