Egyetlen pont a hazai csapatok szombati mérlege

2013. szeptember. 14., 21:58   |    

Egyetlen pont a hazai csapatok szombati mérlege

Az OTP Bank Liga 7. fordulójának szombati játéknapján az Újpest döntetlent játszott a Haladással, a többi hazai csapat kikapott.

Újpest FC - Haladás 1-1 (0-0)
Vezette:
Erdős József
Gólszerző: Vasiljevic az 59., ill. Fehér a 83. percben

A Haladás az első félidőben öt védővel állt fel, az újpestiek hiába támadtak többet, nem tudtak helyzetbe sem kerülni. A vendégek a gyors kontrákra építettek, ám nem tudták zavarba hozni az újpesti védelmet. A második félidőt sokkal jobban kezdte a házigazda, és az 59. percben egy szöglet után megszerezte a vezetést is, Kabát Péter beadása után a hosszú érkező Dusan Vasziljevicsről feledkeztek el a védők, a középpályás pedig közelről a kapuba lőtt (1-0). A Haladás a kapott gól után bátrabb felállásra váltott, és a 82. percben sikerült egyenlítenie, egy jobb oldali beadás után az előrehúzódó Fehér Zoltán lőtt a léc alá (1-1).



Puskás Akadémia - DVTK 0-2 (0-0)
Vezette:
Solymosi Péter
Gólszerző: Futács az 58., Bacsa a 88. percben

A DVTK kezdett jobban, Lubos Hajduch kapusnak az első félórában kétszer is nagyot kellett védenie. A 29. percben Mamadou Wagué kíméletlen szabálytalansága után piros lapot kapott, a szenvedő fél, Elek Ákos pedig nem tudta folytatni a mérkőzést. A második félidő hazai lehetőséggel kezdődött, de az 58. percben kihasználta emberelőnyét a DVTK, Barioja átadása után Futács Márkó megszerezte első NB I-es gólját (0-1). A hazaiak igyekeztek egyenlíteni, és nem is álltak messze ettől, de a DVTK is lőtt kapufát. A meccs a 88. percben dőlt el végleg, ekkor előbb Tamás Márk kapott pirosat, majd egy jobb oldali beadás után Bacsa Patrik sarokkal továbbított a hálóba (0-2).



Budapest Honvéd - Mezőkövesd 0-2 (0-1)
Vezette:
Bognár Tamás
Gólszerző: Pilibiatis a 29., Harsányi az 57. percben

A meccs első 25 perce a hazaiaké volt, de csak kisebb helyzetekben mutatkozott meg a fölényük. A 29. percben váratlanul vezetést szerzett a Mezőkövesd, egy jobb oldali beadás után Kemenes Szabolcs kezéből kiperdült a labda, az érkező Pilibiatis pedig közelről a hálóba továbbított (0-1). Az 57. percben megduplázták előnyüket a vendégek, Balajti Ádám éles szögből kapura lőtt, a gólvonalon álló Ignjatovics röviden rúgta ki a labdát, a jó helyen álló Harsányi Zoltán pedig élt a lehetőséggel és 8 méterről a kapuba lőtt (0-2). A házigazdák a folytatásban nem tudtak újítani, a kövesdiek három ponttal távoztak a Bozsik-stadionból.



KTE Phoenix-Mecano - PMFC-Matias 2-5 (2-2)
Vezette:
Becséri Dániel
Gólszerző: Szavics a 9., Leo (11-esből) a 22., ill. Uzoma a 41., Romic a 44., Mohl az 50., Márkvárt a 83., Pölöskey a 85. percben

A 9. percben vezetést szereztek a hazaiak, Vladan Szavics 22 méterről, szabadrúgásból csavart a léc alá (1-0). A 21. percben növelte előnyét a Kecskemét, a Leo ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt a sértett váltotta gólra (2-0). A 34. percben közel járt a harmadik gólhoz is a Kecskemét, de Marko Vukaszovics 30 méterről a felső kapufát találta el. Úgy tűnt, a kecskemétieket nem lehet megállítani, de a félidő hajrájában magára talált a Pécs, és percek alatt nyílttá tette a meccset: a 41. percben Szatmári Lóránd adott be jobbról, Koller Krisztián lekészítette a labdát Eke Uzomának, aki 8 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (2-1). A 44. percben egy bal oldali szöglet után Frőhlich Roland emelte a kapu elé a labdát, Danijel Romic pedig közelről a hálóba fejelt (2-2). Az 50. percben már a pécsieknél volt az előny, Mohl Dávid jó 25 méterről csavart a kapu elő, de mivel senki nem ért a labdába, az a jobb sarokban kötött ki (2-3). A 83. percben Pölöskey Péter adott be jobbról, Márkvárt Dávid pedig 6 méterről a bal felső sarokba fejelt (2-4). Két perccel később Pölöskey kapott jó labdát, megindult a kapu felé, majd az ötösről a léc alá bombázott (2-5), beállítva a végeredményt.

Lombard Pápa - Ferencváros 0-2 (0-1)
Vezette:
Kassai Viktor
Gólszerző: Böde a 2., Holman a 46. percben

A Ferencváros hamar megszerezte a vezetést, Böde Dánielt vezethette egészen a 16-os előteréig zavartalanul a labdát, majd kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1). A folytatásban is jóval aktívabb volt a Ferencváros, Szűcs Lajosnak többször is védenie kellett, pápai részről Griffiths volt a legveszélyesebb játékos. A szünet utáni első percben növelte előnyét a Fradi, Julian Jenner jobb oldali beadása után Holman Dávid 4 méterről fejelt a hálóba (0-2). A folytatásban mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de gól már nem született, a Ferencváros megnyerte a találkozót.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS