Egymás ellen a kiesőzóna csapatai

2024. február. 16., 13:18   |    

Egymás ellen a kiesőzóna csapatai

Csak öt mérkőzést játszanak a 21. fordulóban péntektől vasárnapig, a Ferencváros nemzetközi kupakötelezettsége miatt a zöld-fehérek és a Diósgyőr mérkőzését elhalasztották. A listavezető Paks ezúttal a ZTE-t fogadja.

PAKSI FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Péntek, Paksi Stadion, 20.00)
Bognár György együttese mind a három eddigi tavaszi bajnokiját megnyerte, pályaválasztóként még veretlen a csapat az OTP Bank Liga 2023–2024-es idényében. A ZTE – különösen az őszi pontszámához képest – szintén nem kezdett idén rosszul, két győzelem és egy döntetlen, hét szerzett pont a mérlege. Márton Gábor együttese vendégként szeptember 24. óta minden páratlan számú idegenbeli meccsét elveszíti, fájdalom, nem járna jól vele a ZTE, ha a sorozat folytatódna.

KECSKEMÉTI TE–ÚJPEST FC
(Szombat, Széktói Stadion, 13.00)
A KTE az első két tavaszi mérkőzését megnyerte, majd kikapott 1-0-ra Pakson. Az Újpestnek éppen fordított a mérlege, az első két 2024-es bajnokiját elveszítette, ám a legutóbbi fordulóban, Diósgyőrben győzni tudott. Azon a találkozón már Mészöly Géza irányította a csapatot, aki az előző kilenc fordulóban mindössze egyetlen pontot gyűjtő Nebojsa Vignjevicset váltotta. A KTE a legutóbbi három hazai meccséből (másképpen: a Ferencváros elleni, emlékezetes győzelem óta) csupán egy hazai mérkőzését nyerte meg, a legutóbbit.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Városi Stadion, 15.30)
Rápillantva a tabellára, aligha kétséges, mind a két csapat számára nagyon fontos mérkőzés következik. A hét közben edzőt váltó, Kuttor Attila helyett immár a szerb Milan Milanovics által irányított mezőkövesdi csapatnak 16, a kisvárdaiaknak 14 pontja van. E két gárda áll a tabella utolsó két helyén, a mezőkövesdiek hátránya hat pont a ZTE-vel szemben. A sárga-kékek egy pontot szereztek eddig tavasszal, a szabolcsiak egyet sem. A Mezőkövesd pályaválasztóként a legutóbbi négy bajnokiján sem gólt, sem pontot nem szerzett. A Kisvárda idegenben az előző hét meccsén pont nélkül maradt, igaz, október 29. óta nem játszott vendégként.

FEHÉRVÁR FC–DEBRECENI VSC
(Vasárnap, Sóstói Aréna, 15.00)
A Fehérvár a zalaegerszegi veresége után magára talált, két mérkőzést is megnyerve erősítette meg a harmadik helyét. Augusztus 6. óta csak két hazai bajnokiján nem győzött, a ZTE és a KTE ellen. A csapat 2022. április 30. óta nyeretlen a DVSC ellen. A „Loki” kevésbé van jó passzban, tavasszal eddig négy pontot szerzett. Idegenben viszont a legutóbbi öt meccséből csak egyet veszített el.

PUSKÁS AKADÉMIA–MTK BUDAPEST
(Vasárnap, Pancho Aréna, 17.30)
A PAFC az első két tavaszi mérkőzését elveszítette, majd nyerni tudott Kisvárdán. Pályaválasztóként október 6. óta mindössze egy bajnoki mérkőzést tudott megnyerni, a legutóbbi két alkalommal szerzett gól nélkül maradt. Az MTK az Újpest elleni győzelemmel kezdte a 2024-es évét, de azóta kétszer is vereséget szenvedett, előbb a Ferencvárostól, majd a Fehérvártól. Vendégként a legutóbbi két bajnoki mérkőzésén nyolc gólt kapott.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS