Együttműködési megállapodást írtak alá az MLSZ és a TE vezetői

2015. május. 21., 17:52   |    

Együttműködési megállapodást írtak alá az MLSZ és a TE vezetői

A Magyar Labdarúgó Szövetség és a Testnevelési Egyetem vezetői csütörtökön megállapodást írtak alá a két szervezet jövőbeli szoros együttműködéséről.

A Magyar Labdarúgó Szövetség nevében dr. Csányi Sándor elnök és dr. Vági Márton főtitkár, míg a Testnevelési Egyetem részéről Mocsai Lajos rektor és dr. Genzwein Ferenc kancellár írta alá a két szervezet közti együttműködési megállapodást, amelyet a TE-vel történt egyeztetések után Szalai László edzőképzési igazgató készített elő. Az együttműködés pontos részleteit idén nyáron dolgozzák ki, és a tervek szerint szeptembertől már gyakorlatban is alkalmazzák a felek.

A megállapodás többek között kiterjed a testnevelő tanár képzésre, illetve az edzőképzésre is. A TE és az MLSZ is az eddigi gyakorlatnak megfelelően szervezi saját képzéseit, és megtartja saját képzési önállóságát, de a két szervezet a jövőben összehangolja, és kölcsönösen segíti egymás működését.

DSC_0978|

A megállapodás része a sporttudományos háttérmunka összehangolása is, az MLSZ és a TE ezen kívül segíti egymást sportszakmai felmérésekben, sporttudományos kutatásokban. Az együttműködés kiterjed a sportmenedzser képzésre, a PhD képzésre, illetve a két szervezet kialakítja a különböző szinteken való képzési átjárhatóság, a tárgyelfogadások lehetőségét, folyamatosan biztosítja a rendszerben működő testnevelők, edzők és egyéb szakemberek hatékony továbbképzését, és tudásának bővítési lehetőségét.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS