Egymás ellen a Győr üldözői

2013. május. 03., 09:48   |    

Egymás ellen a Győr üldözői

Két mérkőzéssel kezdődik ma az OTP Bank Liga 26. fordulója. A második és a harmadik helyen azonos pontszámmal álló Videoton és MTK találkozója a forduló rangadója. Az utóbbi hetek legszorgalmasabb pontgyűjtője, a KTE Szombathelyen lép pályára.

VIDEOTON FC–MTK BUDAPEST
(Május 3., péntek, 17.00)

Kedden az MTK Kanta József a 90. percben, szabadrúgásból lőtt góljával pontot mentett az Újpest otthonában. Az 1-1 kevés volt a Videoton „visszaelőzéséhez”, de elég arra, hogy a kék-fehérek a Vidivel azonos pontszámmal várhassák a ma délutáni rangadót. A két csapat hátránya 7-7 pont a listavezető Győri ETO mögött. A Videoton minden eddigi tavaszi bajnokiján szerzett gólt - a hazaiak gólátlaga négyes – igaz, mindössze a Siófokot és a Paksot fogadta eddig 2013-ban a Sóstói Stadionban. A fehérváriak a nyolc tavaszi meccsükből, noha hatszor idegenben játszottak, csak kettőt nem nyertek meg, Diósgyőrben kikaptak, Győrben egy pontot szereztek. A Videoton a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet nem nyert meg, az MTK ellenben a legutóbbi négyből csak egyet nyert meg. A Vidi eddigi 19 pontjával szemben az MTK 13-t gyűjtött tavasszal. Garami József együttese csak egy meccsét nyerte meg vendégként, Vácon, az Eger ellen győzött 3-0-ra. Ősszel az MTK 3-2-re legyőzte a Videotont a Hidegkuti Stadionban, s győzött a két együttes legutóbbi, székesfehérvári mérkőzésén is, a 2011–2012-es Magyar Kupa elődöntőjében.

SZOMBATHELYI HALADÁS–KTE-PHOENIX MECANO
(Május 3., péntek, 19.00)

A Haladás és a KTE egymás elleni mérkőzései még sohasem zárultak az egyik fél egynél nagyobb gólkülönbségű győzelmével. A döntetlen körüli szoros csatákban 2011 áprilisáig kell visszatekinti a legutóbbi szombathelyi győzelemért. A Haladás a négy eddigi tavaszi hazai bajnoki mérkőzésén mindössze egy akciógólt szerzett, ellenben hét pontot megtartott. A KTE a legutóbbi öt fordulóban négy győzelmet aratott, egyszer döntetlenre játszott, ezzel a mezőny legjobbja ebben a szakaszban. Idegenben háromszor lépett pályára 2013-ban, a Kaposvár és a Pápa legyőzése után Kispesten egy pontot szerzett. A két csapat őszi mérkőzésén a KTE 2-1-re győzött, ugyanakkor a lila-fehérek még soha nem nyertek a Rohonci úton.

A további program

Szombat
Diósgyőri VTK–DVSC-TEVA 14.00
Budapest Honvéd–Lombard Pápa Termál FC 16.00
Egri FC–PMFC-Matias 18.30
FGSZ Siófok–Kaposvári Rákóczi 18.30

Vasárnap
Újpest FC–Győri ETO FC 16.30
MVM Paks–Ferencváros 18.30

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS