Egymás ellen az első négy az NB II-ben

2018. október. 06., 21:52   |    

Egymás ellen az első négy az NB II-ben

A szerdai forduló után vasárnap újabb vár a Merkantil Bank Liga csapataira. A listavezető Gyirmótra rangadó vár: Zalaegerszegen lép pályára. A Békéscsaba a Kaposvárt fogadja.

SOROKSÁR SC–BSS MONOR
(Soroksár, 15.00)
A soroksáriak, egyedüliként a mezőnyben, a legutóbbi négy fordulóban nem szereztek pontot, így a feljutó helyekről a hatodikra csúsztak vissza. A legutóbbi négy hazai meccsükből hármat elveszítettek, de a negyediken is kaptak három gólt. Tizenkét gólt kaptak a legutóbbi négy, pályaválasztóként játszott bajnokin. Az újonc Monor az utolsó előtti helyen áll, de a legutóbbi négy fordulóban csak egyszer veszített, öt pontot szerzett. Vendégként eddig egyetlen pontot szerzett, szerdán Dorogon játszott 1-1-es döntetlent.

CEGLÉDI VSE–KAZINCBARCIKA BSC
(Tiszakécske, 15.00)
A ceglédiek a bajnokság utolsó helyén állnak, az egyetlen pozitívum a szereplésükkel, a formájukkal kapcsolatban, hogy egyetlen győzelmüket éppen a legutóbbi hazai mérkőzésükön aratták, a Soroksárt legyőzve. A Kazincbarcikának jót tett az edzőváltás, amióta Gálhidi György átvette a csapatot, a kupamérkőzést is beszámítva, három győzelem, egy döntetlen a mérleg. Vendégként egy hete Mosonmagyaróváron is nyert a csapat. Érdekes egyébként, hogy az eddigi hat őszi idegenbeli bajnoki meccséből csak az elsőn, vagyis a nyíregyházain, valamint a soroksárin kapott gólt a KBSC.

BUDAÖRS FC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Tatabánya, 15.00)
A Budaörsnek szeptember végén volt egy jó periódusa, de a legutóbbi két fordulóban nem szerzett pontot. A tizedik helyen áll a tabellán, negatív mérleggel. Tatabányán csak egyszer nyert eddig az idényben, a Dorogot verte meg. A Mosonmagyaróvár sincsen jó passzban, miután a legutóbbi három fordulóban pont nélkül maradt, visszacsúszott a tizennyolcadik helyre. Idegenben mindössze négy pontot szerzett eddig a szezonban.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–BUDAFOKI MTE
(Nyíregyháza, 17.00)
Az edzőváltáson átesett nyíregyházai gárda szerdán meglepetésre simán, hat gólt is szerezve győzte le az addigi listavezetőt, a Békéscsabát (6-3). A Szparinak ez volt az első győzelme az első nyitóforduló óta. Hat gólt pályaválasztóként e meccs előtt az egész szezonban nem lőtt. A 14. helyen álló Budafok ugyancsak nyert szerdán, így 12 pontja van, kettővel megelőzi a Nyíregyházát. Vendégként öt mérkőzésből két pont a mérlege eddig a Merkantil Bank Liga 2018–2019-es idényében.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Békéscsaba, 17.00)
A szerdára még listavezetőként ébredő békéscsabaiak meglepő különbségű, 6-3-as vereséget szenvedtek a legutóbbi fordulóban Nyíregyházán. Csak eggyel kevesebb gólt kaptak, mint amennyit összesen beszedtek az első tíz fordulóban. Hazai pályán megvan az esélyük a javításra, hiszen kiváló a mérlegük: hatból hat meccsen szereztek három pontot a bajnoki idényben. A Kaposvár sem nyert szerdán, pedig jó esélye volt rá: a 80. percében még 2-0-ra, a 91-ben még mindig 2-1-re vezetett a Győri ETO ellen. A Rákóczi a legutóbbi négy fordulóban egyszer nyert, háromszor döntetlent játszott. Vendégként még veretlen, mind az öt eddigi mérkőzésén szerzett legalább két gólt.

WKW ETO FC GYŐR–DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKEI VSE
(Győr, 17.00)
Az ETO a hetedik helyen áll, szerdán a hajrában mentett pontot az élcsapatok közé tartozó Kaposvári Rákóczi ellen. Pályaválasztóként az első négy meccse után mindössze két ponttal állt, de a legutóbbi kettőt megnyerte. Az újonc tiszakécskei együttes a legutóbbi négy fordulóban jó teljesítményt nyújtott, egy győzelemmel és három döntetlennel hat pontot is szerzett, s feljött a tizenötödik helyre. Vendégként még nem szerzett gólt a Merkantil Bank Ligában, de a súlyos gyirmóti vereség óta háromszor is 0-0-ra végzett.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Csákvár, 17.00)
A hazai csapat szerdán kikapott a Duna Aszfalttól Tiszakécskén, mindössze a második vereségét szenvedte el az idényben. Hazai pályán egy győzelem és egy vereség mellett négyszer játszott döntetlenre. A Balmazújváros a Vasas mögött – a Duna Aszfalt TVSE és éppen a Csákvár társaságában – a második legtöbb döntetlent mondhatja magáénak, a legutóbbi hat fordulóban ötször is „ikszelt”. Vendégként eddig csak döntetlent játszott a Merkantil Bank Liga 2018–2019-es idényében.

BFC SIÓFOK–VÁC FC
(Siófok, 17.00)
A siófokiak a legutóbbi vasárnapon és szerdán döntetlent játszottak, így elkerültek a kiesőhelyekről, de csak a tizenhetedik helyen állnak. A legutóbbi három fordulóban nyeretlenek. Tíz pontjuk van összesen, ebből nyolcat a legutóbbi négy, pályaválasztóként játszott meccsükön szereztek. A Vác 13 pontos és a 13. helyre csúszott vissza, miután a legutóbbi két fordulóban pont nélkül maradt. Egy győzelem, valamint két-két döntetlen és vereség szerepel az idegenbeli mérlegében.

VASAS FC–DOROGI FC
(Újpest, 17.00)
A vasas a szerdai fordulóban megtörte hét mérkőzésből álló döntetlen-szériáját, legyőzte a Vácot Óbudán. A mezőny egyetlen veretlen csapata, de a sok döntetlen miatt csak az ötödik helyen áll. A Szusza Ferenc Stadionban az első fordulóban 2-1-re megverte az újonc Monort, azóta pedig háromszor is egy pontot szerzett. A Dorog az egyik legszeszélyesebb csapata mezőnyben, az utóbbi hetekben rosszabbik oldalát mutatta, öt fordulóban egyszer nyert csak. Vendégként háromszor nyert, háromszor kikapott eddig, döntetlen nélkül megy a döntetlen-királyhoz vendégségbe.

ZALAEGERSZEGI TE FC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Zalaegerszeg, 17.00)
A ZTE a legutóbbi öt fordulóban 11 pontot szerzett, szerdán nagyon magabiztosan, 4-1-re győzött Soroksáron. Pályaválasztóként öt mérkőzéséből csak kettőt tudott megnyerni, eddigi egyetlen vereségét is otthon szenvedte el, a második helyezett Békéscsaba elleni rangadón. A Gyirmót a legutóbbi négy fordulóban 12 pontot gyűjtött, tehát csak nyert, s ezzel átvette a vezetést a tabellán, először, amióta az OTP Bank Liga mezőnyéből visszatért a Merkantil Bank Ligába. Vendégként a legutóbbi két meccsét megnyerte, előbb a Kazincbarcikát, majd a Budaörsöt győzte le.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS