Egymás ellen a legutóbbi két bajnok

2018. augusztus. 17., 10:35   |    

Egymás ellen a legutóbbi két bajnok

Egy mérkőzést pénteken, ötöt szombaton játszanak az OTP Bank Liga ötödik fordulójában. A rangadó az előző két bajnok találkozója, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, de már a péntek is csemegét ígér az MTK debreceni vendégjátékával.

DEBRECENI VSC–MTK BUDAPEST
(Péntek, Debrecen, Nagyerdei Stadion, 20.00)
Mind a két csapat jól kezdte az idényt, még az sem túlzás, hogy a várakozáson felüli teljesítménnyel. A DVSC sokkal több pontot gyűjtött első négy mérkőzésén, mint 2017 nyarán és 2018 elején, két győzelemmel és két döntetlennel áll, még veretlen. Ugyanakkor hazai pályán, noha legutóbb 2-0-ra legyőzte a Diósgyőrt, 2018-ban eddig gyengén szerepelt, kilenc bajnokijából csak kettőt nyert meg, mindkettőt a DVTK ellen. Az újonc MTK mind a két eddigi idegenbeli találkozóján győzött, s ezzel a kék-fehéreken kívül csak a listavezető Ferencváros dicsekedhet. Az MTK éppen a zöld-fehérek ellen veszített eddig az OTP Bank Liga mostani idényében, a további három mérkőzését megnyerte. A két csapat legutóbbi három egymás elleni bajnoki mérkőzése döntetlenre végződött.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PAKSI FC
(Szombat, Ferencváros, Groupama Aréna, 17.00)
A Fradi még százszázalékos a bajnokságban, mind hazai pályán, mind idegenben kétszer nyert. Pályaválasztóként két találkozón összesen hét gólt szerzett, a Diósgyőrt 4-1-re, a Haladást 3-1-re verve. A Groupama Arénában nem szenvedett vereséget bajnoki mérkőzésen tavaly április óta. Vidéki csapat eddig csupán egyszer, 2016 őszén győzte le a Groupama Arénában bajnoki találkozón a zöld-fehéreket – éppen Csertői Aurél Paksa! A vendégek az első négy fordulóban háromszor is vendégként játszottak, majd a legutóbbi fordulóban az Újpestet fogadták, még nyeretlenek. A legutóbbi öt idegenbeli bajnoki meccsükön mindössze egy pontot szereztek. A Ferencvároshoz látogatva a legutóbbi három alkalommal veretlenek maradtak, csak a Vasasnak van jobb eredménysora az OTP Bank Ligában vendégként a Ferencváros ellen.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Felcsút, Pancho Aréna, 19.30)
Mind a két gárda nagyon gyengén rajtolt. A Puskás Akadémia szinte minden idényben rosszul kezdi a szezont, de ennek ellenére is meglepő, hogy mind a két hazai mérkőzését elveszítette eddig. A Kisvárda gárdáját ezen a héten már Dajka László készítette fel, a korábbi válogatott játékos az évtized elején maga is dolgozott Felcsúton, az U18-as csapatot felkészítve. A Kisvárda egyelőre szerzett pont és szerzett gól nélkül áll a bajnokságban, s természetesen nem számíthat a Ferencváros elleni, múlt heti mérkőzésen kiállított két légiósára.

ÚJPEST FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 19.30)
A Mezőkövesd legutóbb márciusban játszott a lila-fehérek ellen a Megyeri úton, akkor 3-2-re nyert. Mindazonáltal a két csapat párharcában az Újpest az eredményesebb, Nebojsa Vignjevics csapata a legutóbbi négyből hármat megnyert, kivétel nélkül idegenben. A két csapat eddigi nyolc egymás elleni bajnoki mérkőzéséből csak az elsőn, még 2013-ban született hazai győzelem, akkor az Újpest 6-1-re győzött. A mostani tabellán a lila-fehérek megelőzik ugyan a Mezőkövesdet, de a vendégek egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Mindkét csapat egyszer kapott eddig ki, az Újpest a nyitányon az MTK-tól, a Mezőkövesd egy hete a Honvédtól.

BP. HONVÉD–MOL VIDI FC
(Szombat, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 19.30)
A kispestiek először játszanak a Bozsik Stadion felújítása miatt „albérletben” az idényben. Eddigi hazai mérlegük éppen olyan jó, mint az idegenbeli: még nem veszítettek pontot. A MOL Vidi egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisainál, az eddigi mérlege a vártnál gyengébb, egyszer nyert, kétszer döntetlent játszott a pazar nemzetközi kupamenetelés közepette. Vendégként először szerepel majd az OTP Bank Liga 2018–2019-es idényében. A Bp. Honvéd 1978 óta, azaz pontosan negyven éve először rajtolhat a bajnokságban öt győzelemmel. A MOL Vidi, beleértve a tavaszi bajnoki találkozókat is, immár kilenc tétmérkőzés óta veretlen, de a legutóbbi három mérkőzésen nyeretlen is maradt. A legutóbbi hat tétmeccse közül egyen sem született kettőnél több gól.

DIÓSGYŐRI VTK–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Szombat, Diósgyőr, Diósgyőri Futball- és Atlétikai Stadion, 19.30)
A DVTK nagyon rossz passzban van, csupán a Puskás Akadémia elleni hazai mérkőzésen tudott megmenteni egy pontot. Az egyetlen szerzett ponttal a tizenegyedik helyen áll a tabellán. Pályaválasztóként az új stadionban a Mezőkövesd ellen vereséggel kezdett, de azóta három találkozón hét pontot szerzett. A Haladás az első három fordulóban nyeretlen maradt, majd otthon legyőzte a Puskás Akadémia együttesét. Vendégként gyenge a mérlege, immár sorozatban öt bajnoki találkozón maradt szerzett pont nélkül.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS