Egymás ellen a fővárosi csapatok a hétközi fordulóban

2022. augusztus. 30., 17:00   |    

Egymás ellen a fővárosi csapatok a hétközi fordulóban

A hét közepén három napon át zajlik az OTP Bank Liga hatodik fordulója. A mostani mezőny négy nagymúltú fővárosi csapata egymás ellen játszik. Pakson az idény eddigi részének két leggólerősebb csapata találkozik.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Kedd, Pancho Aréna, 17.45)
A Puskás Akadémia hat, a Mezőkövesd öt pontot gyűjtött eddig. Hornyák Zsolt együttese a legutóbbi három mérkőzésén kivétel nélkül döntetlent játszott, pályaválasztóként az Újpestet legyőzte, a másik lila-fehér csapat, a KTE ellen döntetlent játszott. Február 20. óta csak egy bajnoki mérkőzésen kapott ki a Pancho Arénában. A Mezőkövesd Újpesten döntetlennel kezdte a bajnokságot és egyben az idegenbeli mérkőzései sorát, majd kikapott Kisvárdán és Kecskeméten is. Vendégként, a tavaszt is beszámítva, immár öt mérkőzés óta nyeretlen.

ZALAEGERSZEGI TE FC–DEBRECENI VSC
(Kedd, ZTE Aréna, 20.00)
A ZTE lendülete megtört a jó kezdés után, a mérkőzéshalasztás óta nyeretlen. A legutóbbi két bajnokiján pont nélkül maradt. Zalaegerszegen a legutóbbi négy bajnokiját elveszítette, tíz gólt kapva. Igaz, ezek közül csak a Kisvárda elleni 1-3 esett a Moniz-érára. A DVSC még nyeretlen, a döntetlenek csapata, de a legutóbbi idegenbeli mérkőzését nagyon elrontotta Mezőkövesden (2-4). Az eddigi két idegenbeli bajnokiján hat gólt kapott.

PAKSI FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szerda, Paks, 17.00)
A tradíciók alapján nem ez a forduló rangadója – a négy fővárosi csapat egymás ellen játszik – a 2022–2023-as idényben látottak alapján igen. A mezőny két leggólerősebb csapata találkozik. A Paks tíz, a Kisvárda 13 gólt szerzett eddig, a zöld-fehérek egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Waltner Róbert csapata pályaválasztóként megverte a MOL Fehérvárt, a mostani a második hazai meccse az idényben. A Kisvárda viszont vendégként játszott eddig kevesebbet, csak Zalaegerszegen, ahol 3-1-re nyert. Májusban a Kisvárda 1-0-ra győzött Pakson.

MOL FEHÉRVÁR FC–KECSKEMÉTI TE
(Szerda, MOL Aréna Sóstó, 19.30)
Kétféle arcát is mutatta eddig a Vidi, az idegenbeli bajnoki mérkőzéseit elveszítette, otthon ellenben 4-0-ra kiütötte a Honvédot. A még veretlen KTE az eddigi öt mérkőzésén mindössze három gólt kapott, ez kiemelkedő mutató. Idegenben a DVSC és a Puskás Akadémia ellen is 1-1-es döntetlent játszott.

VASAS FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Szerda, Illovszky Rudolf Stadion, 20.30)
A Vasas még nyeretlen, de csak egy mérkőzését veszítette el. Viszont azt éppen az Illovszky Stadionban, egy hagyományos fővárosi rivális, a Honvéd ellen. Mind a két eddigi hazai találkozóján két gólt kapott. (Másik ellenfele a Paks volt.) A Ferencváros az eddigi két idegenbeli találkozóját elhalasztotta, így három hazai győzelemnek köszönhetően van kilenc pontja. Tavasszal január vége után már nem veszített vendégként mérkőzést.

BUDAPEST HONVÉD–ÚJPEST FC
(Csütörtök, Bozsik Aréna, 19.00)
Egyik csapat sem elégedett az eddigi szereplésével, a Honvéd legalább nyert már egy mérkőzést, s egyszer döntetlenre játszott. Pályaválasztóként még nem győzött a 2022–2023-as szezonban. Az Újpest mérlege két döntetlen, két vereség, csupán a Puskás Akadémia vendége volt, a Pancho Arénában 2-0-ra kikapott. 2020 decembere óta nem született hazai győzelem a két csapat egymás elleni bajnoki mérkőzésén.

Tabella

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS