Egyéves rossz sorozatot törne meg a Pápa

2014. szeptember. 20., 11:48   |    

Egyéves rossz sorozatot törne meg a Pápa

Öt mérkőzést rendeznek ma az OTP Bank Liga 8. fordulójában. A Nyíregyháza a Győrt, a Diósgyőr a Honvédot, az MTK a Dunaújvárost, a Haladás a Videoton FC-t, a Puskás FC pedig a Pápát fogadja.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–GYŐRI ETO FC
(Szeptember 20., szombat, 14.30)

Az újonc öt mérkőzést játszott már pályaválasztóként a bajnokságban, ezek közül mindössze egyet, a Pápa ellenit nyerte meg. Csak két találkozón szerzett gólt, a megnyerten kívül a DVSC-Teva elleni nyitányon. A Győri ETO – amely meglepetésre a Nyíregyháza mögött áll a bajnoki tabellán, igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet játszott – jóval a várakozás alatt szerepel eddig vendégként. Horváth Ferenc együttese az eddigi három idegenbeli találkozóján csak egy pontot szerzett, Pakson és a Videoton FC-től kikapott, Pápán pedig döntetlent játszott. A zöld-fehérek mindössze a Sóstói Stadionban tudtak gólt szerezni.

DIÓSGYŐRI VTK–BP. HONVÉD
(Szeptember 20., szombat, 16.30)

A még veretlen diósgyőri együttes az utóbbi több mint két évben mindössze egy hazai bajnokiján, a tavaszi, Paks elleni botláson maradt csak szerzett gól nélkül. Tomiszlav Szivics együttese négy találkozót játszott eddig pályaválasztóként az OTP Bank Liga 2014–2015-ös idényében, a Puskás Akadémia, a Haladás és a KTE elleni siker után döntetlenre végzett a címvédő DVSC-Tevával. A Bp. Honvéd március vége óta gyengén szerepel idegenben, természetesen nem elfeledve és szabályt erősítő kivételnek tekintve a Debrecenben aratott győzelmet. Azon kívül csak egyszer szerzett pontot az utóbbi közel hat hónapban: legutóbb a Megyeri úton, az Újpest ellen. A kispestiek szinte napra pontosan öt éve, 2009. szeptember 19-én nyertek legutóbb bajnoki mérkőzést Diósgyőrben. (Magyar Kupa-találkozón 2012-ben is győztek.)

MTK BUDAPEST–DUNAÚJVÁROS PASE
(Szeptember 20., szombat, 18.30)

A kék-fehérek, noha nem játszanak a mostani idényben hazai pályán, pályaválasztóként eddig remek mérleget tudnak felmutatni: a DVSC-Tevát, a Bp. Honvédot és a Ferencvárost is legyőzték. A tavaszi, még a Hungária körúton játszott találkozókat is figyelembe véve kilenc mérkőzésükből nyolcat megnyertek, s csak a Videoton FC elleni márciusi mérkőzést veszítették el. A mostani idény pályaválasztóként játszott találkozóin 5-1-es a gólkülönbsége. Az újonc Dunaújváros eddig háromszor játszott vendégként (valójában minden találkozóján „idegenben” lépett pályára, mert a stadion felújítása miatt az egyetlen, a kiírás szerint hazai összecsapását is Székesfehérváron rendezte.) Vendégként hat találkozójából kettőn döntetlent játszott, négyet elveszített. Mindössze egy találkozón, Győrben szerzett gólt, de ott kikapott 4-3-ra. A két csapat szeptember 3-án a Ligakupában meccselt már egymással, Budapesten a Dunaújváros 3-2-re nyert.

SZOMBATHELYI HALADÁS–VIDEOTON FC
(Szeptember 20., szombat, 18.30)

A fehérvári klub az eddigi hét meccsét kivétel nélkül megnyerte, Nemanja Nikolics mindegyik találkozón szerzett gólt. Ugyanakkor hétből eddig hatszor a Sóstói Stadionban lépett pályára, a mostani lesz mindössze a második idegenbeli bajnokija az idényben (az elsőn Nyíregyházán győzött). A Haladás meggyengült a nyáron, több kulcsjátékosa is távozott, közülük Simon Ádám azóta a Vidit erősíti (a fehérváriaknál akad még egy korábbi szombathelyi futballista: Kovács István). Artner Tamás együttese legutóbb április 26-án tudott hazai bajnoki nyerni, azóta a mérlege négy vereség és egy döntetlen. A Mezőkövesd elleni siker óta eltelt 450 játékpercben mindössze két gólt szerzett, egyet a PMFC, egyet pedig a Paks ellen. A két csapat tavaly decemberben 1-1-re végzett a szombathelyi Rohonci úton, többször is döntetlent játszottak az elmúlt időszakban. Az utóbbi öt évben a Haladás mindössze egyszer tudta hazai bajnokin legyőzni a Vidit.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC
(Szeptember 20., szombat, 20.30)

Az akadémisták még nyeretlenek a bajnokságban, már hónapok óta nyoma sincsen a tavaly év végi jó formának. A Pancho Arénában még nem tudtak bajnoki mérkőzést nyerni. A sorsolás úgy hozta, hogy ősszel eddig csak P betűvel kezdődő városok csapatai ellen játszott a gárda hazai bajnokit, a Pécs és a Paks elleni döntetlen után most következik a Pápa. A Lombard Pápa vendégként pontosan egy éve, 2013. szeptember 20-án nyert legutóbb. Azóta 14 mérkőzésen mindössze négy pontot szerzett. A mostani őszön a Videoton FC-től és a Nyíregyházától (már a beugró edzővel, Kovács Lászlóval) egyaránt 3-0-s vereséget szenvedett, Székesfehérváron, a Dunaújváros ellen fogott egy pontot. A két csapat az élvonalban eddig kétszer játszott egymással, de egyszer sem Felcsúton. Az előző idényben Pápán 1-1-re végeztek, a Sóstói Stadionban 1-0-ra nyertek az akadémisták.

A további menetrend

Vasárnap:
Újpest FC-Ferencváros 16.30
DVSC-TEVA - Kecskeméti TE 18.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS