EL: a DVSC a főtáblára jutott

2010. augusztus. 26., 21:00   |    

EL: a DVSC a főtáblára jutott

Az Európa Liga rájátszásának visszavágóján a DVSC-TEVA 2-1-re nyert a Liteksz Lovecs otthonában, a debreceni csapat 4-1-es összesítéssel jutott a sorozat főtáblájára. A Győri ETO 2-1-es vereséget szenvedett a Dinamo Zagreb vendégeként, a horvát csapat kettős győzelemmel ejtette ki magyar ellenfelét.

Kettős győzelemmel jutott tovább a DVSC

A mérkőzés 16. percében a Liteksz Lovecs közel került a vezetés megszerzéséhez, előbb Zenar Zanev lőtt Mindaugas Malinauskasba, a kipattanót pedig Sandrinho vágta fölé. Az első félidőben a bolgár csapat többet támadott, a játékrész legnagyobb helyzetét mégis a debreceniek hagyták ki. A 40. percben Varga József irányította a Loki támadását, majd remek ütemben ugratta ki Szakály Pétert, aki tisztán törhetett kapura, de a bal alsó mellé helyezett. A második félidőben mégis összejött a vezető gól a magyar bajnoknak, a szünet után csereként beállt Yannick az 53. percben átjátszotta védőjét, majd hat méterről a bal alsóba lőtt (0-1). A Liteksz a 68. percben egyenlített, egy szöglet után Wilfried Niflore fejelt közelről a debreceniek kapujába (1-1). Czvitkovics Péter a 80. percben végleg eldöntötte az összecsapást, 18 méterről remekül helyezett a jobb felső sarokba (1-2). A DVSC bejutott az Európa Liga csoportkörébe, miután kettős győzelemmel kiejtette a Liteksz Lovecs csapatát.

Európa Liga, rájátszás, visszavágó:

Liteksz Lovecs - DVSC-TEVA 1-2 (0-0)
Gólszerző: Niflore a 68., illetve Yannick az 53., Czvitkovics a 80. percben


Nem sikerült a bravúr

A 17. percben egy gólt lefaragott összesített hátrányából a Győr, egy baloldali támadás során Völgyi Dániel ívelt középre, ahol Nicolas Ceolin tisztán helyezkedett, majd a labdát a földre pattintva a bal felső sarokba lőtt (0-1). A mérkőzést a Dinamo Zagreb irányította, a győriek főleg kontrákkal voltak veszélyesek. A félidő utolsó percéig úgy tűnt, hogy megtartja a szünetre előnyét az ETO, ám a hosszabbítás másodperceiben Völgyi tartotta fel a tizenhatoson belül Pedro Moralest, aki a földre esett, a bíró pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest Sammir váltotta gólra (1-1). A második játékrész legelején a játékvezető a lelátóra parancsolta a győriek vezetőedzőjét, Pintér Attilát. A horvát gárda a második félidőben magabiztosan játszott, néhány komoly helyzetet is kialakítottak a győriek kapuja előtt. A 84. percben újabb tizenegyeshez jutottak a hazaiak, ismét Sammir volt a végrehajtó, második góljával 2-1-re nyert a Dinamo Zagreb, amely kettős győzelemmel jutott tovább.

Európa Liga, rájátszás, visszavágó:

Dinamo Zagreb - Győri ETO FC 2-1 (1-1)
Gólszerző: Sammir (11-esből) a 45., Sammir (11-esből) a 84., illetve Ceolin a 17. percben


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS