Egymás ellen az előző idény topcsapatai

2022. november. 05., 13:20   |    

Egymás ellen az előző idény topcsapatai

Szombaton és vasárnap játsszák az OTP Bank Liga 14. fordulóját. Egymás ellen játszik a legutóbbi teljes idény első négy helyezettje, a négy nemzetközi kupainduló.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–KECSKEMÉTI TE
(Szombat, Mezőkövesd, Városi Stadion, 14.45)
A Mezőkövesd a tizedik, a KTE a második helyen áll a tabellán, de a legutóbbi négy fordulóban mind a két csapat nyolc-nyolc pontot szerzett. A borsodi együttes, pályaválasztóként, októberben legyőzte a Ferencvárost és az Újpestet, majd döntetlent játszott a Kisvárdával. A KTE a múlt hónapban kétszer játszott vendégként a bajnokságban, Újpesten és Angyalföldön is nyert, egyaránt 2-1-re.

PUSKÁS AKADÉMIA–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Felcsút, Pancho Aréna, 17.00)
A negyedik helyen álló Puskás Akadémia a legutóbbi két fordulóban győzelem nélkül maradt. Pályaválasztóként legutóbbi kikapott a Ferencvárostól, az eddigi hat hazai bajnokijából hármat nyert meg az idényben. A harmadik helyen tanyázó Kisvárda legutóbb döntetlent játszott Mezőkövesden, négy forduló óta nem kapott ki. A legutóbbi három idegenbeli bajnokiján 13 gól esett. 

ZALAEGERSZEGI TE FC–ÚJPEST FC
(Szombat, Zalaegerszeg, 19.30)
A ZTE az ötödik, az Újpest pedig a tizenegyedik. Mégis, mindössze két pont a különbség a két csapat között, a lila-fehérek egy idegenbeli bravúrral a ZTE elé kerülnének. Vendégként öt mérkőzésen mindössze négy pontot szereztek eddig az idényben. Csak a MOL Fehérvár ellen győztek. A ZTE a mezőnyből egyedüliként maradt pont nélkül a legutóbbi két fordulóban, pályaválasztóként vereséget szenvedett a Honvédtól. 

VASAS FC–DEBRECENI VASUTAS SC
(Vasárnap, Angyalföld, Illovszky Rudolf Stadion, 15.15)
A Vasas a legutóbbi három fordulóban hat pontot szerzett, s ezzel szinte beérte a mezőnyt. Az utolsó helyen áll, de mindössze két ponttal gyűjtött kevesebbet, mint a DVSC, s hárommal, mint az ötödik helyezett ZTE. Pályaválasztóként legutóbb kikapott a Kecskeméttől, de előtte három forduló alatt, öt pontot szerzett. A DVSC a nyolcadik helyen áll, vendégként még nyeretlen, az első (Kisvárda) és a legutóbbi (Kecskemét) idegenbeli mérkőzésén elért döntetlenek között négyszer kikapott.

PAKSI FC–BUDAPEST HONVÉD
(Vasárnap, Paks, Paksi FC Stadion, 18.00)
A paksiak a legutóbbi négy fordulóban csak egy pontot szereztek, a hatodik helyen állnak, két ponttal előzik meg a kilencedik Honvédot. Idegenben két győzelem és két vereség mellett háromszor döntetlent játszottak. A kispesti együttes, még az edzőváltás előtt, megnyerte a legutóbbi idegenbeli bajnokiját Zalaegerszegen, október utolsó hétvégéjén ellenben kikapott otthon a MOL Fehérvártól.

MOL FEHÉRVÁR FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 20.00)
A Ferencváros az élen áll, bár két mérkőzéssel kevesebbet játszott legtöbb riválisánál. A MOL Fehérvár ezzel szemben csak a hetedik, miután hosszú heteken keresztül nem tudott nyerni. A Vidi a legutóbbi négy, NB I-es csapat ellen játszott hazai tétmeccsén győzelem nélkül maradt. A csütörtökön Trabzonban Európa-liga-mérkőzést játszó Ferencváros október 22-én 4-2-re nyert a Pancho Arénában a Puskás Akadémia ellen, de előtte kétszer is kikapott idegenben az OTP Bank Ligában, előbb Kecskeméten, majd Mezőkövesden.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS