Egyik csapat sem hibázhat Mezőkövesden

2014. május. 01., 11:08   |    

Egyik csapat sem hibázhat Mezőkövesden

Ma öt mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga 27. fordulója. A Ferencváros a Mezőkövesd otthonába látogat, Újpesten fővárosi derbit rendeznek.

BP. HONVÉD–VIDEOTON FC
(Május 3., szombat, 14.00)

Simon Miklós, a kispestiek vezetőedzője ezen a találkozón mutatkozik be az OTP Bank Ligában. Közel két éve, 2012 májusában irányította legutóbb magyar edző a kispesti csapatot az élvonalban. A Bp. Honvéd egyébként a legutóbbi öt bajnoki találkozóját elveszítette, ezek között két hazai meccs is volt. Tavasszal a Bozsik Stadionban két győzelem, egy döntetlen, két vereség eddig a csapat mérlege. Ebből az öt mérkőzéséből hármon két gólt kapott a csapat. A Videoton FC, amely a hétközben bejutott a Ligakupa döntőjébe, a legutóbbi két, egyaránt idegenben játszott bajnoki mérkőzését megnyerte. A Vidi a legutóbbi öt idegenbeli bajnokijából négyen is legalább két gólt szerzett. A két csapat egymás elleni mérkőzése ősszel 2-1-es Honvéd-győzelmet hozott Székesfehérváron. A legutóbbi három egymás elleni bajnoki kivétel nélkül vendéggyőzelmet hozott. Hazai pályán legutóbb 2011. augusztus 27-én nyert a Honvéd a Videoton FC ellen.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–PMFC-MATIAS
(Május 3., szombat, 16.00)

Valóban az utolsó szalmaszálat jelenti a kaposváriak számára a találkozó. A Rákóczi, amely hazai pályán 2014-ben még veretlen, ha nem szerez újabb pontot, három fordulóval a zárás előtt kilenpontos hátrányba kerül a leggyengébb, még bennmaradó helyen álló csapattal szemben. Selymes Tibor együttesét biztathatja, hogy a legutóbbi két hazai bajnokiját megnyerte, a legutóbbi három hazai bajnokiján nem kapott gólt. A PMFC-Matias öt nyeretlen bajnoki után győzött ismét a legutóbbi fordulóban. Noha a csapat idegenben eddig több pontot gyűjtött, mint pályaválasztóként, vendégként a legutóbbi három találkozóján egy gólt és egy pontot szerzett csak. A két csapat őszi mérkőzését a PMFC hazai pályán 3-1-re megnyerte. A baranyai legénység 2006 novembere óta nem nyert élvonalbeli bajnoki találkozót Kaposváron.

ÚJPEST FC–MTK BUDAPEST
(Május 3., szombat, 16.00)

Az örökranglistán a Ferencváros mögött a második és a harmadik helyet elfoglaló két klub messzire került régi sikereitől. Az Újpest a legutóbbi négy fordulóban mindössze egy pontot szerzett, a legutóbbi öt hazai bajnoki találkozójából mindössze egyet tudott megnyerni. Tavasszal mindössze egy bajnokin ért el eddig egynél több gólt – a Bp. Honvéd elleni mérkőzést ráadásul elveszítette. Az MTK formája javult az utóbbi hetekben, de nem ez nem az idegenbeli teljesítményére vonatkozik elsősorban. Vendégként a legutóbbi négy meccséből hármat elveszített az OTP Bank Ligában. A két csapat a 2013–2014-es idényben kétszer találkozott már egymással a Hungária körúton, ősszel 1-0-ra nyerte az Újpest a bajnokit, majd április 16-án nem született gól a Magyar Kupa-mérkőzésen. Három nap alatt kétszer is játszik egymással a két csapat a Szusza Ferenc Stadionban, előbb ma a bajnoki pontokért, majd kedden a Magyar Kupáért.

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY SE–FERENCVÁROSI TC
(Május 3., szombat, 18.00)

A Paks pénteki győzelme után ötpontos hátrányba került Véber György csapata a kiesés elleni harcban, igaz, vetélytársánál egy meccsel többet játszik még. De a hátralévő fordulókban Pécsre és Győrbe utazik, a Ferencvárost és a Videotont fogadja a Mezőkövesd, tehát az aktuális tabella alapján az első négy helyezettből hárommal még játszik. Két találkozót hazai pályán, ahol az eddigi öt tavaszi bajnokijából csak egyet, a Bp. Honvéd ellenit nyerte meg. Mindössze négy gólt szerzett eddig a tavaszi idényben. Nemcsak a házigazdák számára kulcskérdés a három pont begyűjtése, hanem a dobogóért nagy csatát vívó Fradi számára is. A Ferencváros nagy formában van, a legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből ötöt megnyert. Ugyanakkor eddig mindössze egyszer játszott idén Budapesten kívül bajnokit, azon 0-0-ra végzett a Kecskeméti TE ellen. Ősszel a két csapat 1-1-es döntetlent játszott egymással a Puskás Stadionban.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–GYŐRI ETO
(Május 3., szombat, 20.00)

Az akadémisták a második bajnoki mérkőzésüket játsszák új stadionjukban, az elsőt a múlt héten elveszítették a Videoton FC ellen. Benczés Miklós együttese a legutóbbi négy fordulóban mindössze egy pontot szerzett, ebből következően nyeretlen. A Győri ETO a bajnokság második felének legeredményesebb csapata, a legutóbbi hét meccséből hatot megnyert, csak a listavezető DVSC-TEVA otthonában nem győzött. A legutóbbi három idegenbeli bajnokiján kivétel nélkül két gólt szerzett. A két csapat őszi mérkőzésén az ETO – még Pintér Attila irányításával – csak 2-2-re végzett hazai pályán a Puskás Akadémia ellen. Horváth Ferenc, a zöld-fehérek edzője (még egy másik zöld-fehér klubot, a Paksot irányítva) nyert ellenben ősszel a mostani rivális ellen.

Vasárnap
DVTK–Szombathelyi Haladás 16.30
Lombard Pápa Termál FC–DVSC-Teva 18.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS