Egy pont is elég a Kaposvárnak a feljutáshoz

2019. május. 11., 15:49   |    

Egy pont is elég a Kaposvárnak a feljutáshoz

Eldőlhet a második feljutó kérdése a Merkantil Bank Liga 37. fordulójában. Ha a Kaposvár szerez pontot Dorogon, öt év után biztosan visszatér a legmagasabb osztályba. Amennyiben elvéti a lehetőséget, még mindig marad egy mérkőzése: a zárófordulóban a Soroksárt fogadja.

BUDAFOKI MTE–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Budafok, 17.00)

A Budafok a tizennegyedik helyen áll, már két hete megünnepelte a biztos bennmaradását. Nincs jó formában, a legutóbbi öt meccséből négyet elveszített. Ugyanakkor pályaválasztóként idén eddig csak a Kaposvártól kapott ki. A Balmazújváros a múlt héten, megtörve vereségsorozatát, nyert idegenben a Tiszakécske ellen, így még mindig bennmaradó helyen áll. Most a Budafokhoz látogat, majd a Vácot fogadja. Előnye két pont a Cegléddel, három a Mosonmagyaróvárral szemben. A Monor már nem foghatja be.

VÁC FC–DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKE
(Vác, 17.00)

A valójában igazi tét nélküli mérkőzés ünnepinek ígérkezik: a mérkőzés szünetében, majd utána köszöntik-ünneplik a Vác éppen 25 éve bajnoki címet nyert legendás együttesét, amely a város történetének legnagyobb futballsikerét érte el. Érdekes, hogy Nyilas Elek, a Duna Aszfalt TVSE sportigazgatója és Simon Antal vezetőedző maga is tagja volt a váci bajnokcsapatnak. A mostani Vác a 12. helyen áll a Merkantil Bank Ligában, a legutóbbi három mérkőzését elveszítette. A Tiszakécske szintén nem szerzett pontot a legutóbbi három fordulóban, de, mivel hét ponttal áll a Cegléd előtt, már nem kerülhet bajba.

DOROGI FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Dorog, 17.00)

A Rákóczi hat ponttal előzi meg a Vasast, kettővel többször nyert. Ha a hátralévő két mérkőzésén szerez egy pontot, biztosan feljutott. Ha nem, ellenben a piros-kékek kétszer nyernek, azonos pontszámmal és azonos győzelmi számmal állna a két együttes. A Rákóczi a legutóbbi négy bajnoki mérkőzését kivétel nélkül megnyerte. A Dorog a tizenharmadik helyen áll, a legutóbbi két meccsén nem szerzett pontot.

SOROKSÁRI SC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Soroksár, 17.00)

A Soroksár a legutóbbi két meccsét megnyerve a hetedik helyen áll, a kupakiesés után ismét magára talált. Egyetlen ponttal előzi meg a Nyíregyházát, amely az elmúlt hetekben sokat javított pozícióján a legutóbbi öt fordulóban 13 pontot szerzett. Vendégként március 3. óta veretlen.

GYIRMÓT FC GYŐR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Gyirmót, 17.00)

A negyedik találkozik a hatodikkal, egyetlen pont közöttük a különbség. Már a jobban álló Gyirmótnak sincsen esélye a feljutásra, miután a legutóbbi hat bajnokiján tizenhat pontot veszített. A Békéscsaba három győzelem után kapott ki múlt vasárnap. Vendégként a legutóbbi három alkalommal győzni tudott, például Kaposváron is.

KAZINCBARCIKA BSC–ETO FC GYŐR
(Putnok, 17.00)

A Kazincbarcika nyert a legutóbbi két fordulóban, így a kilencedik helyre lépett előre. Egy ponttal megelőzi az ETO-t, amely ugyancsak győzött a 36. fordulóban. A hazaiak Putnokon február 17. óta csak egyszer, a sereghajtó Monor ellen veszítettek. Az ETO vendégként a legutóbbi öt meccséből négyet elveszített.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Mosonmagyaróvár, 17.00)

A hazaik még nagy harcban állnak a bennmaradásért, elemi érdekük, hogy nyerjenek. Kevesebb győzelmük miatt még ha pontszámban utol is érik a Balmazújvárost, mögötte maradnak az utolsó forduló előtt. A legutóbbi négy hazai mérkőzéséből csak egyet nyert meg a csapat. A Csákvár február 17. óta csak egyszer nyert idegenben, a tizenegyedik helyen áll a bajnokságban.

BUDAÖRS–BFC SIÓFOK
(Tatabánya, 17.00)

A Budaörs az elmúlt hetekben sorozatban nyerte a mérkőzéseit, csak a múlt héten, a Vasassal játszott döntetlent. Tatabányán győzött a legutóbbi három alkalommal. A tabellán az ötödik helyen áll. A Siófok már biztos bennmaradó, tizenötödik, a legutóbbi négy fordulóban három győzelmet szerzett.

CEGLÉDI VSE–VASAS FC
(Cegléd, 17.00)

A Ceglédnek nyernie kellene, hátránya két pont a már nem kiesőhelyen álló Balmazújvárossal szemben. A CVSE mögött a tizenkilencedik Mosonmagyaróvárnak egyetlen pont a hátránya. A Cegléd idén csupán egyszer nyert a Merkantil Bank Ligában a Zsengellér Gyuláról elnevezett stadionban. A Vasas óriási menetelése után kipukkadt, a legutóbbi két fordulóban csak egy pontot szerzett, de nyernie kell Cegléden ahhoz, hogy életben tartsa a feljutási reményeit. Igaz, győzelmének kívül ehhez a Kaposvár veresége is kell.

ZALAEGERSZEGI TE–BSS MONOR
(Zalaegerszeg, 18.00)

A bajnokcsapat az utolsó helyezettet fogadja, vélhetően és várhatóan ünnepi kulisszák közepette. A Monor a legutóbbi fordulóban elszenvedett vereségével hétpontos hátrányba került a Balmazújvárossal szemben, így már kiesett.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS