Egykori csapattársak fogadják Diósgyőrben az MTK-t

2013. augusztus. 03., 12:43   |    

Egykori csapattársak fogadják Diósgyőrben az MTK-t

Négy mérkőzéssel folytatódik ma az OTP Bank Liga második fordulója. A Puskás Akadémia csapata története első hazai élvonalbeli mérkőzésén fogadja az Újpestet – albérletben. A bajnok címvédő a mumusával játszik.

DIÓSGYŐRI VTK–MTK BUDAPEST (Sport1)
(Augusztus 3., szombat, 16.30)

A Diósgyőr a bajnok Győr elleni idegenbeli döntetlennel, az MTK a Mezőkövesd elleni magabiztos győzelemmel rajtolt. A DVTK az előző szezonban nem remekelt idegenben, hazai pályán azonban ritkán maradt pont nélkül, csak a Győri ETO és a Kaposvár távozott győzelemmel Miskolcról. Az MTK idegenben a legutóbbi öt mérkőzéséből négyet elveszített. A mostani mérkőzés előtt árnyaltabb a kép, a DVTK mindössze két hazai meccsét nyerte meg tavasszal, noha korábban kifejezetten jó volt a mérlege pályaválasztóként. A két csapat az előző idényben október 5-én találkozott Diósgyőrben, a hazaiak 2-1-re nyertek. Érdekes, hogy a DVTK keretében három korábbi MTK-játékos is szerepel, Vági András, Nikházi Márk és Gosztonyi András, de a miskolci születésű Takács Péter is a Sándor Károly Akadémia nevelése.

SZOMBATHELYI HALADÁS–GYŐRI ETO FC (Sport1)
(Augusztus 3., szombat, 19.00)

Az előző idényben a bajnok Győri ETO egyszer sem tudta legyőzni a vasi zöld-fehéreket. A két csapat éppen úgy a második fordulóban játszott egymással, mint most, igaz, az ETO Parkban, az eredmény 1-1 lett. Az ősz végi, szombathelyi találkozó ugyancsak 1-1-re végződött. Mindkét csapat elmaradt a várakozástól a mostani első fordulóban, a Haladás kikapott a mumusának számító Videotontól idegenben, a Győri ETO hazai pályán 1-1-es döntetlennel rajtolt a Diósgyőrrel szemben. Az ETO a mostani idényben is az OTP Bank Ligában szereplő csapatok ellen a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzéséből csak egyet nyert meg, az újpestit. A Haladás a Rohonci úton április 10. óta veretlen, igaz, a négy mérkőzéséből csak kettőt nyert meg.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–KTE-PHOENIX MECANO
(Augusztus 3., szombat, 19.00)

A két csapat eltérő szezonrajtot produkált. A Rákóczi története legsúlyosabb vereségébe szaladt bele Debrecenben, a második félidőben teljesen összecsuklott a Loki ellen. A KTE az újonc edző, Bekő Balázs bemutatkozó mérkőzésén legyőzte a Bp. Honvédot. A mostani mérkőző felek a 2012–2013-as idényben fura mérleggel zártak egymás ellen: mindkét csapat megnyerte az idegenbeli mérkőzését. Kaposváron március 8-án 3-2-re nyert a KTE. A kecskemétiek a hét tavaszi idegenbeli találkozójukból mindössze egyet, a Diósgyőr ellenit veszítették el. A Rákóczi tavasszal pályaválasztóként szeszélyesen szerepelt, a Pápát, a Haladást és a Paksot győzte le.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–ÚJPEST FC (m2)
(Augusztus 3., szombat, 21.00)

Az élvonal legfiatalabb csapata története első élvonalbeli hazai mérkőzésére készül. Egyelőre albérletében, a székesfehérvári Sóstói Stadionban fogadja az Újpestet. Benczés Miklós együttese Pápán, idegenbeli döntetlennel kezdte a szezont, ez feltétlenül jobb eredmény, mint az újpestiek rajtja, a Paks elleni lassan már szokásos vereség. Ugyanakkor a lila-fehérek tavasszal vendégként nem teljesítettek rosszul, a legutóbbi négy idegenbeli bajnoki találkozójukból hármat megnyertek. Érdekes, hogy várhatóan mindkét csapat kapuját olyan játékos őrzi majd, akit klubja – igaz, jókora időkülönbséggel, de – a Kaposvári Rákóczitól igazolt. Lubos Hajduch abszolút új szerzemény Felcsúton, Balajcza Szabolcs ellenben már ős-újpestinek számít a keretben, a mostani már a nyolcadik szezonja a csapatában.

A hétvégén ismét rendkívüli melegre számíthatunk. Még az esti órákban is nagyon magas hőmérsékletre kell készülni, várható hogy az illetékes szervek hőségriadót rendelnek el. A hőségriadó közvetlenül nem érinti a forduló meccseit, hiszen az általában 11-15 óra között szabályozza a napon való tartózkodással és a védőitallal kapcsolatos kérdéseket. Az MLSZ ismeretei szerint az egyes csapatoknál érvényben lévő pályarendszabályok értelmében palackot nem lehet a nézőtérre bevinni, ami gondot okozhat több szurkoló számára, különösen akkor, ha gyerekekkel érkeznek. Éppen ezért az MLSZ felkéri a mérkőzéseket rendező sportszervezeteket, hogy mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy a mérkőzésre kilátogató szurkolókat megóvják az időjárás következményeitől.

A forduló további programja

Vasárnap:
Ferencváros–Videoton FC 16.30
Budapest Honvéd–Lombard Pápa Termál FC 18.30
DVSC-TEVA– Mezőkövesd-Zsóry FC 20.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS