Egymás ellen a Merkantil Bank Liga első két helyezettje

2020. december. 05., 15:39   |    

Egymás ellen a Merkantil Bank Liga első két helyezettje

Kilenc mérkőzést vasárnap, egyet hétfőn rendeznek a Merkantil Bank Liga 20., a második félév első körét jelentő fordulójában. A listavezető Debreceni VSC a második helyezett Budaörshöz látogat.

DEBRECENI EAC–SOROKSÁR SC
(Vasárnap, Debrecen, 13.00)

A két csapat budapesti mérkőzése az idény elején szoros csatát és hazai győzelmet hozott. Talán akkor állt a legközelebb az idegenbeli pontszerzéshez a DEAC. A sereghajtó minden pontját otthon szerezte eddig, de a legutóbbi hét hazai mérkőzésén csak egyszer nyert, hat vereség mellett. A Soroksár a hetedik helyen áll, november 1. óta csak a Vasastól kapott ki. Idegenben két vereség után másfél hete szerdán nyert Kaposváron, a Rákóczi ellen.
 
DOROGI FC–PÉCSI MECSEK FC
(Vasárnap, Dorog, 13.00)

Az első fordulóban az újonc pécsiek 4–0-ra nyertek, mintegy megadva az alaphangot ragyogó őszi szereplésükhöz: a harmadik helyen zárták az első félévet. Szeptember 28. óta veretlenek, azóta kilenc mérkőzésen 23 pontot szereztek. Idegenben az elmúlt két hónapban háromszor kapott gól nélkül nyertek, majd legutóbb 2–2-re végeztek Soroksáron. A Dorog a tizenhetedik
helyen áll, szeptember 27. óta először múlt vasárnap tudott nyerni a Merkantil Bank Ligában.
 
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Vasárnap, Nyíregyháza, 13.00)

Az utolsó helyezett DEAC-on kívül mindössze két csapat veszítette el a Merkantil Bank Liga szereplői közül a legutóbbi három bajnokiját: a Nyíregyháza és a Kaposvár. A kilencedik helyen álló piros-kékek hazai pályán szeptember 16. óta nyeretlenek. A Rákóczi nagyon nehéz időszakon van túl, a koronavírus-járvány rendkívül megnehezítette a helyzetét, egy mérkőzésre nem is tudott kiállni. Vendégként, nem számítva a Pécs elleni, játék nélkül elveszített mérkőzését, a legutóbbi három találkozóján egy pontot szerzett, gólt nem tudott elérni.
 
WKW ETO FC GYŐR–FC AJKA
(Vasárnap, Győr, 13.00)

A két csapat azonos pontszámmal áll a tizedik és a tizenegyedik helyen. Bár az ETO a legutóbbi fordulóban kikapott a Vasastól, nem volt rossz a novembere, három mérkőzést is megnyert a piros-kékek elleni vereség előtt. Az Ajka sincsen rossz formában, a legutóbbi három mérkőzésén hét pontot gyűjtve erősítette meg a helyét a középmezőnyben. A győriek a legutóbbi öt, az ajkaiak elleni meccsükből csak egyet nem nyertek meg: a legutóbbin 2–1-re kikaptak.
 
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Vasárnap, Békéscsaba, 13.00)

E két csapat is azonos pontszámmal áll, mégpedig a tizenkettedik-tizenharmadik helyen. A lila-fehérek nyertek az első fordulóban Szegeden, de az utóbbi időben hullámvölgybe kerültek, a koronavírus-járvány nagyon megviselte a csapatot. Hazai mérlegük érthetetlenül gyenge, a legutóbbi öt meccsüket elveszítették. A szegediek vendégként jól szerepeltek az elmúlt hetekben, a legutóbbi négy mérkőzésükből hármat megnyertek.
 
AQVITAL FC CSÁKVÁR–GYIRMÓT FC GYŐR
(Vasárnap, Békéscsaba, 13.00)

A csákváriak csalódással zárták az első félévet, az utolsó négy mérkőzésükön ismét nyeretlenek maradtak, csak két pontot szereztek. Pályaválasztóként október 18. óta veretlenek, de ősszel eddig csak egyszer szereztek három pontot a Tersztyánszky Ödönről elnevezett sporttelepen. Pozitívum: a legutóbbi öt hazai mérkőzésükön, a listavezető DVSC ellenit leszámítva, mindig legalább két gólt szereztek. A Gyirmót az elmúlt két fordulóban hat pontot szerezve az ötödik helyen áll. Vendégként október 4. óta egyszer kikap, egyszer pedig nyer. E sor szerint tartania kell a vasárnapi mérkőzéstől.
 
SZENTLŐRINC SE–SZOLNOKI MÁV FC
(Vasárnap, Szentlőrinc, 13.00)

Az újonc aligha bánná, ha az első félév táblázatához hasonló lenne majd a záró tabella is: a tizenhatodik helyen állnak, miután a legutóbbi három mérkőzésükből kettőt megnyertek. A csapat, amely végre valóban hazai pályán fogadhatja ellenfeleit, a legutóbbi két meccsét megnyerte pályaválasztóként. A Szolnok a nyolcadik helyen áll, a legutóbbi öt fordulóból négyben is döntetlent játszott, az első félévben hét „remi” került a neve mellé, minden csapatnál több. Idegenben még nem győzött az őszi idényben.
 
KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–VASAS FC
(Vasárnap, Kazincbarcika, 17.00)

A borsodiak gyengén szerepeltek az elmúlt hetekben, ezért a vezetőség szerződést bontott Vitelki Zoltánnal, az edzéseket Kriston István irányítja. A csapat a 18. helyre csúszott vissza, a legutóbbi öt hazai mérkőzésén egy szerzett góllal egy pontot gyűjtött. A Vasas nagy formába lendült, hárompontnyira van a második, már feljutó helytől. A legutóbbi négy idegenbeli mérkőzésén tíz pontot szerzett.
 
BUDAÖRS FC–DEBRECENI VASUTAS SC
(Vasárnap, Tatabánya, 19.30)

A második fogadja az elsőt, a Merkantil Bank Liga 2020–2021-es idényének egyik fénypontja lehet a találkozó. A két csapat augusztusban Debrecenben szoros mérkőzést játszott egymással, a Loki 1–0-ra nyert. Ám az idegenbeli mérlege nem kiemelkedő, szeptember 16. óta egyetlen győzelem mellett négyszer is döntetlent játszott. A Budaörs több győzelmet számlál eddig (13), mint a DVSC (12), ám mindent egybevéve hárompontos hátrányban áll. A tatabányai „albérletben” a legutóbbi négy mérkőzését megnyerte.
 
SZOMBATHELYI HALADÁS–BFC SIÓFOK
(Hétfő, Szombathely, 20.00)

A Haladás a legutóbbi két fordulóban csak egy pontot szerzett, így is a hatodik.
Pályaválasztóként a legutóbbi négy meccsén veretlen, kétszer fölényesen nyert, kétszer döntetlent játszott. Waltner Róbert irányításával javult a Siófok, sorozatban háromszor nyert, de múlt vasárnap kikapott a Szentlőrinctől. Vendégként vereség és győzelem váltakozik az eredménysorában. A 14. helyen áll.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS