Egygólos előnyt szerzett a Ferencváros

2019. július. 10., 22:16   |    

Egygólos előnyt szerzett a Ferencváros

A magyar bajnok 2-1-re legyőzte a Groupama Arénában a Ludogorecet a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában.

A magyar csapatok közül elsőként a Ferencváros kezdte meg szereplését a nemzetközi porondon, a zöld-fehérek a bolgár bajnok, komoly BL- és EL-főtáblás rutinnal rendelkező Ludogorecet fogadták a Groupama Arénában. A Ferencváros meglepte a bolgárokat, az első negyedórában egyértelműen uralta a mérkőzést. A vezető találatra csak 6 percet kellett várni, ekkor Lovrencsics Gergő jobb oldali beadása után a hosszú oldalon érkező Nguen előzte meg védőjét, és lőtt a bal alsó sarokba (1-0). A gól után is fölényben játszott a Ferencváros, a Ludogorec az első 20 percben semmi veszélyt nem jelentett a magyar bajnok kapujára. Ezt követően azonban megváltozott a játék képe, mintha visszavett volna a Fradi, a bolgárok jóval aktívabbá váltak a hazai térfélen. 

A 31. percben egyenlítettek is, igaz, ehhez a Ferencvárosi védelem hibájára volt szükség: egy rutinnak tűnő labdakihozatalnál ketten is hibáztak, az eladott labda Biton passza után Tschibota elé került, akinek lövését Dibusz Dénes még bravúrral védte, a kipattanót azonban Swierczok az üres kapuba gurította (1-1).

Az egyenlítés megnyugtatta a vendégeket, akik elkezdtek játszani az idővel is, miközben egy-egy lehetőséget is sikerült kialakítaniuk. A Ferencváros ebben a periódusban nem jelentett veszélyt a Ludogorec kapujára, 1-1-gyel ért véget a félidő. 

A fordulás után ismét a Ferencváros tett szert némi mezőnyfölényre, de különösebb gólveszély nem alakult ki a vendégek kapuja előtt. A 62. percben azonban egy labdaszerzést követő pontos akció végén visszaszerezte az előnyt a zöld-fehér csapat, Nguen bal oldali beadását követően Zubkov 6 méterről a kapu közepébe lőtt (2-1). A folytatásban a bolgárok alakítottak ki nagyobb lehetőségeket, de másodszorra már nem tudtak egyenlíteni, a Ferencváros egygólos előnnyel várhatja a jövő heti, bulgáriai visszavágót. 

Ferencváros-Ludogorec 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Nguen 6., Zubkov 65., ill. Swierczok 31.

Csütörtökön három magyar csapat lesz érdekelt az Európa Liga első selejtezőkörében, a program így alakul:

Július 11., csütörtök

DVSC-FK Kukësi, 19.00 (Debrecen, Nagyerdei Stadion)
FK Zeta-MOL Fehérvár, 20.30 (Podgorica, Városi Stadion)
Budapest Honvéd-Zalgiris Vilnius, 21.00 (Budapest, Illovszky Rudolf Stadion)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS