Egymás között az első hat

2019. április. 12., 14:22   |    

Egymás között az első hat

A 28. fordulót rendezik szombaton az OTP Bank Ligában. A listavezető Ferencváros Mezőkövesden játszik, míg a második helyezett MOL Vidi a harmadik Újpestet fogadja Székesfehérváron. A játéknap sajátossága, hogy az első hat éppen úgy egymás között játszik, mint a mezőny második fele. Az M4 Sport a Mezőkövesd-Ferencváros, valamint a MOL Vidi FC-Újpest találkozókat közvetíti élőben, az m4sport.hu-n pedig az összes mérkőzés élőben nézhető. A Kossuth Rádió 18.30-tól körkapcsolásos közvetítést sugároz az 17.00-s meccsekről, a 20.11-es Sportvilában pedig a Vidi-Újpest mérkőzésbe lehet belehallgatni.

BUDAPEST HONVÉD–DEBRECENI VSC
(Új Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00)

A kispestiek az első mérkőzésüket játsszák a George F. Hemingway távozása utáni időszakban. Első ellenfelük a tabellán közvetlenül előttük álló DVSC, még mindkét csapat reménykedik a harmadik hely megszerzésében. A Honvéd a legutóbbi két fordulóban nem szerzett pontot, a legutóbbi ötben csupán egyszer győzött. Pályaválasztóként idén még nem játszott döntetlent, három győzelem mellett kétszer kikapott. A Debrecen négy ponttal áll a mostani rivális előtt, a legutóbbi négy meccséből hármat megnyert. Ám a Loki eredményessége az utóbbi hónapokban leginkább azon múlik, hogy hol játssza a soros mérkőzését: idegenben még nem szerzett pontot 2019-ben.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Mezőkövesd, 17.00)

A tabella hatodik helyezettje fogadja a listavezetőt. 2016 decembere óta hat mérkőzést vívott egymással a két csapat, kivétel nélkül mindegyiket a zöld-fehérek nyerték. Ebben a periódusban a Ferencváros kétszer Mezőkövesden is győzött, mindannyiszor 1–0-ra. A Kuttor Attila által irányított hazai gárda a legutóbbi négy fordulóban csak három pontot gyűjtött, ugyanakkor pályaválasztóként jó a mérlege, a legutóbbi két meccsét megnyerte, az augusztusi, éppen a Fradi elleni vereség óta mindössze az MTK-tól szenvedett otthon vereséget. A Ferencváros a február 16-i, debreceni vereség óta minden bajnoki mérkőzését megnyerte, az MTK és a Kisvárda ellen is győzött.

PAKSI FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Paks, 17.00)

A két csapat találkozott már Pakson is egymással idén, a Magyar Kupában az első, a hazai mérkőzést elveszítő felcsúti gárda 3–1-re nyert. A zöld-fehérek a nyolcadik, az „akadémisták” a kilencedik helyen állnak a bajnokságban, egyetlen pont csak a különbség. Csertői Aurél együttese a legutóbbi öt fordulóban mindössze egy pontot szerzett. Hazai pályán október 27. óta csak egyszer a DVSC ellen tudott nyerni. A Puskás Akadémia vezérkara a legutóbbi vereség után menesztette Radoki János edzőt, s ismét Komjáti András vette át az irányítást. Az ő feladata javítani a nagyon gyenge idegenbeli mérlegen: a bajnokságban július 28. óta 12 mérkőzésén mindössze három pontot gyűjtött.

KISVÁRDA MASTER GOOD–DIÓSGYŐRI VTK
(Kisvárda, 17.00)

A Kisvárda hosszú hetek után ismét nyert a legutóbbi fordulóban, így megelőzte mostani riválisát, a Diósgyőrt. Dajka László együttese a legutóbbi három hazai meccsén nem tudott győzni, legutóbb kikapott a Ferencvárostól, ez volt pályaválasztóként az első elveszített mérkőzése az OTP Bank Ligában november 10. óta. A Diósgyőr a legutóbbi hat fordulóban mindössze három pontot szerzett, emiatt visszacsúszott az egyik kieső helyre. Vendégként február 9. óta pont nélkül maradt, 360 perc alatt egyetlen gólt tudott csak elérni.

SZOMBATHELYI HALADÁS–MTK BUDAPEST
(Szombathely, 17.00)

Az MTK a játékosait támadó vírusos fertőzés miatt aligha tud a legjobb csapatával kiállni. A kék-fehérek kérték a mérkőzés elhalasztását, ám ehhez a Haladás nem járult hozzá. Az MTK a legutóbbi négy fordulóban csak három pontot gyűjtött. Noha az idény első harmadában még a Ferencvárossal vetélkedve a mezőny legjobb idegenbeli mérlegét mondhatta magáénak, az utóbbi időben romlott a mérlege. Október 7. óta a megszerezhető 24 idegenbeli pontból csak négyet gyűjtött be. A Haladás a legutóbbi öt fordulóban tizenkét pontot gyűjtött, ennél csak a Ferencváros és a MOL Vidi mérlege jobb. A sereghajtó a legutóbbi két hazai mérkőzését megnyerte.

MOL VIDI FC–ÚJPEST FC
(Székesfehérvár, 19.30)

A második helyen álló MOL Vidi hét ponttal előzi meg a harmadik helyezett lila-fehéreket. A bajnoki címvédő az első két tavaszi mérkőzését elveszítette otthon, de azóta pályaválasztóként hibátlan a mérlege, négyből négyet nyert, mindegyiket egy góllal. Az Újpest, miként a másik két dobogós, háromból hármat nyert a legutóbbi fordulókban. Idegenben a legutóbbi három meccséből kettőt megnyert, november 21. óta csak egyszer, Szombathelyen kapott ki. A két csapat legutóbbi székesfehérvári találkozóját a MOL Vidi, már az új stadionban, 1–0-ra megnyerte.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS